Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Фала ви девојки. ❤️ Се надевам оваа пролет ќе ми биде поубава од претходната. Како треба да биде така, на крајот сѐ е Божја воља.

На Bejb15, Viktorijaaa5, CareTee и 10 други им се допаѓа ова.
  2. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.879
    Да ве известам и јас бев во Средата на доктор за следење имав еден убав фолекул од десната страна мислам дека петокот ми беше овулација,не сум отидена да видам дали е пукнат не можам од работа да излезам,па сега за две недели ќе чекаме да видиме што ќе биде.

На Bebce1, duffi, Freckles. и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    3.319
    4 дпо :whew:
    Си облеков парафински чорапи седам и чекам да дојде 10 дпо да мавнам еден тест и една бледа црта :D Рано е знам, ама на Fertility им дава и од 10ти ден, а и тоа ме смирува некако.
    Многу убаво се чувствувам, во убавото расположение придонесува и самото тоа што почнавме со обиди, па и да не биде ништо овој месец нема да се разочарам. Впрочем, јас сум чуден човек, не сум осетила разочарување во овој поглед, знам дека мора да биде. Кога-тогаш.

На Viktorijaaa5, Ani93, DaisyDoo и 7 други им се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.421
    Допаѓања:
    35.019
    *тестови за овулација се, да не има збунка:lol:*

дали е можно да ми е помината овулацијата според тоа што најгорната е најтемна линија? почнав да се тестирам на 14 ден оти минатиот циклус ми беше 32 дена па очекував покасна овулација..
    зар е можно дека не ја фатив за малце?(facepalm)

7616554D-E59F-45A5-8D89-FE83594D60C3.jpeg

На SunnyHoney му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    3.319
    Според прикажаново делува дека овулацијата била можеби 13 ден. Мериш ли базална? Со нејзина помош би можела да видиш дали ти е помината.
    Само минатиот циклус ти бил 32 дена или стално ти е толку?

6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.421
    Допаѓања:
    35.019
    Мила, пред да почниме со обиди за бебче, циклусот ми траеше 28,29 максимум до 30 дена, ама сега некако неможам крај да му најдам:D Во февруари ми подрани цели 8 дена и ми траеше 21 ден, во март ми дојде на 32, абе хаос:D
    Активни бевме пред 13та ден, па ќе видиме што ќе се случи, а според ова што ти го кажав, кога мислиш дека треба да почнам со тестови, кој ден? И не, базална не мерев, ама дефитинивно ќе почнам од другиот месец ако овој е неуспешен.

7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.421
    Допаѓања:
    35.019
    Дами, како сте ми?:l:
    Многу ми е тивка темава, ама како што кажа членката, сите изгледа сме зафатени на случајот.:lol:

Некој посебен апдејт за мене немам да ви дадам ама дојдов да ви кажам дека ми се вроди некоја надеж, дека за многу брзо ќе успеам и ќе си ги видам двете најпосакувани црти.:wasntme: Незнам од каде ова, ама ете така мислам. Дали убавото време има врска, сонцето, прошетките, раздвиженоста на луѓето по градот - еве незнам:inlove:, и плус, бевме вчера со љубов во црква, одамна не сум била па добив некоја желба да си запалам свеќичка и да си замислам желба.:angel:

Охоо, убаво зборувам нели?:angel: Ајде, ќе биде!!!(fingers) Сите за брзо ќе станиме мајки и другата пролет ќе си се шеткаме со бебушките на сонце, а ние мамички ќе бидеме така убаво дотерани за другите да паднат во несвес:makeup::lol:!

На Viktorijaaa5, Bebce1, Mom's_life и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    3.319
    Почни си од 10ти ден, а и базална е многу добро да мериш, посигурно. Таа нема да ти покаже кога се ближи овулација ама ќе знаеш дека сигурно поминала кога ќе се качи температурата. Со тестовите ќе знаеш кога се ближи и таман.

