Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Ako imas cel den kafeav iscedok ke ti probie denes najverovatno. Jas ne bi gaela nadez. Se nadevam moite zborovi ke izlezat gresni. I nemoj da panicis so toa samo mozes da napravis da ti docni poveke i nisto ne postigas. Jasno mi e kolku ti se stega dusata kako i na site ovde koga doagaat tie denovi za (ne)dobivanje. Ama za zal ne mozeme nisto da smenime. Poveke sreka ovoj mesec ti posakuvam i da si vidis dve crtki zar crveni.

2. LilyRose

LilyRose Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    65
    Девојки овулација имав на 30 јуни (ја фатив со тест) а треба да добијам за 2 дена. Правев тест 5 дена пред добивање негативен. Од после овулација осеќав некое боцкање/пецкање во матката и после околу една недела престана. Градите ми се отечени, главоболка, замор осеќам. Можно ли е да било имплантација или џабе се надевам? Ќе го повторам тестот секако на ден за (не)добивање.

3. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.102
    Ве влечам за нос сите:) Кога најмалку ке очекувате тогаш ќе биде, чекав да добијам па да правам хсг(fingers)

И јас правев повеќе тестови предвремено и сите беа негативни. Ден пред добивање имав бледа линија :inlove: Градите и мене ми беа осетливи на допир уште од осмиот ден после овулација. Утре направи тест со прва мокрача ама од оној најевтиниот, види погоре мене ми го имаа препорачано членките тука :inlove:

На LilyRose му/ѝ се допаѓа ова.
  4. malaprinceza

malaprinceza Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    48
    Zdravo devojki. Trebase da mi dojde ciklusot na 4 ili 5 juli ali ne dojde sabajlevo pravev test.Dali e malku bledicko za 6 dena docnenje? Inace minatata nedela cela nedela imav kako kafeav iscedok ali primetiv deka e koga se dvizam ili sum sednata a koga si lezam nemam nisto.. sabajlevo imam nekakva tezina na zeludnik i me boli t.e ne me boli kako pritisok na levata noga povremeno ova.ne znam sto da pravam. Pomos fala od napred

Прикачени фајлови:

На shz, Poppy.Seed и ivance.. им се допаѓа ова.
  5. LilyRose

LilyRose Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    65
    Фала ти и честитки до тебе, да си имаш лесна бременост! :inlove:

@malaprinceza честитки и до тебе, може си имала доцна овулација, направи нов тест за некој ден. (fingers)

На Nala37 и Ceneva им се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Povtori go testot za nekoj den. I so lesno i cestitki jas mislam deka ke ti pokaze pojaka crtka za nekoj den.

На malaprinceza му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.699
    Допаѓања:
    21.370
    Оди на гинеколог. Тестов е позитивен и по исцедокот што го опишуваш можно е да ти треба Прогестеронска поддршка. Со среќа!

На Ceneva и malaprinceza им се допаѓа ова.
  8. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Пинат, правеше тест?

9. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.505
    Не :/ Искрено се уплашив, видов повеќе кафеаво и едноставно не сакав да видам уште еден негативен. Изгледа ќе добијам. Смачено ми е.

10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.463
    Допаѓања:
    35.094
    Girls јас добив денес, точно на 28ма ден.:D И што е најинтересно во петок заминувам на одмор, нормално дека тетката ме нема оставено сама на одмор, скраја да е, секогаш си се дружиме. :) (смајли со пцовка:rofl:)

Во четврток имам закажано за тромбофилија, се надевам дека сѐ ќе биди во ред. Мнооогу сакам бебенце, п-р-е-м-н-о-г-у . И еден ден ќе го имам најубавото на свет, уствари сите ние тука ќе си ги имаме. :inlove:

Каша-попара направив од постов:rofl:, ајде важно си кажав на кратко.:drunk:

Гушкииииии!:hug: Чекам тестови позитивниииии!:inlove:

На Ouravanture, 1RedLipss, H.VAGA и 20 други им се допаѓа ова.
  11. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Знам. Bumpy road e. По bumpy од шо мислев. Одбивни ми станаа тестовите, едноставно ги нејќам...

