Јас тогаш шурчек купив, само тој го имаше а не ми се одеше во друга аптека и точен ми испадна не сум правила друг тест,еве како изгледаше тогаш. Можеби е било некоја серија лоши тестови.
Да, сфаќам. Ама зборот ми е дека нема незадоволна членка овде од пример Лабоквик. Не дека селф и шур секогаш даваат неточно.
И мене така ми беше претходниот месец, и јас правев тест негативен. Сите симптоми ги имав и добив на крај...
@Thinkerbell. Од која компанија имаш приватно здравствено? Јас имам и се спремав да си платам сама Хсг, не знаев дека покрива. Мислев дека само ако има медицинска оправданост покрива. Те молам ако можеш да ми објасниш, ако сакаш пиши ми лп.
Зависи од која компанија. Вообичаено покриваат само со медицинска индикација односно акутна состојба,болка или повреда
И за тој не сум прочитала да се пожали некој Само што јас никогаш не сум го начекала по аптеки, не знам зошто.
Девојки на 04.07 имав позитивен тест за овулација. Кој ден да го рачунам како ден за овулација? Или тоа можев да го утврдам само со посета на гинеколог и мерење базална?
Мене после позитивен тест следното сабајле ми е покачена базалната, што значи настапила овулацијата во текот на ноќта.
Po pozitiven test za ovulacija , ovulacijata nastapuva vo narednite 12 do 36 casa. Kaj sekogo e razlicno. I samo da napomenam za tie sto imame pcos nemojte da se testirate so testovi za ovulacija ne pokazuvaat tocno. Samo trosenje na pari. Minatiot mesec mene mi pokaza pozitiven test a ovulacijata mi bese mnogu pokasno so bazalnata temp ja detektirav. Testot pozitiven so bazalnata ne mi se sovpadna voopsto. Kaj pcos LH e povisena i ne e bas verodostojno. Toa e dobronameren sovet od mene. Pozdrav.
Добив после киретажата. Ми олесни мноооогу, а и маж ми е пресреќен. Недела дена бев во рацете на ѓаволот, буквално вриев. Тој најмногу си го кркаше. Си реков дотука било, ќе се разведеме пред втора годишница од брак Оваа молава ми потроши доста енергија. Чекање резултати од испитувања, чекање и препотување пред ехо и бета, чекање менструација, чекање, чекање, чекање.. Е не можам веќе ДА ЧЕКАМ. Сакам кога ќе одам на преглед следна недела, уште од врата да му кажам на докторот дека не можам да чекам за обиди, да не планира да ми рече така. Се тешам дека организмот многу брзо ми се враќа во нормала па може ќе ми рече стварно да не чекам. Ја прашувам мајка ми зошто ме родила волку нестрплива, вика татко ми бил крив. Требаше да ми текне, нормално дека мажот е крив за се
Срцка си бе ти, си знаеш како треба. Силно, оптимистично и позитивно . Само ти си знаеш како е дип даун, ама ако треба фејк ит тил ју мејк ит Ајде честито мензис, нов, обновен, па многу овулации да носи.
Еве сум не знам дали добро се гледа од светлото но втора линија ИМА... Не ми се верува, многу сум возбудена и исплашена.. лажно позитивен да не е тестот. Гледате втора линија така?