Ne drugata sabota, po testot ovulacija treba da e denes pa ke vidime dali e taka. Jas so PCOS moze i da ne e tocen testot ke vidime zdravje boze drugata sabota. Fala sto me mislis
Ista ko vcera, taka da mislam deka me zafrkavat hormonite, ke vidime utre kakva ke bide temp. A po sekretot bi rekla deka e toa toa ama... Denes mi e kako belka od jajce. A sinoke pravev uste eden test za ovulacija pobleda mi ja pokaza crtkata. Progesteronot najtocno ke pokaze. Taka da ke si pocekam . Seto ova mi e golemo opteretuvanje ama ajde da ja ispostuvam doktorkata nea i e bitna taa informacija za da vidime sto ponatamu. Inaku jas licno ovoj mesec ne ocekuvam pozitiven ishod.
Да сте ми живи и здрави сите. Радосна ми е душата… Да дава господ секаде! Кажувајте сега што да правам, да чекам прво да помине терминот за добивање? Тоа бета кога да проверам? Прв преглед кога? Све ме интересира
Јас бета не сум правила, ако сакаш може да правиш да видиш дали се дуплира бетата, на преглед бев после 2 недели.
26ти ден, обично добивам на 27,28ми ден… симптоми никакви освен имав некоја чудна неопислива болка во матка а и не беше болка туку чудно затегање некое… али све препишував на пмс… од сабајле и такви баш менструални болки имам, и си реков дај да пробам со еден тест да видам шо ќе биде, и ете…
Po dve nedeli na lekar... I so lesno da si ja isteras bremenosta i gali mesence i posle polni race ljubov
Бета ако сакаш, јас правев затоа што ме интересираше и сакав да си потврдам затоа што не ми се веруваше. Матичната ме закажа првпат на преглед кога бев 7+1 за да слушнеме и срценце ама јас си бев порано на др место кога бев 6+1 и уште тогаш слушнав срценце и си видов бебувче
Ко што ти пишав, немој одма, за 2 недели најрано ехо закажи а до тогаш избегнувај секс и обиди се да функционираш нормално. Прашај ја матичната, матичниот, што имаш, за утрогестан ама не е потребно под дифолт. Со лесно!
И јас сум со прашалници околу овулацијата. Мислењата на неколку доктори, гинеколози и ендокринолози се косеа околу тоа дали имам пцос, а со тоа и слаба или без овулација. Сеуште сум во процес на дијагностицирање, ама ете овој последниов циклус го имав eggwhite секретот за овулација, на ехо имав водечки, па потоа ми рекоа регресирал не пукнал, не си овулирала и нема да овулираш, ама на 22ри ден од циклус прогестеронот покажа дека настапило овулација. Во голема збунка сум и јас. Инаку да, големо оптеретување и притисок. Нашол кој да соли памет ама, ама додека 'гониш одговор' работи си на случајот и тоа е тоа. А и мислам дека пцос нема да покаже толку црвена црта на тестот за овулација.