Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    91.920
    Како сте девојки, која е деновиве за НЕдобивање?
    Јас на 29ти ми е ден за НЕдобивање ама со оглед на тоа што претходно ми доцнеше 4/5дена си велам малку да не ми е поместено не знам :| апликацијата покажува така па ќе видиме.
    Демек опуштена ама почнува малку стрес да ме фаќа, штом дојдат овие денови(facepalm)
    Симптоми скоро никакви ,освен малку осетливи гради :|

На Cecko85 и IronLady им се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.696
    Допаѓања:
    21.365
    Тоа е што да се каже… Се нервирам што уште не добивам, два дена ми касни, се глупира. Само имам некои безвезни како струења од време на време доле во стомак и водено/бел исцедок и толку..

3. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.883
    Доби вчера поручекта,сега ќе правам хормони па да ми заврши нови брисеви и одам на специјалист.

4. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.597
    @Dzoka

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    337
    @elenaklasik после колку време имаше резултат? Јас почнав со чаеви овој циклус, ама изгледа ќе добијам деновиве (дури и порано ќе добијам не знам дали од чајот). Почнати ми се менструални болки од вчера.
    Направив еден тест сега 4 дена пред добивање и негативен беше.

6. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.938
    Допаѓања:
    12.129
    Почнав со користење почеток на мај и сѐ на сѐ го користев само нецел месец, па во јуни средина имав позитивен тест.
    Немој да го сфаќаш тоа што се надеваш а ништо ако нема сега како разочарување. Плус да те прашам како ти ја изведоа постапката, без анелгезија? Зашто ако е така, има шанса и да не е точен исходот. Јас сум со еден канал и токму тој испадна затворен, ама сепак остануваше шанса да бил згрчен, бидејќи бев без ништо, без никаква седација при постапката.
    И да се затворени, имаш начин лапаро, кое не е евтино ич, ама после него шансите се големи за бременост. После една доживеана вонматерична, морав со лапаро да ги средам каналите, т.е едниот ми го извадија ради руптура (плодот беше во него), после тоа останав бремена.
    Сфати го како предизвик да преземеш нешто самата колку можеш. Ете пиј чај и внимавај на исхрана. Немој мрсно, немој благо, сѐ што е глупост како грицки газирано намали, примај само потребна храна и витамини.
    Каков чај пиеш?
    Земи и тинктура ако сакаш пробај. Или пробај направи со бело вино смедеревка еден литар во кое ќе ставиш 3 гранчиња свеж рузмарин. Да седат не знам колку точно дали една недела дали 10 дена, и после циклус пиј до нареден циклус.
    Јас ете како што имам опишано, тоа го применав и имаше успех.
    Пробај и ти, не губиш ништо, можеби ќе имаш позитивен исход а и телото ќе го исчистиш.

На Cecko85 и Dzoka им се допаѓа ова.
  7. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    337
    Леле, те читам, и плачам.
    Хсг ми е направено без анелгезија. Кога заврши процедурата докторот ми кажа дека едниот канал не се прикажува, а другиот успеал да ми го отвори. Меѓутоа еден друг доктор кога бев на консултација ми кажа дека според снимката изгледа дека сум кандидат за ивф пошо немал излевање ни од другиот канал.
    После ова закажав пак преглед кај докторот што ми го правеше хсг, и ми го кажа истото што ти кажале тебе. Да не се оптеретувам многу со хсг пошо можно е не само едниот, туку и двата да ми бидат проодни, ама дека можно е некој вакум да се формирало од болка, и контрастот не успеал да даде соодветна снимка.
    Мене проблемот ми е што јас со двете претходни бремености (неуспешни) сум останала многу лесно бремена.
    Сега ова со неколку месеци обиди и никако не успева, ме убедува дека можно е тој докторот бил во право, изгледа природно нема да можам.
    Иначе, чајот што го пијам искрено не знам како се вика, пошо го купив од една жена, и скапо ме коштеа, ама демек многу луѓе имале ефект.
    Затоа малце сум разочарана, дадов пари, барем да имаше фајде. Сега ако треба и лапаро, па може и ивф, ќе банкротирам, ама тоа е, се за бебе.

Парењето се прави секој ден од како ќе ти заврши менструација до овулација?
    Нареден месец да го практикувам и тоа :|

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.938
    Допаѓања:
    12.129
    Слушај, којзнае колку е точен исходот од постапката. Јас после хсг се осеќав ни ваму ни таму. Ме нервираше фактот што не знаев точно како е, а сум со еден канал.
    И кај тебе е истото значи, те разбирам, а има веројатност каналите да ти се добри, ради самото грчење. Си останувала бремена, како може сега да се затворени? Батали сега инвитра, лапаро, глеј кон детокс на телото. Мене ме кочеше фактот шо се скапи, ама ако мора и тоа би го направила. Еднаш дури и ме фати бес, гнев, од тоа што ме следува наредно, па објаснувањето со блиски, пошо инвитро не се крие, а јас сум интроверт малце.
    А да те прашам, кај правеше хсг?

Сега ти пробај со пареа, после менструација, на секои два дена до овулација. И со масажи пробај на стомак со рицинус. Да го најдам постот шо го имав пишано, ќе ти го пуштам.
    Има решение бе, не е тоа одма под нож. Докторска работа, што да ти речат!
    Значи има начини, ама комбинирај повеќе, чај пиење, пареење, масажи на стомак и вежбај вежби со истегнување. Има јога за плодност, конкретно јас барав пози за јајцеводи и има неколку за истегнување на тој дел. И масажите се битни за циркулација, како и лимфата кај препоните.

9. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.938
    Допаѓања:
    12.129
    @Dzoka

10. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    337
    Феминки,
    Нели тестот беше негативен, ама сега кога проверив има една бледа линија. Ги чувам тестовите од претходните месеци (негативните) и немаат ваква линија… што мислите????

Прикачени фајлови:

11. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.337
    Или си или не си. Како оној Славчо прогнозерот, или ќе врне или нема :rofl: Направи сабајле еден и рамрдај ја темава. :inlove:

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  12. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.938
    Допаѓања:
    12.129
    Хахаххахахаха луда си
    Циклонот битно доаѓа, е сега кога ќе дојде :D
    Туку нека грми овде на темава од тестови (fingers)

На Ceneva, Angella7 и Campanula им се допаѓа ова.
  13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.461
    Допаѓања:
    35.091
    Хај девојки.
    Јас дојдов само да се искажам што ми лежи на душа од вчера, може е офтопик ама темава ми е меѓу омилените, како што имам кажамо мноогу пати, како некој дневник ми е.

Вчера бев да се видам со другарка и нејзиното 5 месечно бебенце. Она се породи годинава во Јануар. Искрено, кога го видов бебенцето мене срцето ми се расцепи. Го земав, го држев во раце, го мириснав. Бебиња ретко мирисам и гледам, ама толку убаво мирисаше што ме потсети одма на бебенцето што го изгубив и пак ми дојдоа солзи на очите, па завршив во тоа да ме теши другарка ми. Многу глупо се осетив што така се случи, ама неможев да се воздржам кога го мириснав. И како го држев, абе си легна на мене и ме гушна, ме стопи. Толку се мали, толку невини, мили суштества.

Го молам само Бог да ми даде здраво и право бебенце. После тоа што ми се случи и после вчера уште повеќе сакам да станам мајка. Знам дека не е лесно мајчинството, свесна сум, ама за тоа најмило суштество сѐ ќе издржам, само да го имам здраво и живо во прегратки.
    Кога ли ќе се намали болката?
    Изгледа прашањето ќе ми се одговори кога ќе имам бебенце, па ќе ми ја исполни празнинава во душава.

Извинете за долгиот и досаден текст, сакав да се искажам некаде тоа што ме мачи за да ми олесни.
    Ве чекам со позитивни тестови и ве гушкам силно! ❤️

На Nala1806, blablaabla, Cecko85 и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Ne si edinstvena duso sto se cuvstvuvas taka. Jas imam vnuka koja e tri godinki. I toj period koga ke mi dojde menstruacijata od golemo razocaruvanje edinstveno sto sakam e da pominam vreme so nea i da ja guskam i baknuvam. Taa mi e prvata ljubov i samo ona mi pravi da mi olesni bolkata. A drugi bebinja koga vidam mi idat solzi isto kako i na tebe. Ama mora da se prodolzi so borbata nemame druga opcija. Te guskam mila i ti posakuvam od se srce zdravo bebce v pregratki :hug::l:

На Cecko85, Viktorijaaa5, Thinkerbell. и 4 други им се допаѓа ова.
  15. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.883
    Болката со време ама па кога ќе се присетиш секогаш ќе ти биде тешко,јас првото кога го изгубив имав неколку блиски што беа со мене бремени и сега кога ги гледам нивните дечиња мислам дека и моето ќе беше колку нивните,болката никогаш мислам нема да ми замине за моите две изгубени,можеби кога ќе остварам како мајка ќе биде малку полесно.

На mucka3 и QweenSM им се допаѓа ова.
  16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.461
    Допаѓања:
    35.091
    Без вас незнам искрено што би правела, фала му на Бог што се најдовме на форумов жени-борци кои си даваме бескрајна поддршка на вакви болни и чувствителни теми.
    Многу ве сакам, ви благодарам за сѐ ❤️

На Viktorijaaa5 и Ceneva им се допаѓа ова.
  17. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    337
    Потполно те разбирам како се осеќаш.
    А, посебно сум приметила дека во вакви случаи очите на сите се вперени на нас за да видат како ќе изреагираме.
    Ако смеам да те прашам, дали ги направи сите испитувања после неуспешната бременост? Дали почнавте со обиди?
    Со сето срце ти посакувам што побрзо здраво и живо бебенце во прегратки <3

18. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    337
    Девојчици,
    Инаку јас сум ден пред добивање. Не сакам да правам тест. Немам никакви симптоми ама држете ми среќа за утре да не добијам :whew:

На Cecko85 и Makimaki93 им се допаѓа ова.
  19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.461
    Допаѓања:
    35.091
    Да баш приметив тоа, ме прашува другарката ти како си ми и ме гледа со натажени очи, очекуваше да изреагирам така изгледа.:|
    Инаку смееш да прашаш секако мила. Не направив испитувања. Докторката која што бев на второ мислење, докторката Верица Органџиска, ми рече дека обично за прв спонтан правеле само брисеви и пап, па ми рече кога ќе поминат 3 месеци од киретажа да одам да ме ѕирни, пред да почнеме со обиди. Ако е некоја девојка поискусна со оваа тема, слободно нека ми кажи мислење дали така да направам или порано?
    Во врска со обидите, не сме почнати мила. Само еден циклус ми помина, а треба три. Здравје на есен ќе ме бодрите мене, до тогаш ќе цркнам.:drunk:

20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.461
    Допаѓања:
    35.091
    Нема да добиееееш.(fingers):hug::l:

На Dzoka му/ѝ се допаѓа ова.