Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    12.340
    @Bella_Stella поддршка и гушка најголема!
    Нема утеха за таквите тажни моменти. Истагувај го тоа бебенце, иако тагата не поминува така брзо.
    Имаш право сите чувства и емоции да ги поминеш. Тоа е премногу тешко што ви се случило. Бебенце милно и невино :l: секогаш во срцето и мислите со вас.
    Зборувај си со телото, кога ќе си подготвена за второ. Зборувај со матката кога е спремна да зачне пак. Тежок е процесот на прежалување и подготовка за напред. Затоа помини психички тоа што треба, за да си малку олеснета за понатака, бидејќи е тежок да се носи сиот психички набој.
    Ќе ве дари бог за сето трпение и болка. :hug:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    1.605
    Тромбофилија и 4Д ехо според мене е исто така битно да се направи кај добар доктор да се види убаво дали можда постои некој септум.
    Мене Трајковски прв ми го виде беше мал септум , од Ганеш докторката кажа не гледам септум (ендометриумот бил прав немало прекршување), Петановски во Ремедика на 4д го виде сигурно и го извадив колку и да бил мал и викаа не е проблем за бременост.

3. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    1.605
    После сите маки и чекање на двете и на сите други тука ни посакувам дупла среќа и да доаѓаме пак тука да се жалиме дека се многу немирни и неможеме глава да кренеме од нив сега.
    Доста беше само плачење и жалење по нашите бебиња , сигурно и нив не им е убаво кога не гледаат од горе дека плачеме.
    Денес е точно година откако ми почнаа проблемите со бременоста , сабајлево плачев мајка ми ми вика аман до датуми памтиш се. Како да не памтам кога она беше тоа што ми фали да бидам комплетна , она ќе ме направеше мама, ги гледам околу мене бебињата што ќе беа нејзина возраст и душа ми плаче , гледам како ставаат на инста слики во базен ми текнува дека уште тогаш му покажував на татко и мали базентчиња и викав вакво ќе и купам на ќерка ми и почнувам да плачам.
    Знам дека е појако од нас, еден дем и ние ќе бидеме исполнети и среќни со нашите сонца. :hug:

На Thinkerbell., Dr.Zzz, Ceneva и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.773
    Допаѓања:
    21.512
    Фала ви од срце на сите за убавата енергија и поддршката. Иако не ве познавам лично на сите до една што се борите за бебенце најискрено ви посакувам борбата да ви заврши што поскоро.

Бидете силни и имајте верба и трпение. Желбата на сите ќе ни биде остварена порано или покасно. Само да останеме на нозе и живи и здрави да си ги гушнеме дечињата што чекаат да дојдат кај нас. ❤️

На Thinkerbell., Dr.Zzz, Viktorijaaa5 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    35.198
    Девојчиња, апдејт еден.
    Се јавив кај матичната за тромбофилија, ќе ми даде упат, арно ама нема ни еден термин.
    Здравје се надевам дека ќе пуштат од понеделник натака.
    Само ми спомна страна на нет која што можам да следам за термини ама ич не ја разбрав како се викаше.
    Знаете за која станува збор? Фала❤️

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.797
    Допаѓања:
    3.366
    Пуштаат сабајлечки секој ден.
    http://mojtermin.mk/map/specijalist..._za_transfuziona_medicina&resource=1185306170

7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.165
    Допаѓања:
    40.526
    Мој термин

http://mojtermin.mk/map/specijalist...&clinic=jzu_institut_za_transfuziona_medicina

Ако сакаш за поскоро основните мутации можеш и на МАНУ. За таму може да ти даде гинеколог, без термин се упатите.

8. Marry M

Marry M Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2020
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    28
    Девојки хелоу после 2 месеци.. :)
    Ми требаше некако периодов да се средам психички. Се надевам сите сте добро, и едно нешто најбажно(бар за мене) што сфатив е дека ако не се држиш психички стабилно и не размислуваш позитивно ќе ти биде се полошо и полошо и се повеќе и повеќе ќе запаѓаш..
    Знам дека малку звучи клише но вистина е..
    Е вака сеа,
    11 дпо завчера прв пат забележав мали влакненца на двете гради( прв пат ми се случува, не сум родила сеуште)
    Секој ден веќе 2,3 дена проѕирен исцедок како да сум помо*ана, но имам и мала иритација(чешање) долу..
    Осетливи брадавици и зголемена само десната брадавица.
    Омалакснаноста ја препишувам на топлово време и можеби измореност.
    Еден ден паѓам у сон у 22ч, другиот у 00ч.
    Ова прв пат ми се случува.
    Некој со слични симптоми?

9. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.534
    Допаѓања:
    6.544
    Иста сум и јас @Marry M 22 ден од циклус, истите симптоми ама знам дека ќе добијам по тоа што секогаш кога ме пече долу добивам ;( и некоја си тежина во матката.... ;(

10. Marry M

Marry M Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2020
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    28
    Мене ми е 26ти ден и печење долу прв пат ми се случува.. Заборавив да спомнам дека сум и настината, нос ми тече, кивам.. алергија ли е, настинка ли е појма неам..

11. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.534
    Допаѓања:
    6.544
    Не знам и јас зошто се јавува тоа печење, чисти брисеви и пап ваљда немам некоја инфекција...

12. Tblagica.11

Tblagica.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    281
    Zdravo treba li pauza od edna do druga insemancija ili moze po red, a mislam lazarevski e na odmor sega dali ke moze kaj drug doktor dase odi

13. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    5.154
    Едно глупаво прашање .... после колку време од овулација тестот би покажал ако е позитивен....

14. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    8.057
    После 12-14 дена отприлика.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    338
    Денес требаше да добијам, ама немам добиено. Се одлучив да си направам тест, и понегативен не можеше да биде.
    И така… :u:

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.527
    Допаѓања:
    8.967
    Не е можно да се заборави. Првото го изгубив во 12 недела, со тешка аномалија беше и го абортирав, а второто ми има година и 8 месеци. И покрај тоа што имам здраво и живо девојченце, одвреме навреме ми поминува мисла како ќе изгледаше, колку ќе беше порасната (и тоа што го изгубив веше девојче), ако беше сѐ во ред. Се мислам на кого ќе личеше, каков карактер ќе имаше. Сега ќе требаше да полни 3 години. Нема болка и тага веќе, но не се заборава дефинитивно.

На сите ви посакувам здраво и живо бебенце во најбрзо време :l:

На DaisyDoo, Minnna, Снегулк@23 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    5.154
    Дали за време овулација симптомите се како за циклус

18. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.320
    Допаѓања:
    11.776
    Како е? Како сте? Тивки сте ми.

Јас следен циклус најверојатно ќе правам хсг, се мислам кај да правам, ако имате предлози, shoot me.
    Според мој календар имам уште 12 дена до добивање, 5-6 дена имам лигав секрет, не знам што ми се случува со матка, со тело. Не сме најактивни со маж од причина што... не знам, се осеќам малку демотивирано.

@Снегулк@23 па, не би рекла. Да, имам некои болки тапи, ама далеку послаби од циклус.

На Homme му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.936
    Допаѓања:
    17.510
    Чекаме, траеме, како и секој месец. :D Јас имам 6 дена до недобивање, па ќе видиме. Држам среќа за сите. (fingers)

На Rose21, DaisyDoo, IronLady и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.037
    Допаѓања:
    8.524
    Jas cekam od vas pozitivni testovi :) Ovoj mesec nie ja ispustivme ovulacijata taka da jas se ladam :D8)

На DaisyDoo, Снегулк@23 и Peanut Butter им се допаѓа ова.