Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.597
    Прво опушти се малку остај нека помине еден месец и после полека ќе си испитуваш што ќе треба, верувај за 1 месец и да сакаш неможеш се да завршиш.
    За почеток направи си микробиолошки брисеви и пап, после Торч тест на клиника е околу 1000 денари . Нареден циклус испитај хормони, види кај има поевтино 4д ехо.
    Мачно е али мора да го поминеме овој период, ако почнам да пресметувам колку пари дадов по лекари од август до сега сигурно ќе испаднат над 1000 евра али не жалам само за добро нека е.
    :hug::l:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Jas taka ovoj mesec iznakupiv testovi doma gi imam eden kup neznam kolku pari dadov od sto koga otidov na 11 den nemav nitu eden vodecki folikul a polna bev folikuli. I demek pokasno ovulacija. I na kraj se osetiv vodena vo sekretot i prvoto testiranje op pozitiven na 15 ti den. I bese sumljivo pa progesteron ispituvav. I dokaza deka sum imala ovulacija. Neznam kolku pari se iznadavav. Ama neka se zbie na toa. Ti pocni da pravis od 10 den ama po eden test vo den i ke vidis koga ke pocne da zatemnuva linijata togas po dva. Ili kaj maticnata odi na eho da te gleda ako ti e poeftino.

На Cecko85 и Suze18992 им се допаѓа ова.
  3. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.773
    Допаѓања:
    9.561
    Торч тест како и каде се закажува и колку се чекаат резултатите ? Дали е преку крв ?

Последна измена: 25 мај 2022
  4. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.597
    Јас преку гинеколог со упат правев на микробиологија, преку крв е, не се сеќавам за колку чекав за резултати . Приватно во авицена е 3500, резултатите истиот ден ги добив на маил.

На Cecko85 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.271
    Ама ако, пиј, ама ќе си направиш проблем па и од дупли дози витамини, не 0.4 фолна, ти внесуваш сега 0.8, и тоа не е во ред.

6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Jas pijam 0.6 folna. Pijam nasabajle elova a navecer obicna folna od 0.4 po preporaka na lekar, ne na svoja raka normalno. Drugo nisto ne pijam. Od vitamini si imam problem so zeludnikot koga se vo apce forma pa gledam da primam preku hrana. A za d vitamin sonce fakam :)

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.175
    Во ред е доколку има индикации за тоа, на своја рака секако не. Јас пијам фолна од 1 грам и тоа метилирана ама секако по препорака на гинеколог и трансфузиолог. И уште нешто @Homme , првиот пат кога останав бремена не пиев ништо од суплементи дур не дознав дека сум трудна, а прво тромесечие ми помина без никаков проблем. Така да појди на лекар, консултирај се што ќе ти речат, ама како што кажа @AngelOfArh на ништо не проверено дупли дози витамини на своја рака не се најдобар избор.

На Ceneva, Suze18992 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  8. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.880
    Не треба да се измачуваш воопшто тоа ти било биохемиска,кој знае колку пати сум имала биохемиска,инаку тоа што моментално имаш ти е менструација а не се чистиш бидејќи нема имплантација само оплодување,ако ти е шубе направи си основни испитувања и не мора да чекаш да поминат месеци,после биохемиска можеш одма да останеш бремена,дури повеќето случаи останале одма бремени и немале никакви проблеми со бременоата ти немаше спонтан па за да чекаш или да се плашиш,ако не си направела тест немала ни да си знаела дека си бремена ќе ти доцнело неколку дена.Опушти се и кога ќе ти заврши почнете со акција од прв до последен ден сметај го секој ден како плоден и нормално дека ќе имаш овулација.

На Cecko85 и Jana06 им се допаѓа ова.
  9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Nema li nekoja so ubavi vesti od tie sto cekame?

10. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.880
    Нема ништо чекам да дојди сабота да видиме што ќе биде.Немам никаков симтом ми излегоја брунки по лицето цело,вчера правев крвна слика поради крв од носот саботата што ми протече не ми се веруваше на моите очи железото ми беше 17 а хемоглобинот 142 до сега вака не сум имала секогаш на граница или под граница ми биле.
    Кај тебе што има?

11. Lady...S

Lady...S Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2021
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    211
    Си чекаме мила уште 5 дена ......
    Само жолт некој исцедок ....Претходно сум имало поизразени симптоми но сега не вцера почнаа градите по малку да ме болат т.с пупките само на допир нема голема надеж но .....

12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    I jas cekam sabota :) imam samo bolki vo stomakot ne mnogu izrazeni, gradite mi potekoa ama ne me bolat, samo vcera taka malku. Ne se nadevam mnogu,imam takvo cuvstvo kako za pred dobivanje. Zdravi zivi uste dva dena ke pocekame. Do sega ne se optovaruvav ama kako se blizi terminot za ne dobivanje tesko stanuva. Ama ne pravam test porano. Ke si cekam:)

13. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    245
    Јас само што добив, а толку многу овој пат се надевав дека ќе биде успешно оти баш фативме овулација но ништо:( А не знам ни дали да се радувам или не, бидејќи добив и понуда за работа од овој месец па можеби ќе беше "оваа таман се вработи, веднаш бремена"|( Некако притисок имам но сепак мислам дека фамилијата е пред мислењата на другите:)
    Посакувам на сите што чекате две цртки, да ви бидат најбрзо што може :l:

На Cecko85, Makimaki93, elenaklasik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Ke bide se ke si dojde na svoe mesto. Ete i toa e ubavo ponuda za rabota. A jas pak sega kasa popara sum vo mozokot. Ama ako mi e koga pravam paralelni ispituvanja vo dve razlicni laboratorii. Vo ednata vika si imala ovulacija vo drugata si nemala. I sega stvarno ne ni ocekuvam bremenost ama ic.

15. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    245
    Секогаш се случува кога најмалку очекуваш:inlove: И најдобро е сите испитувања да се прават во една лабараторија, бидејќи сама кажа дека си каша-попара:D држам среќа за позитивен тест(fingers):l:

На Cecko85 и Ceneva им се допаѓа ова.
  16. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.337
    Да не го вознемирувам трудното друштво, ќе пишам тука.
    Кај мене и овој пат неуспешно, нема плод, висока бета, сомнеж за моларна бременост. Киретажа и испитување на сакусот за да се утврди дали е мола или не. Понатаму ќе видиме... Ете и ова ми се случи, ама што дошло мора да помине нели?

17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Oh duso, ama taka e sto doslo ke pomine. Se pominuva i arno i loso. Zivotot e takov sto da se pravi. Ke dojde i naseto vreme vo toa sum sigurna. Te guskam i podrzuvam :l:

На Cecko85 и Angella7 им се допаѓа ова.
  18. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Аман! Ајде, само нека поминува :hug:

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.691
    Допаѓања:
    21.363
    Жал ми е Ангела, биди силна! ❤️

20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Биди силна, те гушкам и многу ми е жал. Ќе помине се, ќе се радуваш пак за брзо. :hug: