Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.879
    И јас кога останав и првиот и вториот пат знаев дека едноставно сум бремена,немаше утка првиот пат ги имав сите можни симтоми на бременост,вртоглавица првиот симтом ми беше,гадење,се ми мирисаше поинаку и полседно 3 дена пред да добијам не можев да ги допрам градите мислев ќе ми прснат,вториот пат немав некој симтоми нешто освен еднаш ми се згади од трилече и не можев никако на лева страна да спијам имав притисок некој долу само полу станата можев да спијам,за жал и првиот и вториот завршија со спонтан,се надевам дека нареден ќе биде се во ред ги остранивме препреките имав преграда на матката голема што никој не ја виде.

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.713
    Те читав по темите и знам дека размислуваш за тој начин, тревки, билки, алтернатива. Ама јас од секогаш сум била скептик, сега дури повеќе оти се плашам да си направам поголема беља, да измрдам хормони и се'. И така ми се фифнати клучни хормони, ама ко прашав доктор дали да паузираме со обиди, одговорот беше “не, не, зошти би“. И така се водам според тоа, дека и со поткачен пролактин и низок тсх можам да останам...
    Башка што и јас се чувствувам згрчено, на штрек цело време. Па фала богу дека и тоа си го прави своето на крајот од денот. На крај пак ќе се сведи на тоа “останав трудна ко престанав да се замарам“ :D. Ама, дајте ми од тоа вино дајте ми од таа чаша :D.
    А со фертилити јога, да, би пробала, немам што да изгубам. Баш ќе прогуглам. Фала ти за идејата.
    А тоа со :smoke: :D држи вода имајќи во предвид дека првиот пат кога се фати беше на пиинато малку (појќе) и веројатно се' било поопуштено и изрелаксирано.

@medena147 ете и ти си искусила дека всушност е различно чувството. Да, имав болки долу мислев дека ќе ми дојде, очекував мензис, ама сепак беше нешто друго. Стварно се надевам дека во скоро време сите ќе се израдуваме и дека ова нема да прерасне во години и години чекање.

Знам @elenaklasik ти праеше скоро хсг. А вака хормони имате испитувано? Трет ден циклус? АМХ? Спермограми, спермокултури?

Последна измена: 20 април 2022
    На Cecko85, elenaklasik и medena147 им се допаѓа ова.
  3. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    245
    Јас сум на 1ви Мај за недобивање а за Велгден се 9 дена од однос, така да нестрплива сум и планирам тогаш да направ тест, иако и јас осеќам како да нема ништо ама пуста надеж :D Читав на тестовите (5 различни сум купила ]:)) дека може и на 5ти ден од зачнување ама плус 3 дена додека да се зачне, така да 9 дена доста му се :D ти држам среќа да видиш 2 цртки(fingers):l:

На Cecko85 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.922
    Допаѓања:
    12.080
    Да, правев хсг, за после него да не знам пак на што сум. Јас им кажав дека имам само лев канал, тие на извештајот имаа пишано "туби не се прикажаа", како не се прикажаа, ми е чудно, имам само една туба, од другата страна кадешто немам како излезе на рентгенот? Појма немам. Многу се туфкам што не си зедов нешто за опуштање.
    Правев во ноември хормони, ок беа.
    Спермограмот на маж ми и тој во ноември, ок беше, маалку намалена подвижност, ама уролог и ембриолог му рекоа променлив е, и нема гајле, сепак 23% имаше подвижни.
    Спермокултура чиста испадна, и кај мене брисовите, само кандида имав.
    Правеше андрофлор брис маж ми, само една бактерија ентерокок му излезе. Тоа е, горе долу. Јас знам дека сум стегната и можеби и тубава зеза.
    Вие колку време се обидувате?

