Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.597
    Чул те Господ чедо божјо!!! :D:hug::l:

На elenaklasik и Ceneva им се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Daj boze site da ne fati majata :hug::l:. Tuka samo ubavi vesti da ima (fingers). Ajde ve cekam site sto ste tuka nekade za (ne)dobivanje :inlove:

На elenaklasik, Lady...S, Angella7 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Vinyl

Vinyl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    129
    Оф шо убаво вака една си остана трудна. Дајбоже сите да си останеме. Амин.
    Ја да ви кажам се з’гнав сите испитувања да ги праам. Кариотип ок, торч ок. Сега имунолошки чекам и трансфузиолошки. Ме јаде нервоза дека кариотипот излезе океј. Си викам фааааак, сеа неам поим зошо умрел плодот .

ете така да си се пожалам у 11 навечер. Пошто неам попаметна работа. Ќе си провераѓ сеа бета- ХЦГ и ако е паднато од следен месец се фрлам у акцијааа

4. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.337
    И јас сум така со резултативе што ги чекам. Ем сакам да се добри, ем сакам да ја најдам причината. Кај и да одам ми викаат дека е можно и се да е добро и дијагноза "така требало да биде". Не знам дали повеќе ме излудува таа реченица или чекањево резултати што трае 5 години.
    Да знаеш, на трансфузиологија резултатите ми беа готови порано. Се боцкав за кариотип и случајно отидов да прашам и готови беа.

Муабетов ми е исто two weeks wait ама за резултати :rofl: Подеднакво мачно. ]:)

На Vinyl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Vinyl

Vinyl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    129

Ејј фала за инфо. Да знам да почнам да ги замарам за два дена од сеа

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.337
    На 8ми ме боцнаа, на 17ти ги земав и на нив пишува едниот е изработен на 9ти, другите два на 14ти.

На Vinyl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lady...S

Lady...S Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2021
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    211
    Извини мила малку глупаво но исцедокот е густ или ....нз мене прозирен ми стана хахах сличек како пред овулација само што не е растеглив

8. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    12.121
    Не ми е нешто многу густ, среден повеќе накај обичен.
    А пред тестот деновите, пред датумот за добивање, ми беше светло жолт и поредок. Сега малку доби на густина, ама пак не е премногу.

На Lady...S му/ѝ се допаѓа ова.
  9. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    12.121
    Да, убо рече, сите да ве фати "мајата" и да има колективна преселба во труднички. :l:
    Боженце, услиши ги молитвите!

На Viktorijaaa5, Campanula, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Мене многу ми студеше кога останав бремена. Цело време бев со ќебето на мене. Така да ова може да е баш добар знак. Ти пуштам среќа за две цртки(fingers):hug:

На Vinyl, Bella_Stella и Suze18992 им се допаѓа ова.
  11. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    12.121
    Стварно?
    Јас пак мислев дека во бременост треба да ти е жешко. Зато и за мене бев скептик. Демек рана бременост и она топлини ти идат.
    А температура мереше тогаш?
    И имаше после промена топло ладно?

12. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ништо не мерев затоа што не очекував. Требаше тој месец да се спремам за ХСГ и воопшто не се надевав. Инаку само што ќе си дојдев од работа јадев, го земав ќебето и спиев по 2-3 саати, па после едвај се будев и пак бев преморена. Знаеја понекогаш да ме фатат жештини ама тоа беше дека освен што парното работеше јас пуштав и клима и бев покриена со ќебе:lol:

На Bella_Stella и Suze18992 им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.952
    Допаѓања:
    110.315
    Овде еден куп не има што останале бремени месецот кога требало ХСГ да прават :lol:

На Campanula, H.VAGA и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.695
    Допаѓања:
    21.365
    Уф се надевам дека има нешто, фала ти. :hug: Јас првиот пат не памтам да имав таков симптом, ама не е секогаш исто. Јас општо сум спанка, ама примеќам деновиве дека и со 9-10 саати сон јас станувам изморена и пак сакам да лежам. Вчера на работа ми се смееа, сите на куси се жалат од жешкото, а јас шуби дуби. :D Прво се замотав со еден шал од зимата останат таков како ќебенце, после најдов еден џемпер плетен и така си седев неколку саати. :D Ми се коси многу со настинката, може и од неа да ми е, ама ајде ќе дознаеме за 4-5 дена. :)

На elenaklasik, АнаМаријаД, Iris-1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Дај Боже нешто убаво да е:hug::muscle::l:

На elenaklasik и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  16. Bella10

Bella10 Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2022
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    89
    Zenski help:wasntme::wasntme::wasntme: na 18.05 posleden ciklus na 30 dena mi doagja eve 3 den mi kasni jas od 18 imam nagoni na gadenje i povrakanje, test pravev vcera porucek negativen ... Dali moze da imas simptomi kako gadenje od odma?I gradi isetlivi i odvreme navreme mirisi mi smetaat.So prvoto nemam nikakvi voopsto simptomi , samo testovive za bremenost ne mi idat nekako i za prvoto bea negativni pa krv proveriv i bev bremena ama toa pred 6 i pol godini :D:D.Posto ne sum vo Makedonija ovde baraat prvo test pozitiven pa posle preku krv te ispituvaat i se drugo.Izvinetena dolgiov post ama :worried::worried::worried: nemam na kogo da prasam.... ubav den na site (highfive):l::l::l:

17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.695
    Допаѓања:
    21.365
    Немам слушнато на некого да му се гади толку рано, ама сите сме различни. Тестот може ти е рано направен ако си имала покасно овулација. Почекај уште некој ден па повтори го наутро.

На Bella10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.173
    Мене исто ми беше последен циклус на 18. 05 и јас добивам на 30 дена. Со тоа што мене веќе на 5 јуни ми започна гадењето (веројатно тогаш се случило оплодувањето) значи на 19ти ден од циклус и траеше 10 дена па сеа престана. Така да не губи надеж.

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.952
    Допаѓања:
    110.315
    Мене ми се гадеше од буквално следниот ден после тестот, 3 дена после доцнење, и се до 9та-10та недела имав гадење.

20. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    12.121
    Женски, бев на прв преглед. Плодот е во матка.
    Ме спотера еден минимален исцедок кој беше ептен светло кафенко. Инаку исцедокот ми е белузлаво светло жолт, ама сега имаше нијанса на кафено. Одма се испаничив и за три часа бев таму. Ми препиша Дабростон.

По прегледот, му велам докторе, да ви кажам една тајна? Правев вагинално пареење и облоги на стомак, ете и за други што сакаат да им кажувате. И тој: ах, настрана тие работи, вели некогаш до психата. Велам да ама јас реално верувам дека можат да помогнат за затоплување на таа регија за циркулација. И додава: имаше една пациентка порано што доаѓаше со гинеколошки проблеми. Првото дете со инвитро го доби и по некое време доаѓа на преглед и ми вели докторе не сум арна, а јас ѝ викам да не си бремена, таа враќа нема шанси, знаете дека јас не можам. Кога гледа бременост! Сега имала три деца.
    Ете колку психата влијае.

После го прашав, викам значи јајцеводот е прооден. Се смешка. Штом си бремена, прооден е.

Ете женски, хсг-то колку испадна точно. Кога и да правите, да си земете анестезија, зашто вистина се грчат каналите.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Poppy.Seed, Vinyl и 19 други им се допаѓа ова.