Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @DaisyDoo жолто тело или корпус лутеум е исто, и е буквално фоликулот што пукнал. Јајце клетката продолжува кон тубите, а жолтото тело останува во јајник да лачи прогестерон за поддршка на бременост ако се оплоди јајце клетката. Штом виделе имало 100% овулација.

На DaisyDoo, Viktorijaaa5 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  2. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.713
    @elenaklasik абе оно и јас си ги рачунам тие како показатели, ама со пцос веројатно има отстапки. Мислам дека ниеден циклус не ми поминал без слузав, лигав исцедок. Барем периодов откако следам активно. Инаку прогестеронот тогаш кога го испитав на 21ви ден ми беше 15-16, ама се најде друг стручнак да промрмори дека не е показател ни тоа. А жолтото тело го видеа на ехо, имам и сликичка од него, ама на 28ми ден, не на 21ви.Сега планирам пак овој циклус да испитам на 21/22.

@kristina.k дајбоже. Фала ти.

На Cecko85, elenaklasik и kristina.k им се допаѓа ова.
  3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.933
    Допаѓања:
    12.105
    Е па дефинитивно си имала овулација. На 15 вредност ехеее и тоа како и плус тоа жолтото тело - јасно е. Си имала подоцна овулација. Прати кои знаци ги имаш и ќе знаеш и во иднина отприлика кога ти се случува. Макар што многу веројатно е да ти е подоцна штом си со пцос иако се уште непотврден.

На DaisyDoo и Cecko85 им се допаѓа ова.
  4. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    236
    Колку посакувам да не ти дојде. Моја другарка имаше розева крв еден ден, после малку кафеаво. Тестовите негативни, а таа бремена. Се надевам дека и ти ќе бидеш такво чудо :l:

На IronLady, elenaklasik, Cecko85 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    8.460
    Fala mila za toa sto mi posakuvas ama ne sum bremena za zal, eve denes se poveke krv imam na brisenje. Ona bas menstrualna krv ne kapki onaka. Na uloska uste nisto dali od sto lezam cel den stomak me boli. I sega neznam ova dali da go racunam kako prv den ili utresniot. Za da odam da pravam hormonalen status. Jas bi go racunala i ova posto imam dosta krv na brisenje. Ama aj nekoj poiskusen neka mi kaze :) i se izvinuvam za objasnetoto ama neznam kako poinaku.

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    236
    Офф баш ми е жал.

За крвта ако ти почнала денес порано од денес ќе рачунаш, ако е подоцна попладнево од утре. Обично докторите ставаат граница околу 17ч, пред и потоа.

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    8.460
    Pa od sabajle imam dosta na brisenje, vaka na uloska uste nisto. Kako i da e vtornik odam za sk za hormonalen status posekako nikako ne e greska. Doktorkata mi rece 2-3 den da proveram.

8. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    236
    Додека бев во Македонија, кај докторката што одев ми викаше од 2-5 ден се испитуваат хормони, најдобро на 3ти ден. Така да нема да згрешиш, без гајле.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.147
    Допаѓања:
    6.751
    Офф јас па, толку ми личеше на бременост ова твоето :x

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    8.460
    Sega ne bidna ete dobiv. Ama ke bide drug pat, ke dojde i moeto vreme. Sega prodolzuvam napted so krenata glava. Minatiot mesec bev mnogu razocarana placev kako malo dete koga dobiv. Sega ne sto e tuka e. So placenje samo stres ke si napravam. Sega toa ne mi treba. Fokusirana odam napred. Pozdrav mila

На Cecko85, DaisyDoo, elenaklasik и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.250
    Допаѓања:
    91.899
    Точно,плачење нема никако,исто бев и јас месецов џабе ќе плачеме и ќе се жалиме,тоа е одиме напред.Ќе се потиме и ќе работиме на случајот летово:rofl:

На Cecko85, IronLady, Poppy.Seed и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    8.460
    Bas taka :D:D:D

13. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.109
    Допаѓања:
    34.599
    Пиши бриши цело време
    Не знам шо да пишем, ама темава ми е мелем на душава кога ве читам.
    И ја се осеќам убаво кога ете си пишувам за мене.
    Според апликацијава 9 дпо, а според поИтивниот тест за овулација 8дпо.
    Е сега работава што не знам колку беше веродостоен тестот за овулација освен исцедок и ете мининална болка во јајниците скоро друго немав ништо овој пат.
    Дали тогаш ми беше овулацијата или не, не знам .:wasntme:
    Ама од пред неколку дена почна многу да ми жешко во долниот дел од стомаков поточно пределот на јајниците, толку топло ми иде што ете не можем ни ја да се поднесем. :whew:
    Освен тоа и се осеќам како внатрешна температура да имам , либе вика не е толку топло ти нешто не си како што треба. :rofl:
    Освен топлото, почна во долниот дел пецкање и привремено како да ме сече и тапа болка.
    Два вечери по ред кога легнувам да спием тапа болка и пецкање имам, и не самп навечер и преку ден знае истото што ете досеа претходните циклуси сум немала.
    Мислев е овулација напраев тест, ама нема ни линија. ( затоа не знам колку се веродостојни тестојте )
    Градите што секогаш ме болеле пред менатруација, ми биле подуени сега само осетливи малце ми се, скоро ич.
    Сабајле кога станав се осетив мокро, мислев ми дошло, ама не туку како исцедок воден.
    Најверојатно ќе ми дојде порано искрено, ама ја да си се искажем овде :whew:

