Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.341
    Допаѓања:
    34.866
    хелоу :inlove:
    3дпо - вчера се осеќав убаво, немав никакви симптоми, минимално пецкање кај јајниците, тоа траеше некои 15 минути само и го снема.
    температура - 36.5
    4дпо - е денеска е друга приказна од вчера :D пецкањето го нема ама затоа главоболка имам и тоа ме држи од 1 часот прееска, сега се напив апче, неможам да ја издржам веќе. приметив дека повеќе се мочкам, а течности си пијам исто како секогаш, ама ајде нека го тоа, да не си правам само филмови.
    и расположението ми е врв денес, му се развикав на либе оти не ми врати 2 минути на инста :rofl: нека има помин ајде :bug:
    температура - 36.6
    се читкаме, и се надевам не сум ви досадна со овие мои апдејти :lol:

2. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Да не звучам демотивирачки, ама сум многу реална - прерано е за било каков симптом, сеуште сперматозоидите си патуваат :) први симптоми може, а и не мора да се појават неколку дена пред добивање.
    Не си прави стресови да забележуваш секаква промена, бидејќи буквално ништо нема значење. Јас после толку години себе-анализирање пред циклус и 2 неуспешни бремености, сфатив дека и пмс симптомите се разликуваат од циклус до циклус и симптомите од една до друга бременост се разликуваат и буквално се може да има значење и ништо да нема значење, единствено меродавно е изостанокот на циклус повеќе од 5 дена и секако позитивен тест :)
    Опушти се и уживај си во животот, што е твое ќе си дојде :inlove:

На Hi.there, elenaklasik, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.341
    Допаѓања:
    34.866
    Ти благодарам на одговорот :inlove:
    Јасно ми е дека е рано, ама знаеш како премногу сум нова во ttc па секоја промена ми е возбудлива и ја сметам за позитивна која ќе ме доведи до 2 цртки. Интересна ми е темава што читам детали и како сме сите различна една со друга, па и затоа пишам.
    Ти благодарам за советот уште еднаш, имај си најубав ден :hug: и на сите што се очекување побрзо до позитивни тестови (fingers)

4. theTulipsLover

theTulipsLover Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2021
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    202
    Јас првпат пишав на темава на 31.10 (17ти ден од циклус) и така се чувствував, имав главоболка буквално цел ден. Непратев температура никако, а таквите “симптоми” за неколку дена ги снема. Сега веќе се чувствувам нормално и супер, додека вчера стомакот си го чувствував како да ќе добијам , а ми беше 2дена до циклус (некако си реков ах..ќе добијам, а и прв пат се обидовме) направив тест поручек и излегоа 2 цртки. Така да опушти се, не се преоптеретувај со мерење температура и барање симптоми, ќе ти се случи тоа што длабоко си го посакуваш! Поздрав

На Snowflake92, meggle, Suze18992 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.341
    Допаѓања:
    34.866
    Ти благодарам и уште еднаш честитки за бременоста, со лесно до крај :inlove:

На theTulipsLover му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.421
    Допаѓања:
    22.670
    Не знам кога ми беше овулација...
    Саботата 11 ден од циклус(предходните 2 циклуса по 26 дена) имав болка во јајници ко за овулација и прв пат приметив секрет кој беше само тој ден. Овој ден активни.
    Нареден ден два немав болка ич. Овие два дена повторно болка,обично навечер.
    Апликација вика овулација на 13 ден. Односно понеделник. Е тогаш не бевме активни јбг обврски.
    Но ме чуди зошто и 3 дена после наводен ден за овулација ја имам болки во јајник.
    За големава точно ми беше според апликација и симптоми и се, сега скроз различно. Дури и на ехо беше околу 12 ден...плус минус.
    Се осеќам поспано(ама кога не сум поспана хронична поспаност си иам).
    Апетит нула....
    Мускули ме болат, нозе полудев(не рачунам ова ништо како симптом за било што).
    Прашањето е може тој ден да била овулација? Знам знам дека може да биде и порано и подоцна...
    Со тестовите за овулација се скарав, секој ден по 2 у исто време немаше разлика у цртките.
    Многу ми е поразлично правењево на второ...
    Кој како сака нека ме сфати, ама не можам да темпирам.
    Дете заспало, не заспало, болно, па јас болна, па маж имал работа .. па обврски куп други...
    И вака идеме ако биде биде..каква ни е среќата таква.
    А и искрено многуу ми е глупо еј ај да праиме, овулација е (време тече сад хахаха).
    И така се искажав.
    П.с. за големава од плоден ден па до крај си имав болки огромни исто ко за добивање. Не дека никад предходно не сум имала и баш затоа е ми е репер тоа за ништо.

