Не мила овие денови сакам да стапам во контакт со Маќули Хаџи Лега ,сакам со сите рез да си видиме со него да видиме што ќе кажи Има ли некој искуство со него
Јас немам искуство со него. Јас ти препорачувам со Димитров да се консултираш, навистина нема да згрешиш.
Нема ли да правиш пауза од Кломифенот месецов? Јас паузирам, докторката ми рече дека е најдобро со еден месец пауза измеѓу да се зема.
По календарче требаше овулацијата да ми е вчера, ама вчера пак напраев од тестовите за овулација и бледа беше линијата, денеска уште побледа скоро и да не се познава. А ден претходно беше иста како и контролната. Активни бевме, па сеа ќе чекаме 14 или 13 дпо сум, потајно искрено овој пат имам поголема надеж за разлика од претходно , ама ќе видиме Ајде ве чекам тука со позитивни тестови
@IronLady Ајде со среќа и брзо да ти минуваат деновите! Ветува многу позитивниот тест Се тестирам и јас 2 пати дневно веќе една недела ама никако не ми покажува позитивен. Тест линијата час потемна, час светла, ама никако појака од контролната. Со пцос сум, веројатно има врска и тоа. А eggwhite еден ден имам, два дена немам, еве денес пак приметив. Да баталам тестови за овулација со пцос кога ЛХ е секако повисок, што велите искусните? Spoiler: Гугл ова вели Can you use ovulation sticks if you have PCOS? Can I use an ovulation test or fertility monitor if I have PCOS? The short answer is no, as they are likely to give misleading results, ovulation tests and fertility monitors are not designed for women with ongoing anovulation due to an underlying hormonal disorder such as PCOS.
Velat najsigurna metoda sekoj vtor den odnosi i nema da ja ispustis ako ja imas. Jas toa sakam da go probam
Mojata maticna veli plodni denovi se od koga ti zavrsuva ciklusot se do narednoto dobivanje, ne znas koga ke bide ... I vo pravo e mnogu. Po slucki kakvi imaat pisuvano ovde clenkite, taka izleguva.
Jas da ve pozdravam site, prakjam sila srekja i ljubov tuka sum ve chitam… posle biohemiska rekov kje olabavam so bremenost i da ne se opteretuvam ama ete silno chuvstvo e… Dobiv na 32 vtora den radi biohemiskata, imav standard 7 dena ciklus, na 8mi i 9ti den odnosi, toa beshe sabotata i nedelata… vchera denes gledam nekoj iscedok kako za ovulacija, koj znae dali bi imalo shansa posle biohemska istiot mesec da ima ovulacija… pa i so nekolku dena pred da pochne da mi drzhi spermata vo mene pa da si se oplodi ovoj pat ubavo… nekako rekov ne mislam na ova, gotovo, si se vrativ nazad vo normalniot zhivot, so vezhbamje druzhenje pochnav i nova rabota da si baram… ama nekako potajno od denes pochnav da mislam na ova sega… po aplikacijata mi veli ovulacija na 14/15 den, ali toa e radi toa sho dobiv na 32ra den. Mozhno e da si e se regularno kako prethodno, da imam ovulacija na 11/12/13 den? (So biohemiskata samo na 11ti i 12ti den od ciklus imavme odnosi i se zachna, ama se pushti) pozdrav devojki, ajde radivajte me so pozitivni testovi…
A zosto ne bi imala ovulacija odma po biohemiska? Koj znae nie site po kolku pati sme imale biohemiska a ne znaeme od sto ne sme se testirale. Uzivajte so sakaniot i sakajte se i pak ke se sluci. I ti pustam sreka da si vidis sto poskoro dve crtki i da galis mese 9 meseci pa posle polni race ljubov.
Da ti kazam jas sum od tie pozitivnite osobi. Ne velam deka ne me fakaat i negativni misli ama gledam da se fokusiram na pozitivni misli, samo taka ostanuvam prisebna. Tesko e, ama najlesno e da se predademe na negativnito i da go izgubime fokusot. Zatoa velam sekoja od nas treba da se potrudi da si najde nesto sto ke i go ispolnuva vremeto so pozitiva. Ima tolku ubavi raboti okolu nas samo treba da gi vidime. Zatoa hrabro napred do celta. Po ovoj trnliv pat ke cistime trnja ke krvarime ama na krajot od patot sekogas ima ruza. Pozdrav mila.
Не ,ми рече овај месец пак исто тераме и ќе направиме инсеминација ......втор месец ќе ми биди од денес почнав од 3 до 5 дена по две ,всушност на сабајле и на вечер а цикло пригинова од петти дена од белите по едно и на 5 то апче од цикло всушност на 9 дена од циклус на мерење фолик Не се надевам мн кога ќе одам на конт ќе ја замолам да ми објасни и да почнам да вадам документи за инв ... Ти посакувам да нема потреба да го земаш повторно и да си ги видиш II
Секој лекар има различна пракса со Кломифенот очигледно. Јас првиот пат забременив од прва стимулација и не ми беше јасно како оди ако не биде од прва. Мислев одма после првиот неуспешен месец пак ќе пијам, ама ми рече дека сака да одморам еден месец па следен пак Кломифен, иако хормоните ми се супер моментално. Не е ни важно на крајот како, важно е да стигнеме до целта. Надевај се! Секогаш мораш да имаш надеж во себе зошто без неа ништо. И онака сме тргнати по патот, ќе одиме колку и да треба и како и да треба ама ќе стигнеме таму кај што сме тргнати. Ти посакувам успешна инсеминација! ❤️
Nekoj se plasat da davat mesec po mesec klomifen da ne napravat hiperstimulacija na jajnicite posebno kaj tie sto imaat pcos. A klomifenot ima prodolzeno dejstvo taka velat. Site ke si docekame samo trpenie ni treba.
Имаш ли направено тест за овулација до сега? Можеби одсекогаш ти била на 14-15 ден. Гледав на youtube една obgyn докторка, викаше: сперматозоидите се како бубашваби; можат да живеат 5 дена во матката. Зборот ми е без разлика што имало инсеминација на 11 и 12 ден, може дошло до оплодување подоцна ( на 14, 15 зависи кога ти била овулацијата) Мила, се на се, навистина е добро што кај тебе се случува оплодувањето. Останатото ќе си дојде, само без грижи
Една недела после киретажата бетата е драстично падната. Сега имам уште 2.000, се надевам ќе падне брзо и ќе си добијам за 30 дена. Еднаш се радувам дека расте, еднаш се радувам дека паѓа. Ебем ти живот Како и да е, сега ми олесни многу и се израдував, после сета мака. Во рацеве сум модра џигер од боцкањава, ме загледуваат луѓе ама баш ми е гајле. Следната недела опет боцкања за крвна слика, бета и испитувањата ама од лабораторија правец на плажа Таму ќе ви ги чекам позитивните тестови
Сега ќе сфатиш каква сила се крие во тебе, многу ми е жал што на ваков начин, ама после сево ова еден ден ќе бидеш најсилна и најгорда мама! Држи се! Сигурна сум дека животот после сета мака ти спрема многу убавини!