Денови после овулација = two weeks wait

Discussion in 'Бременост' started by *Лаванда*, Oct 26, 2021.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Ништо страшно, дај Боже да треба да почнеш. И јас треба од позитивен тест. Со среќа, чекаме две цртки! (fingers)

Makimaki93 likes this.
  2. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Ајде и ние чекаме да се пофалите :l:

malaprinceza likes this.
  3. QueenQ

QueenQ Активен член

Исто и јас треба да примам клексани од позитивен тест(затоа сум нестрплива и ме фаќа паника).
    На извештајот Јани ми пиша треба клексани, но не напиша колку. Дали треба да се направат некои испитувања пред да се оди кај него?

4. malaprinceza

malaprinceza Истакнат член

I jas vika da
    Daj boze da se izraduvame i dvete ..ne se plasam od kleksanite .. se plasam od panikata sto minatiot mesec ja imav... cekam da dojde ciklus za da pocnam terapija za inseminacija ..a ciklus nema,vo meguvreme stigaat rezultatite od genetski mutacii i odam kaj jani i on vika kleksani od pozitiven test.. vakva folna , aspirin sekoj 2 den jas nisto od toa i koga me fati takva panika .. go cekame cudovo 2 godini i se desava jas ne pokriena so terapija i sto uste ne mi se motase niz glava.. zatoa sakam sega smireno sto saka neka bide .. a ke bide samo trpenie.. site ke sme majki eden den.

Cecko85 likes this.
  5. malaprinceza

Jas samo rezultatite od genetskite ispituvanja gi nosev i posto togas imase bremenost mi ispita hemostaza ddmer i uste nesto ali ne razbiram nisto od toa. I mi dade izvestaj za kleksani da zemam sto jas ne stignav da gi uptrebam.

QueenQ likes this.
  6. Bella_Stella

Клексани се примаат цела бременост и обично недела две после пораѓај. Колкава доза дневно се одредува индивидуално според видот на мутации. И јас имам општ извештај и треба да примам Клексан од 0.2 еднаш дневно. Кога би забременила планирам одма да одам кај него за да ми даде извештај со одреден број клексани за да можам после да рефундирам средства. Можеби тогаш ќе ми каже да испитам и Д Димери и Хемостаза, ќе видиме.
    Само смирено, сега ќе бидеш покриена со терапија и сѐ ќе биде добро. И јас сум долго во борбава, со изгубено едно бебенце во 33та недела. Ама знаеш и сама дека паниката ништо добро не може да ни донесе.

malaprinceza, QueenQ and Makimaki93 like this.
  7. QueenQ

QueenQ Активен член

Фала на инфо, ви посакувам што поскоро да си имате || цртки ❤️
    Уште ова :) Со итен упат би иделе?

Bella_Stella and malaprinceza like this.
  8. Marry M

Marry M Истакнат член

Ova e terapija za inseminacija?
    Bidejki dokolku nema nisto i ovoj mesec, pocnuvame so inseminacija na klinika, pa bi sakala nekoj ako znae da mi kaze sto kako odi..

9. Bella_Stella

Не, ова е терапија за генетски мутации. Ако планираш инсеминација разговарај со докторот на Клиника што ќе ти ја прави и нека ти објасни дали некако посебно треба да се спремаш. Немам искуство со инсеминација.

10. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

Нели ви пишав пред некој ден дека осеќам ќе си добијам како "добро утро" и да, добив сабајле. На 26ти ден, пак подранува... Стварно веќе не знам што е проблемот кога наводно медицински нема проблем, а претходниот месец и овулација фатив со тестови и све ама не знам више.. Осеќам дека губам сила и сум толку разочарана што ми иде само да плачам...
    Ви посакувам две жар цртки на сите што сте во исчекување:hug:

11. Bella_Stella

Не се потпирај премногу на тестовите за овулација. Позитивен тест не е секогаш гаранција дека ќе се случи. Особено кај девојки со Пцос каде што Лх е секако висок, тестот за овулација знае да даде лажна слика.
    Најсоодветно е паралелно со тестирањето да се мери базална температура и да се следи положабата на цервиксот. Ова за во домашни услови, а ако сакаш да бидеш сигурна најдобро е да правиш фоликулометрија на ехо.

