Денови после овулација = two weeks wait

Discussion in 'Бременост' started by *Лаванда*, Oct 26, 2021.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

@Bella_Stella поддршка и гушка најголема!
    Нема утеха за таквите тажни моменти. Истагувај го тоа бебенце, иако тагата не поминува така брзо.
    Имаш право сите чувства и емоции да ги поминеш. Тоа е премногу тешко што ви се случило. Бебенце милно и невино :l: секогаш во срцето и мислите со вас.
    Зборувај си со телото, кога ќе си подготвена за второ. Зборувај со матката кога е спремна да зачне пак. Тежок е процесот на прежалување и подготовка за напред. Затоа помини психички тоа што треба, за да си малку олеснета за понатака, бидејќи е тежок да се носи сиот психички набој.
    Ќе ве дари бог за сето трпение и болка. :hug:

Bella_Stella likes this.
  2. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Тромбофилија и 4Д ехо според мене е исто така битно да се направи кај добар доктор да се види убаво дали можда постои некој септум.
    Мене Трајковски прв ми го виде беше мал септум , од Ганеш докторката кажа не гледам септум (ендометриумот бил прав немало прекршување), Петановски во Ремедика на 4д го виде сигурно и го извадив колку и да бил мал и викаа не е проблем за бременост.

3. Suze18992

Suze18992 Популарен член

После сите маки и чекање на двете и на сите други тука ни посакувам дупла среќа и да доаѓаме пак тука да се жалиме дека се многу немирни и неможеме глава да кренеме од нив сега.
    Доста беше само плачење и жалење по нашите бебиња , сигурно и нив не им е убаво кога не гледаат од горе дека плачеме.
    Денес е точно година откако ми почнаа проблемите со бременоста , сабајлево плачев мајка ми ми вика аман до датуми памтиш се. Како да не памтам кога она беше тоа што ми фали да бидам комплетна , она ќе ме направеше мама, ги гледам околу мене бебињата што ќе беа нејзина возраст и душа ми плаче , гледам како ставаат на инста слики во базен ми текнува дека уште тогаш му покажував на татко и мали базентчиња и викав вакво ќе и купам на ќерка ми и почнувам да плачам.
    Знам дека е појако од нас, еден дем и ние ќе бидеме исполнети и среќни со нашите сонца. :hug:

4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Фала ви од срце на сите за убавата енергија и поддршката. Иако не ве познавам лично на сите до една што се борите за бебенце најискрено ви посакувам борбата да ви заврши што поскоро.

Бидете силни и имајте верба и трпение. Желбата на сите ќе ни биде остварена порано или покасно. Само да останеме на нозе и живи и здрави да си ги гушнеме дечињата што чекаат да дојдат кај нас. ❤️

5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Девојчиња, апдејт еден.
    Се јавив кај матичната за тромбофилија, ќе ми даде упат, арно ама нема ни еден термин.
    Здравје се надевам дека ќе пуштат од понеделник натака.
    Само ми спомна страна на нет која што можам да следам за термини ама ич не ја разбрав како се викаше.
    Знаете за која станува збор? Фала❤️

Cecko85 likes this.
  6. Angella7

Angella7 Истакнат член

Пуштаат сабајлечки секој ден.
    http://mojtermin.mk/map/specijalist..._za_transfuziona_medicina&resource=1185306170

7. Ano

Ano Форумски идол

Мој термин

http://mojtermin.mk/map/specijalist...&clinic=jzu_institut_za_transfuziona_medicina

Ако сакаш за поскоро основните мутации можеш и на МАНУ. За таму може да ти даде гинеколог, без термин се упатите.

8. Marry M

Marry M Истакнат член

Девојки хелоу после 2 месеци.. :)
    Ми требаше некако периодов да се средам психички. Се надевам сите сте добро, и едно нешто најбажно(бар за мене) што сфатив е дека ако не се држиш психички стабилно и не размислуваш позитивно ќе ти биде се полошо и полошо и се повеќе и повеќе ќе запаѓаш..
    Знам дека малку звучи клише но вистина е..
    Е вака сеа,
    11 дпо завчера прв пат забележав мали влакненца на двете гради( прв пат ми се случува, не сум родила сеуште)
    Секој ден веќе 2,3 дена проѕирен исцедок како да сум помо*ана, но имам и мала иритација(чешање) долу..
    Осетливи брадавици и зголемена само десната брадавица.
    Омалакснаноста ја препишувам на топлово време и можеби измореност.
    Еден ден паѓам у сон у 22ч, другиот у 00ч.
    Ова прв пат ми се случува.
    Некој со слични симптоми?

Cecko85 likes this.
  9. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Иста сум и јас @Marry M 22 ден од циклус, истите симптоми ама знам дека ќе добијам по тоа што секогаш кога ме пече долу добивам ;( и некоја си тежина во матката.... ;(

10. Marry M

Marry M Истакнат член

Мене ми е 26ти ден и печење долу прв пат ми се случува.. Заборавив да спомнам дека сум и настината, нос ми тече, кивам.. алергија ли е, настинка ли е појма неам..

11. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Не знам и јас зошто се јавува тоа печење, чисти брисеви и пап ваљда немам некоја инфекција...

12. Tblagica.11

Tblagica.11 Истакнат член

Zdravo treba li pauza od edna do druga insemancija ili moze po red, a mislam lazarevski e na odmor sega dali ke moze kaj drug doktor dase odi

Cecko85 likes this.
  13. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Едно глупаво прашање .... после колку време од овулација тестот би покажал ако е позитивен....

Cecko85 likes this.
  14. bella12

bella12 Популарен член

После 12-14 дена отприлика.

Снегулк@23 likes this.
  15. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Денес требаше да добијам, ама немам добиено. Се одлучив да си направам тест, и понегативен не можеше да биде.
    И така… :u:

Снегулк@23 likes this.
  16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Не е можно да се заборави. Првото го изгубив во 12 недела, со тешка аномалија беше и го абортирав, а второто ми има година и 8 месеци. И покрај тоа што имам здраво и живо девојченце, одвреме навреме ми поминува мисла како ќе изгледаше, колку ќе беше порасната (и тоа што го изгубив веше девојче), ако беше сѐ во ред. Се мислам на кого ќе личеше, каков карактер ќе имаше. Сега ќе требаше да полни 3 години. Нема болка и тага веќе, но не се заборава дефинитивно.

На сите ви посакувам здраво и живо бебенце во најбрзо време :l:

17. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Дали за време овулација симптомите се како за циклус

18. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Како е? Како сте? Тивки сте ми.

Јас следен циклус најверојатно ќе правам хсг, се мислам кај да правам, ако имате предлози, shoot me.
    Според мој календар имам уште 12 дена до добивање, 5-6 дена имам лигав секрет, не знам што ми се случува со матка, со тело. Не сме најактивни со маж од причина што... не знам, се осеќам малку демотивирано.

@Снегулк@23 па, не би рекла. Да, имам некои болки тапи, ама далеку послаби од циклус.

Homme likes this.
  19. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Чекаме, траеме, како и секој месец. :D Јас имам 6 дена до недобивање, па ќе видиме. Држам среќа за сите. (fingers)

Rose21, DaisyDoo, IronLady and 3 others like this.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Jas cekam od vas pozitivni testovi :) Ovoj mesec nie ja ispustivme ovulacijata taka da jas se ladam :D8)