Денови после овулација = two weeks wait

Discussion in 'Бременост' started by *Лаванда*, Oct 26, 2021.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

A jas da ve prasam devojki nesto. Dali den po ovulacija osekate bodezi vo jajnicite i gradite da vi potecat i dali vi se menuva raspolozenieto? Jas sum 2 dpo i se me nervira i si gi osekam jajnicite a i gradite mi potekoa. Citav deka toa e normalno od koga ke nastapi ovulacija. Ne mi e sekogas taka ama ete. Do dusa jas ne sum 100 posto sigurna deka nastanala ovulacija toa ke bidam sigurna koga ke proveram progesteron vo sabota. Ama sakav da prasam dali vi se ima sluceno i vam takvo nesto odma po ovulacija.

Cecko85 likes this.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Кај мене е така. Грчеви ме убиваат и болни гради, се до циклус.
    Имам спонтан, вонматерична и една успешна бременост и тогаш не било ништо различно.

Ceneva likes this.
  3. Homme

Homme Истакнат член

Жени еве ме пак. 28 ми ден од циклус, утрово правев пак тест, нешо не ми е јака линијава, но е тука… шо би значело тоа?
    да правам бета, најдобро би било..
    Напраив и шур чек ама не покажа ништо сабајлево (дефинитвно најлоши тестови како што читам)
    Неможам да најдам Bety аптека за да зеам be safe. Каде ја има низ центар?

Збунета еум ногу што не е јака линијава… а реално и 28 ден ми е, не сум почекала да закасни, туку фатив линии порано…

Attached Files:

MikaV, QweenSM, Cecko85 and 2 others like this.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Не може да има јака линија на незадоцнето, таман си е линијата. Следи со тестови дали ќе се затемнува или напрај бета. Со среќа!

Homme and Cecko85 like this.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

На 4 дена доцнење и мојот Шур чек беше не она жар црвена туку онака црвена. Поцрвена од ова ама не жар.

Homme and Cecko85 like this.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Pozitiven e proveri beta najsigurno ti e. Cestitki

Homme likes this.
  7. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Девојки, ве молам за мислење. Ќе поставам тука прашање за менструација, како најкористена тема.

Денес ми е 27ми ден, обично со подранувањата кои се случуваа веќе месеци наназад, ми доаѓа на овој ден или на 26ти. Вчера почна некако да пробива, тешко. Денес исто ептен малку на влошка, при бришење светло црвено и не се дава и не. Прееска на мокрење излезе онаква како сукрвица знаете што се тегне како потемна крв. И пак на бришење светло, на влошка минимално. Зошто толку тешко пробива, ви се случува некогаш.
    Еве да почекам до утре, на 28ми ден. Дали да направам преглед?
    Осеќам болки типични за добивање, ко мала тежина во матка, ама ова што според мене не пробива, ко неолеснето ме прави да се осеќам. И нозеве ко заморни, ко да ме вијат, ми било и порано вака ама сум добивала посалам. Сега ко мини менструација е ова. Што да преземам?

Cecko85 likes this.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас за таков променлив циклус дефинитивно би се обратила на лекар. Имаше неодамна една статија ја читав која баш објаснуваше дека промените во циклусот се многу важни, како количините на крв, така и бојата и густината, мирисот. Бар јави се на матичниот гинеколог, а колку што знам почна со тревки и народни лекови, можеби имаат некое дејство па се чисти матката.

Cecko85 and elenaklasik like this.
  9. elenaklasik

Е навистина, нема мирис. Претходно ми мирисаше непријатно, сега не.
    А немам болки, само онаа типична стежнатост. Вчера вежбав и завчера и пак не пробива ко што сакам.

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

За пробивање види да не внесуваш многу витЦ.

11. elenaklasik

Хм можно е и тоа?
    Земам цинк со витамин Ц (500мг) секој ден.

12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Дами мои. :f:

Темава ми беше омилена уште кога наша мила Лаванда ја отвори, па и кога останав бремена ве следев, а сега откако го изгубив бебенцето, уште повеќе имам желба да сум тука и да си даваме една со друга неизмерна поддршка. :l:

Дојдов само да ви кажам што ми се вртка во глава, па сакам да се олеснам некаде. Многу беше тешко тоа што во еден момент си среќна дека ќе имаш бебенце, а во друг - таа среќа наеднаш прекина. Се изнаплакав, нејќам да лажам. Се изнаплакавме и јас и мм. Ама, сега како минат деновите, мене сѐ повеќе и повеќе ми се раѓа желба за да станам мајка. И тоа не било каква мајка, туку најдобрата мајка за моето бебенце што ќе дојде.
    Незнам дали ќе звучи ова глупо, ама мене сето ова низ што поминав, ме направи само уште посилна и поцврста за еден ден на моето чедо да му кажам само колку може да се потпри на мајка си и да биде сигурно дека ќе добие неизмерна љубов .