Некако темава е ко затишје пред бура со позитивни тестови :inlove: :inlove:
    За кратко еден куп позитивни тестови да гледаме (fingers)

На Cecko85, Vinyl, Campanula и 5 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.274
    Јас со твоиве симптоми еве ме трет месец сум :?: Шала на страна, исто се ко тебе осеќав, тест за овулација не направив никогаш, само го фатив исцедокот и еден единствен однос во месецот останав бремена. Јас немав со месеци овулација, без исцедок скоро па сум сигурна дека немав овулација. Почекај уште малку за тест за бременост, не прави предвреме, бар на ден на добивање почекај. Водестиот исцедок и јас го имав.

На Viktorijaaa5, Kate Rina 93 и IronLady им се допаѓа ова.
  15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    8.460
    Ova mi mirisa na bebe :) .... Vodenest iscedok po ovulacija e dobar znak ... Ako prodolzi taka uste podobar znak .... Lele ajde da ne izraduvas ovde ... Ama za test pocekaj da ti docni nemoj predvreme da pravis ... Pustam sreka (fingers)(fingers)(fingers)

На Cecko85, Vinyl, Campanula и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Poppy.Seed

Poppy.Seed Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2022
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    40
    Позти
    Позитивни мисли и ќе дојдеме до позитивни тестчиња. :hug:

Јас од денес почнувам да си чекам. На 21 треба да не дојде менструација, ама докторот ми рече и да ми доцни да не правам тест. Вика до кај 27 да чекам незнам зошто. Бев на мерење денес и вика денес утре обавезно активност. :tmi::tmi::tmi::?: што е право и викендов беше на работа на труд.
    Циклусов бидна хсг и кломифен. Надежта ми е таму. :sun:

На Cecko85, Viktorijaaa5, elenaklasik и 2 други им се допаѓа ова.
  17. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.109
    Допаѓања:
    34.599
    Ќе се издржа некако уште 8-9 дена :D
    Некако и ја си имам некоја интуиција, ама па од друга страна и не сакам да се надевам и на крај да се разочарам.
    Фала на поддршка женски :inlove: :l:

@Poppy.Seed мора позитивно :sun:
    Те чекаме и тебе со две црвени цртки :hug:

На Cecko85, Campanula, Viktorijaaa5 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.933
    Допаѓања:
    12.105
    Сомнителна си ми :D (fingers)
    Донеси јунска радост со убав тест.

Јас исто сум на 7ми 8ми ден по овулација и имам таков мешан исцедок, жолтеникав на гаќи и знам дека ќе дојде. И некако ми беше како со болка во јајници мислев ќе ми дојде вчера завчера
    Мислам дека за бременост баш таков треба да биде, ко твојот белузлав и воденикав.
    Еве нека се пријави некоја ако имала жолтеникав пример

Туку, температура мериш?

На IronLady му/ѝ се допаѓа ова.
  19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.454
    Допаѓања:
    35.073
    Ова ми мириса на бебуш мила :)
    Ајде скрши го мразот и да ја разубавиш темава со 2 црти, одамна те чекам да знаеш:sun:! И на сите други ви посакувам што побрзо - и ќе биде, да знаете.:inlove:

Јас некако осеќам дека ќе ми пробие овие денови, над 3 недели поминаа од киретажа, штознам.:?: Нека ми пробие ајде и да си го рачунам како еден циклус помалку.:lol::party:

На Campanula и IronLady им се допаѓа ова.
  20. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.109
    Допаѓања:
    34.599
    :l::l::l: женски, премногу ми значи вашата поддршка.

@elenaklasik да ти кажем право топлово уште од минатава недела ме држи, и никако да пројде.
    Малу периодов сум кј либе, малу дома и не сум мерела воопшто температура, не ми ни текна искрено.
    Ќе видимо наредна недела или ќе има нешто или топлово на времево ќе му го препишем што е вакво плус што треба да ми дојде. :rofl:

На Cecko85, Kate Rina 93 и elenaklasik им се допаѓа ова.