Денови после овулација = two weeks wait

Discussion in 'Бременост' started by *Лаванда*, Oct 26, 2021.

1. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Јас според апликација утре треба да добијам, ама месецов не бевме многу- многу активни, ниту пратевме плодни денови. Така да си го очекувам :)
    А и на одмор бевме минатава недела, па и алкохол пивнувавме. Здравје од нареден циклус натака ќе си се сакаме, ама си ветив дека нема да се опседнувам и да читам, освен овде на форумов :wasntme: :rofl:
    морам да ги видам вашите 2 цртки:lol:

Cecko85, Bebence29, QweenSM and 5 others like this.
  2. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Маж направи спермограм излезе дека 110% сум јас :inlove:проблемот:inlove:. Јас, мојта матка, јајници, хормони и тироидна. Супер комбо.
    Во јули ќе правам ХСГ, а до тогаш малку на моренце.

Наредните денови ќе ви ги чекам позитивните тестови од плажа.

Cecko85, IRBBB, Makimaki93 and 8 others like this.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Комбо како моето, поубаво здравје. (facepalm) :D Уживај на море и не мисли на ништо. Ќе си се нареди сложувалката кога тогаш. :sun:

4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Девојчињаааа. :inlove:

Како сте ми, како ви врват деновите? :l:
    Јас сум добро, фала му на Бога.:angel: Не сум баш редовна на форумов ама во последно време обврски еден тон:whew:, и таман ќе решам да напишам нешто вечер кога ќе седнам конечно и |-).

Незнам дали ви кажав ама ми дојде првата менструација после киретажата. Ја очекував малку покасно ама ајде нека поминат таму што побрзо 3 циклуси па пак да се дружиме.(fingers):hug: Немав храброст да ги фрлам тестовите што ги правев додека бев бремена ама решив да ги фрлам затоа што се нервирам кога ги гледам и веднаш солзите ми се на очите. Ама како и да е, не сум како минатиот месец, ми се врати и боја и почнав да јадам како што треба.:) Ви се враќам во полна пареа и уште повеќе позитивна како секогаш. :inlove:

Се распишав јас, а местото сеуште не ми е тука, не ми се љутите. Ама омилена тема ми е, тука се осеќам како да сте ми фамилија. :)
    Ве гушкам и чекам позитивни тестови за да славиме(fingers):party::l::hug:!

Cecko85, Luigy, juice_ and 20 others like this.
  5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Уште еден поздрав од мене дами :)

meggle, happygirl, IRBBB and 16 others like this.
  6. IronLady

IronLady Форумски идол

Женски, ни овој пат ништо, демек трефнав овулација ама тоа е.
    Ми пробива изгледа бидејќи имам исцедок.
    Со уште некој месец година скоро ќе се фати од обиди, со меѓувремени паузи.
    Ќе гледам барем до септември така да тераме, без замарање како и сега, ако не тогаш пред да идеме за странција бар да се испитаме овде и да видиме што и како е. Не знам како е таму кај што ќе идеме, како идат испитувањата сепак таму не е македонија па ај ми текнало ајде на лекар, па затоа би сакала онаму во септември и јас и либе најосновните работи да ги провериме.

Вас ви посакувам периодов многу љубов, сакање и позитивни тестови :inlove: :inlove: :inlove:

Фала ви на поддршката што ми ја давате секогаш, :hug: :hug:
    Знам периодов ве гњавев со мојте симптомо бидејќи не ми беа карактеристични со претходните циклуси, ама изгледа све нешто ново и ново ќе има. 8-|

7. Vinyl

Vinyl Истакнат член

Ја само да ви кажам.. така бркајќи овулација, ја бркав една година скоро. И се решивме еден ден- одма штом ми заврши - почињаме преку еден ден. И негде околу 14 дена фативме секој ден - 10 дена. Праев и глупости од типот на кревање нозе у вис, и не идев да мочам цела вечер.
    и опс бидна од “прва”.
    после заврши со миссед… али да, битно бидна…
    На сите ви ја посакувам целата среќа на свет! И на мене си ја посакувам исто 8)

Last edited: Jun 13, 2022
    Cecko85, Luigy, IronLady and 7 others like this.
  8. Homme

Homme Истакнат член

И јас да се пријавам демек не чекам а чекам… од една страна чекам да видам на кој ден ќе добијам после биохемската што ја имав минатиот месец, од друга страна, односи имавме веднаш по завршувањето на тој циклус од биохемиска односно 8ма и 9та ден шо нема шанси да сме ја фатиле овулацијата со тие односи ако ја имало овој месец, и тек повторно односи на 20/21/22 ден од циклус, па читајќи низ порталиве дека е можно да има доцна овулација после биохемска и опп ете ти надееж пак… ете денес ми е 24 ден од циклус, а пбично добивав пред биохемската помеѓу 26/27/28ми и ретко 29ти ден.

