Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.713
    :) вака читајќи ве, мислам ќе има позитивни тестови кај и да е.

На Cecko85, Lady...S, Suze18992 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Кломифенот има продолжено дејство.(fingers)
    Братучетка ми остана бремена еден месец по кломифенот.

На Bella_Stella и Ceneva им се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.691
    Допаѓања:
    21.362
    Да знам, се надевам дека конечно ќе имам и јас среќа. На сета мака и циклусите ми се предолги, последните два пати на 36 дена добивам и цела вечност ми се гледа до обиди, тестови и слично. Така решив месецов ако можам да не се замарам кој ден ми е, па што треба да биде нека биде. Фала ти. ❤️

На sheis, Ceneva и duffi им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    И моите се исти. По 35-37.:( Ме убиваат додека добијам. Ептен те разбирам…
    Ќе биде се. Само трпение.:hug:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.880
    Направив сабајлево тест и е негативен.
    ;(;(;(
    Тоа е ќе чекаме да ми дојде за 4 дена.

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Oh dusa mila. Zosto si napravila test porano. Jas taka pravev i razocaruvanjeto e pogolemo veruvaj mi koga ke vides deka nema bleda linija. Mnogu pogolem stres mu pravis taka na teloto. Koj dpo ti e denes? 10 ti taka?

7. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.880
    10-11 дпо сум денес би требало да сум,инаку знам немам некој симтом за бременост.

8. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    8.016
    Направи уште еден на 13-14дпо тогаш ако си ќе покаже бледа цртка. На 10 дена многу е рано, и од тие најефтините како касетка што се најточни се. Кога правев на 10дпо ми покажа негативен, а на 12дпо ептен бледа цртка.

На Cecko85, medena147 и Ceneva им се допаѓа ова.
  9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    I jas sum 10 ti dpo i jas nemam nikakvi simpotomi. Obicno nedela dena pred dobivalje jas bas imam izrazeni simptomi na pms gradite cak nemozev da si gi dopiram i navecer grcevi vo stomak. Sega ovie dva meseci od koga pocnavme pak da se obiduvame nemam nikakvi tegobi pred dobivanje ko zainaet. Minatiot mesec analizirav se zivo divo ama si vetiv deka poveke toa nema da go pravam. Ovoj mesec sum nekako mnogu opustena mislam mi bese pobitno da znam deka imam ovulacii, zosto koga se ima ovulacii ke dojde do bremenost koga togas. Taka da pocekaj do denot za da ne dobies mozebi testot ne pokazal tocno. Dur ne dobies ima nadez. Te guskam

На Cecko85, sheis и medena147 им се допаѓа ова.
  10. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.880
    Ќе видеме за 4 дена треба да ми дојде,ама едноставно знаам,знам како ми беше предходните бремености,ама ќе почекам да не биде оваа поразлична.
    Ви благодарам за подршката.:inlove::):inlove:

Последна измена: 24 мај 2022
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Seko
    Sekoja bremenost si bila razlicna edna od druga. Jas nemozam da kazam nie se obiduvame za prvo. Ama se nadevam deka rano go napravi testot i deka nema pokazano tocno

12. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.880
    И мене ќе ми биде прво,два спонтани имав и двете беа различни симтом,првиот имав сите можни што се за бременост,а вториот само притисок долу во матката не можев на лева страна да спијам.

13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Oh i ti si izdoziveala neubavi raboti. Se nadevam vo brzo vreme ke te ogree edno ubavo :sun:, da ti gi napolni racite so najcista ljubov. Od srce ti posakuvam :hug::l:

На Cecko85, medena147 и Makimaki93 им се допаѓа ова.
  14. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Само да ве поздравам сите!
    Ви праќам сила за чекање на сите кои чекате, за останатите ќе бидеме добро и ќе успееме.

јас да ве информирам, дефинитвно имав биохемиска, приживеав тешки денови, затворена дома со плачење и губење на апетит… тешко ама ќе се опоравам. Добив циклус, и првите два фена беше страшно, не издржливи болки…

се изначитав еден куп работи на нет, и отидов во зегин на пазарење за да си го опоравам телото и да се спремам за понатаму бидејќи ништо не пиев претходно и можеби тоа беше проблем со биохемиската…
    Зедов да пијам фембион 1, витамен е, витамн а, б-комолекс, фолна, омега 3/6/9, витам д.

да ми заврши оваа недела циклусот или чистењето па ќе одам во систина на преглед. Не знам сега овој месец дали да очекувам овулација или ќе треба време да се среди…. Најдобро да се опремам со тестови за овулација и да проверувам…

дали мислите дека дополнително треба да примам за понатаму?
    Ќе разговарам со докторот и за аспирин да прашам што мисли…

поздрав до сите и ве гушкам :hug: :l:

15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ништо посебно не треба да правиш, којзнае колку жени имаат биохемиски, а не ни знаат. Продолжи како досега, не пиј било што зашто не знаеш што ти фали во организмот, а што не, аспирин па ич не би пиела.
    Исплачи се, соземи се и ќе дојде и твојот најубав ден.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.175
    Истото го поминав минатиот месец. Единствена утеха ми беше дека ете се фаќа и трета среќа ќе биде. Пиј си ги витамините, а аспирин ако не е препишан од трансфузиолог заради мутации не би требало да пиеш сама на своја рака. Пушти душа летово и ќе биде сигурно :) Направи си преглед само да видат дали се е чисто, и со биохемиска мене бар докторката ми кажа, нема потреба од чекање за пробување пак. Месецов јас ништо не очекувам иако бевме активни цело време (ама без следење овулации) зошто си го знам телово и мислам дека му треба бар еден циклус да се нормализира. Држам среќа да видиш убави 2 цртки што побргу!

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.271
    Си зела фемибион доста ти се, зошто плус и фолна и сите други. Јас сум трудна па не пијам плус од фемибионот фолна. Во фемибион имаш баш се. Аспирин може само да го поттикне крварењето, односно тој се пие за циркулација, а не за да сопре. Би додала само витЦ ти фали, се друго си имаш во фемибионот. Требало во аптека да ти кажат, ама они за да продадат се ќе ти дадат.

18. Minnna

Minnna Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    148
    I jas imav minatiot mesec biohemiska, fevruari go imav tretiot spontan po red, ne se sekiraj site zeni imaat biohemiski samo ne znaat zasto ne pravat testovi. Nisto ne sum piela pa sum rodila, piev po 10 suplementi dnevno pa imav spontani, taka da ic ne se opteretuvaj jadi si ovosje salati i teraj ponataka. Ke bide.

На medena147 и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  19. Lady...S

Lady...S Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2021
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    211
    Девојки да се пријавам и јас 7 дпо од симптоми некако чувствувам некоја нелагодност и пристисок долу во матката и нз од вчера имам траги од жолта некоја си водлеста слуз ( се извинувам) на вешот ,првпат вака ми се случува жолто .......

20. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494

Многу се измачив со ова што го преживеав, и од ова има потешко не велам не, но кога се работи за бременост, вистина, многу сензитивна тема е…

не знам ете се зедов се пијам, си ставив грижа на совест дека оставив така пред пробување за бебе да не земам никакви суплименти…

сега ме мачи, дали ќе имам овој месец овулација, и не знам од кој ден да правам тестови. Бидејќи ете претхомо овулација ми била на 11,12 ден од циклус, а сега со биохемиската ми се помести добив 32 ден, и не знам кога да ги очекувам плодните денови. Ако почнам со тестирање после циклусов треба да банкротирам…