Jas sum 11dpo i mi se desavaa cudni raboti petokot i sabotata sto bese mnogu cudno. Sega veke gi nemam tie simptomi sto gi imav. Sega si mislam deka ke dobijam. Ama aj pak da ne bidam negativna tuku pozitivna ke se nadevam i pokraj negativniot test sto go napraviv (a realno bese rano za da pravam). Jas sega ke cekam da ne dobijam posle ke pravam test, predhodno ne.
Pa toa, jas kupiv si mislev prv utre da pravam od sabajle ama koga gi kupuv mi bodea oci . I bidna so bidna. I sega ke si cekam.
И јас исто така осеќав, но на моменти и на двата јајници, 3 дена траеа, сега имам 5 дена до недобивање, а 10дпо да се надеваме на 2 цртки
Како сте друштво? Јас само сакам да си олеснам и да си кажам дека ептен се разочарав последниов месец. Веќе година откако се обидуваме, добро 3-4 месеци имавме и не до толку активни, ама па последниот пат и овулација следев и пак ништо. Тоа е. Страв ми е веќе да се надевам.
Каков страв. Нема страв. Само активни да сте, следи овулација, намали стрес и ќе биде кога тогаш. Нема откажување уште одма. Кај некои е одма, други малку чекаат, ама ќе биде кога тогаш. Те чекам сега тебе за бргу со позитивен тест. Моите зборови одма се фаќаат. Ете @QweenSM ќе ти потврди.
Јас не можев да издржам да чекам уште 5 дена до недобивање, и направив тест, преееемногу бледа втора линија . овој пат убаво ја начекавме овалуацијата, пред 10 дена, а исто имавме и пред 4 дена односи. Знам дека е рано за тест но имав надеж дека ќе покаже нешто. Уф кој ќе чека уште некој ден за повторен тест Убав ден денвојки
Сум била подобро . Ах и јас си олеснив пред неколку дена, и покукав на @elenaklasik. Отприлика исто се обидуваме и ние и исто како тебе фатив овулација за првпат. Најнадежна до сега бев. И мене ми е страв да не стане борба за бебе која ќе трае со години. Жал ми е што не можам да бидам по reassuring ама тоа сум јас во моментов и стварно на темава ми се сите бродови потонати. Правевте ли испитувања, хормони, спермограм и све остало?
@Peanut Butter @DaisyDoo како прво, не се обидувате многу време. Како второ, ако сакате да сте мирни, направете си најосновни испитувања, колку да ви потврдат дека сè е во ред. Само ве молам, надежта да не ја губите. Еден ден ќе станете мајки и двете. Кој ден - би сакала да ја имам таа моќ да ви ја кажам дента(што е до мене уште утре) ама за жал ја немам. Многу ми се крше срцето што вака безнадежни ве читам, ама верувајте дека ќе се остварите како мајки. Ќе ги видете двете цртки и ќе ви лупа срцето толку брзо што едвај ќе имате сила да ја прикачите сликата тука. Уште малку остана мили мои. Како па одгодина, заедно ќе си ги шеткаме бебушките во некој парк. @sheis и јас имав прееемногу бледа линија, едвај видлива на 5 дена пред добивање. Направи тест пак за 2 дена, ќе се види појака цртка и прикачи тука сликце ако не ти е тешко мила. @Angella7 до каде си ти, мила? Кога ќе правиш тест? Само немој да ми речеш додека не ми задоцни, многу чекање е, немогу. @GirlRose вистина е девојки., таман ми честита роденденот минатиов месец и ми рече другата година со бебче во рака и ете - така и ќе бидеее. Чим Роуз ви кажа, пазете се сега позитивниот тест да не ве ,,тресни'' од земја.
Последно време Селф дава такви црти. Не сакам да те разочарам ама не сакам и да имаш лажна надеж па да те тресне од земја. Земи друга фирма. Јас купив Be safe, Фрух е најдобар ама го немаше никаде минатиот месец, не знам зошто. Неее, никогаш не сум дочекала нема ни сега Денес ми е 6 дпо, на 10 дпо ќе правам. Ти мешко како си?
Да се надоврзам за тестовите - Фрух е одличен, само во последно време го немаат. После него најдобри ми се покажаа би сејф лентичките, супер се, многу убави цртки се обојуваат и детектираат рана бременост. . . Те чекам со позитивен тест на 10дпо. Добра сум лепото, фала на прашање. 6+3 сум, имам некои минимални мачнини сабајле кога ќе станам, ама неможам да се жалам оти не се кој знае што. Ќе издржиме, само да си го родам живо и здраво, тоа ми е најбитно.
4 дена до добивање, симптоми никакви, апетит онака, гради мирни не ме болат ич, нешто посебно симптоми јок. Имав овулација според болки во стомак и секрет лигав, ја фативме мислам, пробав и во друга поза да не утињаме, најискрено ич не ми се праи ништо од пуст стрес, едвај легнувам навечер. Не сум јас од тие што ќе се смират, нема шанси, од денес до 1ви само тоа ќе ми биде на мисла, нема да ми излезе од глава. Додуша порано ме фаќаат мислите, само со празнициве бев така малку поокупирана со спремање и лабава бев, иначе ќе мислев од порано.
Ауу жени, помагајте. На гаќички бел густ исцедок без мирис и тоа многу. Баш многу. Имам чисти брисеви и до сега не ми се случило ова. Во шок сум.
Тој тест го имав моментално, и јас затоа реков ќе си повторам тест, бидејќи многу беше бледа и не сакав да си се надевам. Од симптоми, нормално како за пред добивање... Ќе чекам уште 5 дена, можеби ќе добијам Ти посакувам среќа да си видиш две цртки
Ти благодарам од срце, сепак ми е рано да се мадевам, а слика не можам да прикачам од мобилен за да ми дадевте мислење