П.с ти викам само опуштено му е стварта. А знаеш колку сум згрчена, дури и несвесно го грчам стомакот и неправилно дишам. Тоа е, само нешто винце, тревче з релакс :D

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.713
    Абе шо ќе го овертинкнуваш сега дополнително стресови да си ствараш. Секогаш можеш на второ мислење да идеш, и на трето и на петто ама може повеќе и каша попара да направи.
    Една пријателка ме беше советувала, јас пак ќе кажам скептик сум, немам пробано и познавајќи се, нема ни да пробам... Нејзина познаничка се обидувале извесен период, неуспешно. Истата таа чула од некоја баба, тетка, да свари чај од камилица во тенџере, малку да се подолади да не е врело, да го стави тенџерето во када и да клечи врз него некој период. И кратко после тоа да си пробате со маж. Наводно се отварале некои канали шо ти знам таму, се утоплувало местото, ширеле крвни садови и т.н.
    Ете нешто што ми звучи тотално безопасно, само фала богу да не биде врело, да не се попариш!

Другарка ми додека ми расправаше, мене смешка ми идеше ама си велам свашта ќе проба човек од пуста желба и мака. Чисто ти кажувам онака што сум чула бабини деветини, непотврдено од доктор. Јас се оградувам од вакви совети, повеќе верувам дека не оди пошо хормоните ми се угоре-удолу, или лош спермограм (не сме правеле) отколку ова со клечењево. Не знам, факти сакам!
    Ама never say never Daisy. :D

На elenaklasik, Suze18992, Cecko85 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    4.873
    Сигурна си дека така пишале дека не се прикажале туби? Ти ги прочита ли енкој резултатите?

7. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.803
    Јас требаше да не добијам во понеделникот според апликацијата. Денес е 31 ден уште ја нема. Ама, ама, пред два месеци ми дојде на 35 дена, па ете оставам луфта.
    Како се осеќам не знам.
    Ете онака, како и стално, болки чат пат. Те ми се спие, те не можам да заспијам. Ништо не ми е ново и чудно. Не можам да кажам дека имам некој симптом.
    На моменти се осеќам ко да пробило, ете такви болки, ама така беше и кога бев трудна.
    Не знам. Јас некако изгубив надеж. Искрено не ми е ко со првото.
    Не знам, нешто ми се случува.
    Нешто ми тежи на душава.
    А сакам бебче, не викам не.
    Ама ајде, ќе видиме....

На Cecko85, Campanula и elenaklasik им се допаѓа ова.
  8. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    245
    Зошто не направиш тест?(fingers)

9. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.803
    Ете, отидов во вц, стигнала. Ви викам, не ми е нешто ок...
    Не се осеќам ко за првото ..
    Хормони се ок, уште на гинеколог да појдам. Мада стално вика дека се е ок.
    Ми треба искрено некаде да се тргнам, ама да се тргнам на месец дена.
    Нешто ми е стресен периодов.

На elenaklasik, sheis и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  10. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.922
    Допаѓања:
    12.080
    Така пишуваше на извештајот, ми го дадоа, лично го видов.
    Ми дадоа и цд ама тоа никој не го погледна. Зарем вака пишуваат ако тубите се затворени, дека не се прикажале?
    Инаку, само извештајот го видоа и тоа е тоа. Христијан во Плодност одма почна за инвитро или за лапаро прво. Не е проблем, ќе направам, ама :cash:

11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    4.873
    Да, за жал и едната туба што ја имаш не се прикажала. Затоа ти рекол така докторот. Знам дека се кошта, не можеш ли со ваучер за ин витро ? Знам дека со вакви дијагнози не ни бараат 3 инсеминации претходно. Ти посакувам среќа. А ако не веруваш на извештајот повтори го испитувањето ако имаш можност.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    245
    Искрено мене ми е супер вака да прочитам некое искуство на форумов или било каде на нет, но верувај ми дека многу повеќе стресно ни е... и мене матичната ми рече "не читај не се оптеретувај, само опушти се, бидејќи мозокот ја памти секоја информација и несвесно прави притисок и стрес"... Мала пауза од се поврзано со бременост би дошла супер. И јас мислам да го применам тоа па ќе видиме :)) Искрено, ти ја праќам целата среќа и да се израдуваш што поскоро:l: А и секоја девојка која со нетрпение ги чека || :inlove:

На Цвет88 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  13. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.922
    Допаѓања:
    12.080
    Така е, права си!

