Какво разочарување само што почна со оваа и дајбоже да биде позитивен тест за најбрзо време праќам среќа
Ајде добро утро женски. Не знам кој дпо сум, нит дали сум овулирала. Утре ќе испитам прогестерон, имам уште 8 дена до добивање. Ништо не осеќам, едино варијации во притисок и една брадавица поосетлива(?!), ама така ми беше и минатиот месец и на крај ништо. Ако овој циклус не биде, следниот паузираме оти со маж одделени ќе сме. Не сум надежна воопшто. Тоа имам да пријавам за сега. Има некоја шо треба да (не)добие околу 15ти?
Јас на 14ти. Циклусов не бевме многу многу активни, за на одмор се спремавме и така Сеа сум на море, пливкам уживкам, па кога ќе се вратам, ќе му ја мислиме тогаш со нови сили
Месецов јас решив да не бројам денови, да не се преоптеретувам со симптоми, да имаме односи од желба, а не како под норма. Многу ми е поубаво вака, решив да пробам да пуштам душа зошто официјално развив анксиозност од целата ситуација. Лекарства докторите решија да не ми дадат, се потпираат на мојата самоконтрола и желба да бидам подобро. Си помагам со прошетки навечер, гледам серии, читам.. Викендов ќе одиме на море и мислам дека ќе бидам ок. Ѕирнете ја книгава, мислам дека може да допринесе во процесот. На крај најважно е да останеме со здрав разум и тело, а еден убав ден секако ќе си ги прегрнеме нашите бебенца. ❤️
Браво за мислите. Само лабаво, let it flow, let it grow... Not chasing, but attracting Еден месец поинаку, слободно, проточно, опуштено, олабавено. Повеќе убави нешта за себе, помалку мислење, повеќе љубов и топлина кон процесот, повеќе благодарност. Еве една песна поздрав до сите П.с Бела, ист дезен на креветот имаме
Не, за Солгар прашував јас, али ете некој друг ако ја знае разликата со тие на Iherb нека ни пише. Не ми е јасно што значи тоа 666 mcg DFE
Vitamin supplement labels now list “mcg DFE of folate,” which stands for dietary folate equivalent. It's the amount of folate your body absorbs. If a serving has less than 400 mcg DFE of folate, you need more than one serving to get all the folic acid you need each day. Dietary supplements include the mcg for folic acid and dietary folate equivalents (DFE) on the label: for example, 400 mcg of folic acid is equivalent to 666 mcg DFE
Implantacija se slucuva od 7-10 den, a nekade pisuva i do 12 dpo. Taka da jas mislam deka treba da pocekas da ti zakasni barem eden den. Moze da detektira rana bremenost da ama ako implantacijata se slucila porano. A sto pravime ako ti se ima sluceno vcera, denes. Jas taka izbrzuvav so testovite i samo se razocaruvav i si pravev stres. Pocekaj da ti zakasni ciklusot i povtori go testot. Sekogas ima nadez dur ne dobies. Daj boze da go imas rano napraveno i da ne e tocen. Toa ti posakuvam