Сите ќе станиме мајки мили мои. :hug: Само ете некогаш Бог има други планеви за нас. Бебенцето нема да дојде кога сакаме ние, туку кога тоа ќе си биди спремно. :sun: И верувам дека сите ќе бидеме најдобри мајки и еден ден ќе си се шеткаме по паркчиња и ќе си разговараме низ сѐ што сме поминале. :hug:

Со Господ напред мили мои, едвај чекам да ги видам вашите 2 цртки, а за моите, здравје на есен ќе ме бодрите. Сега мама летоска да собере уште малку сила. :inlove:

GirlLove, Mari-Li, Natali.3 and 35 others like this.
  13. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

❤️

QweenSM likes this.
  14. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

:l::l::l::l::l:

QweenSM likes this.
  15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Мила многу ми е жал. Многу е ова често, за жал. Мене ми се случи во 13 недела, морав да го абортирам, со тешка аномалија беше плодот. Ми требаа неколку месеци да се ‘соберам’, психички за среќа супер издржав, се тешев дека секогаш може да биде и полошо од моето и дека еден ден ќе ми дојде здраво живо бебче во раце. И еве ќерка ми има година и пол:l: Така ќе биде и со тебе и со сите во групава, сите ќе си се израдувате еден ден. Навистина сѐ почесто слушам за парови или долго се обидуваат или имаат спонтани, или некакви други проблеми во бременост…а колку има што не кажуваат, значи мислам нема некој без проблеми, не знам што ќе беше ова :(
    Нека те теши што си забременала, ќе си биде пак и ќе биде сѐ како што треба :inlove:

Bejb15, Viktorijaaa5 and QweenSM like this.
  16. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Како си сега? Проби ли конечно?Би можело да е имплантациско крварење, се додека е розеникаво/кафенко и не трае повеќе од 2 дена.

17. elenaklasik

Ти благодарам што ме помисли.
    Ова ми е менструално крварење, ама не е идентично ко минати добивања.
    Е сега, влошката ми се валка, како измачкана доаѓа, а останатата крв паѓа како засирена, она како потемна сукрвица лигава што се тегне и кога ќе падне се втечнува фактички тоа е крвта. А на бришење останува црвена изразена. Кога би течела баш течно, тоа би ми била менструацијата, ама овојпат е во ваква форма. Јас секако си имам обични посмирени мензиси.
    Можеби од тинктура од горчица што пиев и чај мешавина на Феми Микс. Ама чајов секако се препорачува за уринарни патишта, за чистење на џигерот и многу други нешта, не би требало тој да поремети нешто. Или маткава се чисти. Секако ќе правам преглед, само не знам дали да одам за некој ден кај гинекологот што ми ја знае историјата, го потеков незгодно ми е.

Makimaki93 likes this.
  18. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Вчера праев еден лабоквик негативен и уште еден селф клиар, со побледа линија од оној некна.
    Вечерта ужасно ме стегна стомак, не знам за таква болка таму немам почувствувано. Плачев од болка. Се свивав и свивав, џабе. Не можев да издржам отидов у болница. Ме прегледа вагинално дежурната, ништо нема нормално, ми направи и она тест лабоквик - негативен. Јас уште болки, не можам да стојам. Ми вели докторката и да има нешто сега не можам да го видам, и ги покажав тестовите, рече гледала цртa и многу веројатно да е биохемиска. Прашав да ми проверат крв, само ми одговори еве тестот си кажува на вториот е побледа. Толку. Немав сила да се расправам за повеќе... Ми ставија инекција за болките, за некое време одминаа. Денес и црвено-розев исцедок имам, проследен со јаки болки и сеуште не знам што е...
    Не знам да го рачунам како мензис ова, или? Требаше утре другиден по календар да ми дојде. Пола живот имам менструација, таква 'пмс' болка како вчера немам осетено.
    Некој искуство? Акл да подели?

19. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Мила,
    Најдобро е да провериш бета хцг во било која приватна лабораторија. Ако е негативна бетата, сигурно се менструални болки. :hug:

DaisyDoo likes this.
  20. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

@elenaklasik
    Мила нема зашто да ти биде незгодно, се работи за твоето здравје. На крај краева, тоа му е работа на чоекот :)

elenaklasik likes this.