Ништо, чаре по лекари ќе се бара веќе шом вака не биднува. Бар јас. Битно има решение, али живци послабо.
    Праевте некои испитувања?

@QweenSM До петок сигурно ќе ти поднамали течењето. Хев фан на одмор, си заслужила.

На Peanut Butter, QweenSM, Minnna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Peanut Butter

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.505
    Не сме правеле, ама ќе направиме уште месецов. Некако овој месец ептен се понадевав, затоа ми е криво. Како и да е, ќе биде како што треба да биде, нема ништо да форсирам, ако треба да имам дете ќе имам, ако не ќе шетам по светот. Да бидам најискрена, не би правела инвитра или некои зафати, не сакам едноставно ни да помислам. Ако е така судено, ќе најдам начин да уживам и без деца.

На kikikikirika и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Kolku vreme se obiduvate ako ne ti e problem da odgovoris? Nemoj taka da krevas race.... I nikogas ne veli nikogas. Ne znaeme sto ni nosi utre denot. Malku po pozitivno.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    5 dena pred den za ne dobivanje e mnogu rano ne e ni cudno sto ti pokazalo negativno. Pocekaj da ti zakasni eden den i povtori go testot. Implantacija nastanuva od 7-12 dena po ovulacija medicinski, no ima i isklucoci i moze da se prolongira dva dena plus. Taka da mnogu rano si pravela. Drzam sreka za pozitiven test (fingers)(fingers)(fingers)

На LilyRose му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Peanut Butter

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.505
    Година и неколку месеци скоро. Не се работи за разочарување, и пред да почнеме со обиди ми бил овој ставот. Сакам да биде, ама ако не биде, не е крај на свет, нема да очајувам.

На LiquidLuna и kikikikirika им се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Ne e ni mnogu ne e ni malku vreme obidi. Ok vie najubavo si znaete kako si se osekate. Pocituvam secii stav i mislenje. No od srce ti posakuvam vo najskoro vreme da si vidis dve zar crtki. Pozdravce

Последна измена: 11 јули 2022
    На Peanut Butter му/ѝ се допаѓа ова.
  17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.463
    Допаѓања:
    35.094
    Ќе бидеееее, мора да бидееее!:hug:
    За најбрзо време ќе видеш дека ќе биде и ќе си имаме едно најмало слатко пинатче. :inlove:

На Peanut Butter му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Peanut Butter

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.505
    @Ceneva @QweenSM многу ми значи поддршкава, стискам палци за сите! :inlove:

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    91.952
    Не очајувај,јас сум дупло повеќе од тебе во обиди и ете не оди никако па мора да се превзема нешто.
    Многу се надеваме и очекуваме можеби затоа ни е така.
    Ќе биде и кај тебе и кај мене и кај сите овое жени овде што се борат и што посакуваат бебе, само малку релакс и позитива,МОРА ДА БИДЕ!
    :hug:

На DaisyDoo, Bella_Stella, Ceneva и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.699
    Допаѓања:
    21.370
    Sorry што се умешувам. Почитувам сечиј став на темава и немам намера никого да разубедувам. Нормално е кога човек се надева со месеци или години, на секое ново разочарување да сака да дигне раце. Арно ама имај на ум дека целта за која што се бориме ги оправдува сите средства, сите непроспиени ноќи, сите исплакани солзи, сите прашалници во глава ‘дали јас некогаш ќе станам мајка?’ Иако и јас често пати се осеќам како да форсирам да добијам нешто што некој не сака да ми го даде, на крај не е важно на кој начин ќе го добијам. Живеам за денот кога едни мали очиња ќе ме гледаат и за нив ќе бидам цел свет.

Кога се осеќаш разочарано помисли на убавините што ги имаш во животот. Визуелизирај си ја во глава иднината, пробај енергијата да ја насочиш во позитивен правец и ќе биде добро.
    Многу пати се прашувам зошто не може да биде поедноставно добивањето дете, зошто морав овој пат да го поминувам. Ама нема одговор и нема ни да има, затоа продолжувам напред уште посилна од претходно.
    Сѐ ќе си дојде на место, порано или покасно. :)

На Ouravanture, Bejb15, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 15 други им се допаѓа ова.