и сега со трошка надеж чекам деновиве да дојде или не дојде… кој знае… ме страв да праам тестови, се израдував на позитивен минатиот и ме поклопи како торнадо после неколку дена…

пак сум со вас, од чекачите, а потсвесно осеќам дека ќе дојде…

9. Lady...S

Lady...S Истакнат член

и јас да се пријавам во неделата направивме инсеминација и активни сме да потпомогниме секако :) имам уште 13 дена за тест уф далеку е знам ама се надевам дека овој пат ќе успее нз зошто ...
    Ако не овој нареден ама знам дека еден дек ќе бидам и јас мајка и сите вие кои чекате ,знам дека за сите бог има по нешто и на сите ќе ни ги наполни рацете :inlove:
    Чекаме позитивни тестови за да славиме(fingers):party: како што кажа @QweenSM

Cecko85, IronLady, QweenSM and 7 others like this.
  10. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Женски, како се познава циста пред добивање? Болки?
    Дали поради циста може да не доаѓа менструација?

Cecko85 likes this.
  11. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Кога пука циста може да имаш појаки болки , да може да доцни циклусот поради циста.
    Ако ти доцни прави тест покрај се што проба од алтернатива може нешто бар малку помогнало.

Денес ми е 3 ден после овулација , два дена некои болки во долниот дел во стомакот и чудни соништа. На арно нека е!
    Убав ден девојки. :f:

Last edited: Jun 14, 2022
    IRBBB, IronLady, Makimaki93 and 2 others like this.
  12. elenaklasik

Почнаа сценарија да ми се увртуваат. Се плашам во вц да одам.
    На два ума сум од страв, сакам да добијам - нејќам да добијам.
    Можно е да е циста? Леле аман. Немам болки некои силни. Обични менструални, напати поблаги, напати онака сецкави, ама се трпат. Повеќе ко мускулни ми изгледаат. Имам гасови. И сега од мислење што ми е, имам трепет, возбуда во стомаков, таму ми е сензитивна точка.
    Можно е хормони да ми се испореметени од тоа што пиев билки и горчица пред еден месец? Ама добив после тоа пиење, и тек сега да има последица?

Не пијам веќе две недели ништо, се вратив на вообичаен начин на исхрана.
    Е различно што направив за време на овулација беше што се парев со чај и масажата на стомак со рицинус. Да не ми испореметило тоа нешто?

Којзнае што беља сега ме има задесено, да знаете како сум упрпана. Ама го немам тој исцедок за бременост типичен. Значи друго е, изгледа од нешто друго не доаѓа, иако денес 28ми ден има време.

Cecko85 likes this.
  13. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Немам искуство со билки,направи еден тест од тие евтините да не ти биде на мисла.

elenaklasik likes this.
  14. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Јас по една апликација вчера требаше да добијам, по друга на 16ти.. правев тест не со утринска и негативен е.
    Некако знаев дека нема да биде..

just keep breathing..

на сите што чекате ви посакувам позитивен тест (fingers)

Cecko85, Poppy.Seed and Bella_Stella like this.
  15. Bella_Stella

Еленче да не се разбереме грешка, ама ако ваков психички ефект има врз тебе користењето на билки и слично мислам дека најдобро е да ги баталиш. Многу работи некако пробуваш, знам дека е од пуста желба, ама како викаат, less is more. Пробај да се опуштиш сега и земи еден тест напрај утре сабајле, ќе се смириш малце.

Minnna and elenaklasik like this.
  16. elenaklasik

Ох како што ме дал Господ, се има ефект на мене. Најмногу претходното неубаво искуство има ефект и туѓи искуства што читам. И по малку хипохондрик сум :$
    Сега не користам билки ич. Инаку имав желба ептен, иако со доза резерва.
    А пред овулација правев трипати пареење и убаво е, па и немав некоја мака после тоа.
    А еве исцедок малку што имам нема мирис, онака е, секојдневен.
    Ми текна на искуства што читав кога им доцнеше на членки, а немаа бременост. Може и кај мене е така. Ќе видам до кај утре што ќе биде.