12. flower55555

flower55555 Популарен член

11 дпо, според апликацијата на 9ти треба да добијам, секој месец добивав на 28дена ама претходниот ми каснеше 5 дена па добив дури на 11.04.. Чудно е шо секој месец се некои чудни симптоми се појавуваат и пак ништо, сега освен зголемен исцедок и болки во половината друго немам ништо..

13. flower55555

Јас ко да гледам бледа црта, ама и не ги разбирам овие тестови немам праено од нив.

LoveIsAllAround and QueenQ like this.
  14. QueenQ

QueenQ Активен член

Повтори го тестот утре, задутре :)

flower55555 likes this.
  15. flower55555

Незнам.. си мислев да чекам до 11ти, ако не добијам до тогаш..

QueenQ likes this.
  16. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

За поточна детекција на овулација, следниов пат оди на гинеколот и нека те следи неколку дена.
    Да се види фолекул, па дали расте и пука и веќе течноста да се види. Паралелно, следи ги симптомите што ги имаш за време на овулација и какви ти се, а и мери базална. Јас нареден пат ќе почнам со мерење секое утро.
    Сега си под притисок, и мал да е, телава осеќаат, затоа и подранува. Јас откако почнав со обиди ден два до три подранува, а не задоцнува. Ех кога би задоцнила, нека е 9 месеци. (fingers) А лани пред обиди, неколку месеци со ред точна на 28 ми беше.
    Мислам дека самите обиди и притисокот ја изместуваат. Нејсе, не е тоа толку за стресување, не сме роботи.
    Па и како помала ми се изместувала, на факс, односи со дечко, и не сум кревала чад. Сега дека пробуваме, сенешто не` загрижува.
    Штом се останато е ок, опушти се, иако е тешко, одете негде на викенд ако можете, уживајте.
    Штом се обидувате, ќе бидне еднаш, не може да не бидне.

За мене.
    Јас сум решена, потенцијално затворенава туба да ја средам со чаеви. Жими се. Еден е Господ, нека ми помогне во одлукава. Барам статии, чаре, билкари, не мешам природни лекови и билки многу, ама ќе терам една терапија. Правам јога со истегнување, вежбам кога можам, се хранам што поздраво и поедноставно, гледам вода да пијам, барам човек масажа да ми направи на абдомен, ако не, сама ќе си правам на одредени точки и исто така, ќе пробам вагинално пареење (vaginal steaming). Еве забегана речете, ама верувам дека и пареењето би помогнало. А читав помага и за миоми, пцос, за полесен мензис итн. Имам чувство дека ми треба едно чистење "таму долу" :$
    Кога имам менструација ми мириса неубаво, корне да речам "таму долу" И вам така?

Заклучок: ќе пробам комбинирани техники и се надевам на успех. Ако може камче во бубрег да се измоча со чај, зошто не би и пречка во јајцевод. :ninja: Има се да направам!

17. Bella_Stella

Многу ми се свиѓа твојата енергија! :sun:

18. Marry M

Marry M Истакнат член

Da ima povekje kako tebe!

Makimaki93 and elenaklasik like this.
  19. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

@Bella_Stella фала ти друшке! :f:

Мораме духот да си го држиме силен, кураж да си даваме. И чаре начини има, да си ги изнајдеме треба. Не ќе се оставаме така или пак сега одма да ги опрчам 1500 евра за операција.
    Си размислив малку логички, уклучив интуиција, и сега одам скроз натурално. :lol:

Да ви кажам, јога ептен е добро. Пробајте дома, пуштете на јутуб fertility yoga, смирува опушта убаво. Ќе знаете дека си правите нешто убаво за телото, нема штета. А откако читнав некои статии, сфатив дека истегнувањето е многу битно, размислете колку понекогаш сме згрчени стуткани.
    Лабаво почнете, имаа сесии од по 20 минути, навечер можете пред спиење, во фоликуларна фаза и околу овулација.

На крајот, сам човек свесно да си помогне и повеќе со верба, и пред сѐ здрави живи да сме ние, да нѐ чува Господ :*

20. malaprinceza

@elenaklasik ke te zamolam da mi pises lp ne mozam jas da ti pisam