На kikikikirika, Carpe Diem New и elenaklasik им се допаѓа ова.
  7. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.887
    Допаѓања:
    12.011
    Уште 11 дена за добивање (ако дојде на 28ми ден) и ете го симптомот студење во грбот. Ништо и овојпат :doh:

8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.619
    Допаѓања:
    21.246
    Прерано е за да знаеш дека ништо не биднало и овој пат. Ајде малку позитивно. :)

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  9. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.887
    Допаѓања:
    12.011
    Ах тешко... Интуицијата не дава знак, негативна ми е некако.
    Здравје само. :hug:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    3.314
    Јас само да си кажам :)
    На 16ти ден, (кога минатиот месец ми беше утврдена овулацијата) осетив минимални грчеви во јајници, малку ме заболеа градите и тоа беше се. Денес (најверојатно) 4 дпо јас не осеќам буквално ништо. Од понеделник 23 ден од циклус ќе мерам базална да видам што ќе каже (fingers)

На *Лаванда* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Стискам палци и пуштам среќа една вреќа!!:inlove:(fingers)(fingers)

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Еее дури 11 дена до не/добивање имаш, ептен рано е за било какви заклучоци да се носат. Ако настанало оплодување, ембриончето не е ни до матка стигнато, а ти веќе му пресуди. Ајде смени малце накај позитивно размислување :)

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  13. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.887
    Допаѓања:
    12.011
    Еј фала ти на поддршка и позитива.
    Сакам да сум таква, ама мојот немир и анксиозност се такви што не ме оставаат.
    Туку ете сега и кандида имам изгледа. Па и оваа сувост на вагинава ме иритира. Сигурно е хормонско, ќе треба да направам испитување. :mm:
    Убава вечер, убави нешта да ви се случуваат! :l:

На Nade-sunrise му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Добив, за 10тина дена праќајте среќа. Идеме одново. :l:

15. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.285
    Здраво. :l:
    Ве читам деновиве, ме примате ли и мене да се дружиме?
    Да се претставам прво.
    Во 2019та бев бремена и имав спонтан, па после тоа решивме да одмориме од загубата и да пробаме после некое време. Мм беше многу разочаран и после тоа некако и мене ми требаше време. Се решивме периодов дека е време да пробаме повторно.
    Веќе 2 месеци се обидуваме, не сме кажале на никого, додека не бидне решивме да си биде наша тајна.
    Имам поголема ќеркичка, сега пробуваме за второ детенце.
    Дај боже да биде кај сите што побрзо, да си видиме позитивен тест. :l:
    Денеска ми е 17ти ден, добивам некаде на 31 ден, па деновиве активно работиме на случајот.

На kikikikirika, Ani93, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  16. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Следниот циклс е твој!! :hug::hug::hug::l:

Добре ни дојде! Среќно и те чекаме со нов апдејт :inlove:(fingers)(fingers):l:

На kikikikirika, Freckles. и MrenaRiba им се допаѓа ова.
  17. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Ако деновиве не полудам, нема кога.

Пишав веќе дека има шанси нешто на "упс" да направивме.

Со денови имав слабо покачена температура, градите почнаа силно да ме болат многу порано од вообичаено. Други симптоми ко гадење или поспаност немам.

Проблемот е што после овулација со денови имав слаби болки во левиот јајник. Бев вчера на матичен ме гледаше на ехо ми вика не се бубрези . Толку сум изгубен случај што не го ни прашав за тоа испитувањето од крв. Си викам рано е, ќе ми се смее ако го прашам.

Синоќа едвај заспав од болки морав кафетин менструал да земам. До душа не беа болките толку јаки колку грижите циста да не е, тумор да не е, ендометриоза, не знам шо. Сабајлево сум супер нема болки.

Сабајлево (дпо + 11) правев тест за рано откривање на бременост и веднаш покажа втора сина линија. Пред два дена (дпо+9) истиот тест, покажа втора линија дури после пола саат и беше повеќе сива од плава, значи негативен. Еве ги и двата
    20211114_130149.jpg

Не е за честитање, бидејќи овие Clear Blue тестови и покрај тоа што се скапи се мнооогу неточни, ама од кај да знам од паника што најдов тоа купив :@ Покажувале често погрешно позитивен. Мора да е грешка серија! Денес запалив колата и сите дежурни аптеки што се во радиус од 50km ги извртев за да најдам подобри тестови . Сите можни марки на тестови ги купив и утре од сабајле ќе ги наредам чашите во тоалетот. Не дека не можам да чекам за да дознаам туку дека ми е страв да не е нешто друго.

И секако ќе закажам на гинеколог, без разлика дали е + или -.

На *Лаванда* и Girlbtz им се допаѓа ова.
  18. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.347
    Не пиј никакви апчиња може да му наштетиш на плодчето!

На kikikikirika и Girlbtz им се допаѓа ова.
  19. Girlbtz

Girlbtz Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    180
    Najdobro bi bilo da odis na doktor. I ne zemaj nikakvi lekarstva Srekno

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член