Чим имало акција околу 13ти ден, дај боже да не ти требаат ни тестови, ни базална (fingers)

На QweenSM и SunnyHoney им се допаѓа ова.
  9. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    116
    Јас овој месец немам појма кога ми е овулација
    И мене ми се случи истото со тестовите, а почнав од 9ти ден да се тестирам :doh:
    Првиот ми беше така потемен и после почнаа од утре дента да бледеат8-| и се изнервирав ги баталив :D:D:D
    И сфатив едно од нареден месец од крај на менст. од 5ти ден па додека не добиам наредна менст секој втор ден активни и тоа е тоа :D (не дека ке издржиме така ама ајде си се тешам хаха) :D:D:D:D

На QweenSM и Angella7 им се допаѓа ова.
  10. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    116
    И уште си направив филм и му кажав на маж ми од нареден циклус секој ден или преку ден да си знаеш:D И тој прво ме гледаше 10 минути бледо после ми се изнасмеа уште 10 мин и на крај ми рече ајде да го видам и тоа чудо или третиот ден ке ми речеш
    - Ме боли глава, сега нешто грбот ме боли па ми се спие.....:D:D:D:D:D:D:D:D

На Bebce1, elenaklasik и QweenSM им се допаѓа ова.
  11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.421
    Допаѓања:
    35.019
    @Angella7 бескрајно ти благодарам за одвоеното време и советот, баш ќе ја имам во предвид базалната за следен месец ако сега не бидне ништо(недај боже)(fingers), те гушкам и за брзо те чекаме со позитивен тест:inlove:, а и сеуште памтам дека ти беше меѓу првите мами кои на темава објавија позитивен тест, па ајде пак те чекаме со најубавите вести:l: од срце ти посакувам овој пат све да биди како што треба - и ќе биде:inlove:!

@SunnyHoney ќумраааааамм:rofl: ај да го видам тоа чудо:rofl: ем сакаме бебче, ем не боли глава, не боли грб.. оф жени, ни сами неможеме да се разбериме, не па некој друг:D иначе за тестовите мила, добра е што не сум единствена што ја утнала работава:rofl: еднаш почнав да правам тестови и ја утнав:clap::D, добра сум ај, сама ќе си кажам чао:D

На medena147, SunnyHoney, elenaklasik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    3.319
    Маж ми вика еее штета што на 18-19 години не требаше да правиме дете :rofl: И во право е. Не дека сега сме престарени ама тогаш бевме без осет. Немаше да утнеме овулација сигурно :rofl:

На SunnyHoney и elenaklasik им се допаѓа ова.
  13. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    116
    Скроз си во право, жениииии што да се правии. Битно ние се разбираме :D
    Јас пак мислам дека ти си го погодила моментот баш кога требало и декаааа за две недели овде ќе имааа твој позитивен тест:l: Гушкање

14. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    116
    Хахахахаха...... Истооооооооооо, ми вика да не се пазевме на млади години колку што бевме активни тогаш 10 ќе имавме до сега :D:D:D:D

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.522
    Допаѓања:
    6.482
    Иста сум и јас :rofl:

На SunnyHoney му/ѝ се допаѓа ова.
  16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.421
    Допаѓања:
    35.019
    @Angella7 во право си била за овулацијата, само што се тестирав пак за секој случај и овој пат втората цртка едвај е видлива, значи дефинитивно претпоставувам дека ми била околу 12/13 ден:) ништо, ако не бидне овој циклус, другиот ќе ја фатам порано.(fingers)

На SunnyHoney и Angella7 им се допаѓа ова.
  17. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.920
    Допаѓања:
    12.078
    Две цртки ама на влошка :doh:
    27ми ден од циклус, што значи дека овулацијата навистина ми била измеѓу 12ти и 13ти ден.

Тоа сакав да ве прашам. Дали секогаш лутеинската фаза трае токму 14 дена?

Обидиве за бебе :whew:, поарно без знаење да го правевме. Наредно хсг, и тоа да помине.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.597
    Направи го ХСГ-то викаат не е страшно и после тоа биле уште поголеми шансите за бременост .
    Ќе бидеме мајки еден ден. :l::hug:

На Viktorijaaa5 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  19. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.920
    Допаѓања:
    12.078
    Фала ти мила. Ќе го направам надежно следнава недела. Мојава борба е за второ дете, како што беше и првиот пат, ама тоа е...
    Ќе бидне кај секоја од нас, и за прво и за второ. :hug:

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.850
    Допаѓања:
    109.915
    Јас некако како да оладив скроз, приметив денес дека гради ме болат и викам чек ќе видам кога треба да добијам, кога оп за 7 дена. Бевме вредни цело време, од 3 дена после циклус што се вика, ако се фати добро, ако не тоа е што е, едно имам, нека е живо и здраво.