И мојот гинеколог вика опушти се, дури не ме ни приморува на фоликулометрија, незгодно ми е од што ми вели седи си мирна. Еве и за јајцеводот ми рече може да си се згрчила, пробувајтес слободно. Јас прашалници. Верувам и јас дека нешто не штима и кај мене. Дали е физичка пречка, дали ментална бариера, ќе видам.
    Што велите колективно да се паузираме од форум, муабети мисли за бебиња?
    Да си го средиме духот, телото, медитативно, па да се видиме за некое време?
    Има врска дека опуштеноста чуда прави, вербата исто така и некоја позитивна вибрација. Кој бил упорен, добил, така што тоа бар нѝ преостанува.

На Viktorijaaa5, Цвет88, DaisyDoo и 2 други им се допаѓа ова.
  14. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    245
    Ајде! Колективно до позитивни тестови :D:inlove: со одмор на мозок |-):l:

На Campanula, DaisyDoo и elenaklasik им се допаѓа ова.
  15. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.803
    Јас со првото останав трудна во берово на зимување, а таму и немавме нешто многу акција. Ама ваљда се си прави свое. Одмор, релаксација, воздух... Мозок на пасење.
    Не ми е мене сега само овој стрес,кажав погоре не сум толку ко за првото.
    Се си допринесува.
    Не знам како да се опуштам и да не мислам.
    Лоша сум периодов знам.

На sheis и elenaklasik им се допаѓа ова.
  16. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.922
    Допаѓања:
    12.080
    Кај мене во Грција бидна. И јас бев опуштена тогаш, макар што еднаш ми се случи сред ноќ ко жештини ме фатија, ко некој притисок леле како ќе останам бремена јас, како ќе ми е тешко, којзнае што ме спопадна, ама сепак бидна. Сакало да биде тогаш. Сега нејќе и нејќе.

На Цвет88 и sheis им се допаѓа ова.
  17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас кога видов дека година дена не бидува, решив да тргнам по испитувања. Прв на листа ми беше Димитров, пред да одам кај него имавме само два пати односи, после тој предложи ХСГ и АМХ да направам. Некако многу се разочарав и си реков тоа е, изгледа не бива што бива работава, ај да ги направам испитувањата ама на крај на месец изнандување: две цртки!
    Поентата ми беше дека тој месец веројатно не се замарав, мислев треба да трчам по болници и да правам испитувања ама не било така. Можеби помогна и тоа што тој месец почнав да пијам еутирокс за да го средам тсх ама важно знам дека не бев оптеретена со тоа. Знам колку е тешко ама пробајте да се опуштите:l:

На Campanula и elenaklasik им се допаѓа ова.
  18. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.879
    Мене докторот кај што бев за на консултации со сите документи ги гледаше сите,вика се имаш испитано си останала два пати бремена кога си имала проблем сега ме прашуваш за дали да одиш на инсиминација кога го реши проблемот,оди опуштете се и шетајте не мислете на тоа ќе биде само не се оптеретувај и не мисли дека правите бебе не се замарај не кревај нозе пола сат да лежиш,него како секој с..с што правите така и сега и ќе биде.

На sheis, Campanula и Цвет88 им се допаѓа ова.
  19. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.782
    Допаѓања:
    3.319
    Вчера не бев на доктор, ми откажаа, морала да оди докторката некаде. Денес бев. Матка и јајници перфектни, ендометриум 9мм, овулација само што настанала со фоликул од околу 25мм. Ќе ме чекала за две недели со позитивен тест, ја прашав дали може после 9 дена да и одам пошто тогаш почнувам со тестови :rofl:
    И така, сега да го доработиме и овој ден со маж ми, денес посебно го сакам некако :$

На Cecko85, TheGoldenPeach, sheis и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.795
    Допаѓања:
    9.174
    Ајде со лесно.
    Ти посакувам две црвени за 10 дена. ❤ фоликулот ти е преубав

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.