1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    8.460
    Devojki moi jas da se javam deka pocna da mi probiva menstruacijata. Se uste mi nema dojdeno ama imav rozevo na brisenje, 36 ti den od ciklus. Me izmaci. Vtornik odam da proveram hormoni da vidime sto e rabotava. Oti i do vecer da mi probie veke ne se racuna kako prv den taka? Za hormonalen status

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    91.895
    До 17часот се рачуна за прв ден покасно веќе од нареден рачунаш.Така ми кажаа пред да испитам хормони

На Campanula и Ceneva им се допаѓа ова.
  3. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Prviot den racunaj go denot koga ke pocne ta ti probiva. Koga ke pocnes dobro da krvaris a ne kapki. I ako e popladne, racunaj go utresniot prv den.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.713
    Ви се случило крварење на сред циклус? Т.е. 18ти ден ми е, треба да добијам на 15.06, пред два дена имав (што е според мене) позитивен тест за овулација, а сега на бришење слуз измешана со свежа крв. Можно е да е од овулацијата? Рано ми е за циклус.. Да се случеше за една недела од сега ќе се радував, ќе мислев имплантациско дека е.

1654376171560-01.jpeg ова позитивно е?

5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.266
    Допаѓања:
    118.959
    Можно е :)

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Poppy.Seed

Poppy.Seed Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2022
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    40
    можнно е. мене ми се случи баш на средина остра болка неподнослива и крварев повеќе денови.докторката ми кажа веројатно е овулација (многу покасно отидов на доктор јас).
    мене ми е чудно да крварам неколку дена од овулирање ама датите беа баш така на 14ти ден

7. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.713
    И јас осеќам моментално тапа болка кај лев јајник. Ама ниеден тест не ми покажа комплетно темна црта за да препишам на овулација. Ги ставив горе во сполјер.
    Не можам телото нешто да со го препознаам овој циклус. Сѐ ми е различно.

8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.266
    Допаѓања:
    118.959
    Ако имаш тест за овулација, направи баш да видиме каква ќе биде цртката.
    Крварењето овулација ти е дефинитивно, нема што друго да е на сред циклус.

9. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.713
    Да потенцирам дека сум со пцос и не знам во таков случај колку се веродостојни тестовите за овулација. :|

Еве сега само што го праев овој. Не е позитивен.

IMG_20220604_234035.jpg

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    91.895
    Мене овие тестови за овулација,дополнителен стрес ми се :envy:]:)

На Cecko85, DaisyDoo, IronLady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.713
    Оф трај. Божем да мерам дали овулирам ради пцос. Ме збунија до немајкаде. Ко ќе ги запарталам и тестови и сѐ.

12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    8.460
    Poznato, nie so pcos najsigurno ni e folikulometrija. Ni bazalna ni testovi ne ti se garancija. Sekretot kakov ti e ? Jas po nego detektirav demek i so test potvrdiv ama sega ne sum bas sigurna dali sum imala so ogled kolku mi kasni. Prege na brisenje imav rozevo sega pak nisto. Ke vidime utre dali ke mi probie inaku denes 6 den kako mi docni. Eve pocnuva 7 mi den

На Cecko85 и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  13. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.147
    Допаѓања:
    6.750
    Ај направи еден тест сабајле :*

На Campanula и IronLady им се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    8.460
    @Anturium Pravev negativni se ... I ne mislam da pravam pak mnogu mi stana stresno :?:. Imam taka tegobi vo stomak kako za dobivanje od prege ko imav kako rozevo na brisenje. A pred toa ama bas nisto blagi grcevi od vreme navreme samo. Sigurno ke mi probie ama me maci.

15. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Овие сите се негативни. Ќе видиш, ако потрае крварењето, можеби си добила пак. Тешко е да се каже дали е периовулаторно крварење или нов циклус ако следиш овулација само преку тестови.

16. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.692
    Допаѓања:
    21.364
    Ми се случило и не било од овулација туку интерменструално крварење ради пцос и дисбалансот на хормоните, така ми објасни докторката. Се надевам твоево е од овулација. (fingers)

17. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.713
    Секретот ден лигав, два дена не, после пак лигав, и се така... И крвта беше измешана со таков секрет. Значи имам исцедок за овулација, ама немам позитивен тест.
    Како телото да ми се труди да овулира, ама неуспешно.
    Пред отприлика месец дена дознав дека сум со пцос и одеднаш сите симптоми ги имам.
    Фоликулометрија од трет ден се почнува, како оди?

18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    8.460
    Ne,toa se odi od koga ke ti zavrsi menstruacijata. Na primer prv pat na 12 ti den od ciklus da se kolku folikuli imas koja golemina se, dali imas nekoj vodecki folikul i kolkava golemina ima, kolku ti e zadebelen zidot na matkata. I potoa se odi pak naredno dva ili tri dena posle toa. Da se vidi dali folikulot raste, dali ednometriumot se zadebeluva. I normalno da se vidi dali doslo do negovo pukanje pokasno. Kako za prv pat jas ti preporacuvam na sekoj vtor den da odis da moze ubavo se da se iskontrolira se sto se desava. Toa se na eho te gledat nisto komplicirano ama e obvrska. Se ke se sredi ne se sekiraj. I za nasevo ima resenie za da mozeme da ostaneme bremeni. Samo treba da si najdes dobar doktor sto ke te vodi niz toa patesestvie. Te guskam

На DaisyDoo и Cecko85 им се допаѓа ова.
  19. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.713
    Фала многу за објаснувањето :hug:
    Јас мислев дека има некое правило дека се почнува од трет ден циклус и се оди на 3-4 дена се до 21ви ден.
    Минатиот или предминатиот циклус бев на две мерења кај два различни доктори. Едниот вели има водечки, друг вели немаш за на крај да ми видат (на 27/28ми ден) жолто тело.
    Ако фоликулот не расте, т.е. нема водечки, се почнува со стимулација, од следен циклус, така?

И друго што сакав да знам ако има било која од вас одговор. Дали корпус лутеум (на прикрај на циклус) е гаранција дека имало овулација? И дали прогестерон над 10 на 21/22ри ден од циклус е исто така гаранција за настаната овулација?

Јас се навистина извинувам ако буквално давам со прашања, ама со месеци сѐ ми лебди во воздух. Прашувам и доктори и гинеколози и ендокринолози и петти мислења и цело време имам чувства како да сум жртва на нивните суети. Мислењата и ставовите им се препираат, не признаваат грешка, не се согласуваат. Се случи да добијам одговор "ако едокринологот вели дека имаш пцос, тој нека те води и нека ти дава лекарства". Немам конкретен одговор за ништо. У план ми е секако да одам кај некој асален доктор Систина, Ремедика, да пресече само да ми излезат резултатите од трансфузиологија и спемограмот на маж. Ќе му идам со цела папка.

Ништо жени, тоа. Ако има некоја на прашањата да ми одговори погоре, ептен ептен ќе ми значи.

20. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.933
    Допаѓања:
    12.104
    Жолтото тело е знак за случена овулација, се формира со помош на прогестеронот, затоа и тој доживува пик при овулација и останува висок мислам до добивање. Исто така, таква вредност на прогестеронот над 10 ng/ml е знак за овулација, ако е под 10 значи не бил многу висок е не довел до овулирање.
    Да се обратиш до стручен еден доктор дефинитивно, бидејќи различни каша попара ќе ти направат во глава.
    И штом виделе жолто тело на 21 ден значи тоа е тоа. Којзнае тој едниот што ехо имал.
    Не може да не види ако имало водечки. Мислам |(
    И штом имаш секрет и тоа е знак. А бе телово дава знаци, не може туку така секретот да протече. Некогаш и со крв може да се случи, сум читала. Еве АнгелофАрк нели немала некое време овулации, па немала ни исцедок ништо. Сепак телово си кажува. Ако си се осеќала така влажно, плус и ја пратеше со тестови, плус и зголемено либидо, тоа е, тие се показатели.
    А тебе колку ти беше прогестеронот тогаш последно?

На DaisyDoo, AngelOfArh и Cecko85 им се допаѓа ова.