Cecko85 likes this.
  17. Bella_Stella

Сѐ има ефект врз сите нас. Темава борба за бебе е чувствителна сама по себе, а кога ќе се додадат милионите тригери околу, е тогаш оди па не мисли и опушти се да те видам. Дефинитивно е полесно да се каже отколку да се направи. И јас почнав да забегувам накај хипохондрик после тоа што ми се деси. Цело време си мислам дека ми е нешто. Кој што прави јас нешто испитувам, проверувам. :sweat:
    Пробај да преовладуваат позитивни мисли. Дур не добиеш имаш право да се надеваш дека има нешто. (fingers)

18. Minnna

Minnna Активен член

Jas nemam iskustvo so cisti na priroden ciklus, ama zatoa od klomifeni na dva pati imam. Prviot pat imav tolku perzistentni folikulii sto ne mozea da gi izbrojat, eden pozadi drug bea, a dobivav redovno. 3 meseci gi vlecev pa mi dadoa primolut nor za da puknat, puknaa i se se vrati vo normala. Ovoj pat imav pak perzistenten folikul od 20mm i ne dobiv zaradi nego 53 dena, pa dabroston za da dobijam, demek dobiv no ne bese toa toa ko sto znae da mi e obilno. Pa prv pat vo zivot megumenstrualno krvarenje nekoe oskudno mi se javi, za tek sega da dobijam saglam. Zaklucok mojov organizam 3 meseci vlecese posledici od klomifen, no mn zeni reagiraat ok na nego. Cistite pukaat pri ciklus i ne e isto cuvstvoto ko menstrualna bolka tuku e kratko ko ostra bolka, ama dodeka pukne cista moze da podzaboluva bas na taa strana kaj sto e. 28mi den ne e kasnenje, neli normalno e 3,4 dena gore dole da varira ciklus. Drugarka moja cel zivot vlece cisti pa rodi dve deca sose cista 5cm. Ne se sekiraj, imala nemala prirodata toa sama ke si go resi, pukaat vo ciklus. Bese li stimulirana za ova da go pretpostavuvas? Pomalite cisti sami pukaat, pogolemite od 5cm doktorite velat se za vadenje, pa ete mojava drugarka rodi edno i taman da ja vadi zatrudne so vtoro. Nekoi zeni valjda se skloni kon cisti i ne im pravat belja za bremenost. Te citav i za kanalite, ti pisav mene leviot navodno na hsg mi pokaza zapusen od vonmatericna, no dva ploda bea togas, eden vo matka eden navodno nadvor od matka, snema srce toj vo matka i me iscistija pa toj nadvor sam li se isusi ne li bog znae...i malce ne mu veruvam na toa hsg deka mn zeni so zapuseni kanali na hsg posle na laparaskopija ispaga ok im se kanalite. Moj sovet najdobronamerno ti kazuvam da batalis i bilki i se zivo divo, daj mu na teloto samo da si ja vrsi rabotata.

19. elenaklasik

Немам користено Кломифен. Сега така помислив дека нема знаци за доаѓање. 28ми ден не е многу, ама претходно од кај 26ти веќе се покажуваше. Страв ми е пак некоја беља да ми се случила, а правев сѐ за мое добро. Можеби премногу енергија вложувам и без трпение. Се каам после што сум таква, ама човек сум. Со што побрзо да се борам?
    Не знам за хсг-то и мене ми е нецелосно јасно дали беше точно, па затоа си реков да си помогнам како што умеам самата. Е од пуста желба, ваљда не зафркнав нешто.
    И да зафркнав, ќе има решение, така?
    Се враќа циклусот во нормала. Инаку секогаш ми е точен плус минус, порано поболен, откако родив едно дете, се намалија симптомите.
    Фала ти на објаснувањето :)

Minnna likes this.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Elence duso, napravi eden test utre ubavo ti vekat clenkite. I probaj da ne si stavas se na srce i toa sto go citas ovde da si go umisluvas i razmisluvas. Ne sekoj organizam e ist. A ako sumnjas na cista, posto te citam napnata pojdi si na edno eho i da ti olesni. A jas od se srce ti posakuvam edno bebce sto poskoro:hug::l:

Cecko85 likes this.