Само да знаете колку пати вашите постови (свесно или несвесно) ме расположиле и ми влеале сила и надеж. Многу помагате.
Фала ти на поддршката и убавите зборови. Ти посакувам желбата да ти се оствари уште овој месец, како и на сите во темава. Сакам да дообјаснам. Моето размислување е дека сосема е реално дека можеби нема да можам да имам деца. Не можам да бегам од тој факт. Од друга страна, милиони деца низ светот се без родители, чест би ми било барем на едно да му бидам мајка. Не форсирам живот по моја мерка, туку го живеам каков што е, а за секого е различен.
Oва ко јас да сум го пишувала. Со сите фамилијарни болести од двете страни, со маж кој се борел со неплодност порано, јас со еден абортус од несакана бременост, не се ни надевав за деца. Си реков подобро ќе си уживам во животот, нејќам со години да се влечам по болници. Децата се најголемо богатството, но не и единствен извор на среќа. Некако си се пронајдов грижејќи се за детенце со посебни потреби и воопшто не се оптоварував со темата деца. Дури не бев сигурна што се плодни што неплодни денови, па кревав паники после прв секс без заштита кој за чудо резултираше со позитивен тест.
Девојки утрово го правев гледате ли и вие втора цртичка или мене ми се причинува? Имав јаки остри болки вчера како за пред добивање дури се мислев и дали да го правам тестот... нормално ли е ова???
Според апликација утре треба да добијам, а последен циклус ми беше точно пред еден месец на 13ти јуни.
Вака девојки ! сакам да прашам некоја ако некоја од вас знае да ми одговори На 07.07.22 примив стоп инекција на 08.07 и 09.07 двата дена ми правеа инсеминација но од 4 фоликули имаше само еден пукнато а другите беа со големина 19 и 20 ,бидејќи секогаш ја чувствувам овулацијата пропратена со притисок и болка на јаниците од таа страна каде што пука фолукулот бидејќи при таква болка следевме со матичната неколку месеци и така беше навистина таква болка имав на 10.07 Е сега прашањето ми беше јас денес и вчера чувствувам таква бола па сакав да ве прашам дали ако не пукнал фоликулот и се направил во циста би имала сега такви болки или со циклусот Се извинувам на долгиов пост
Bolki pri stvaranje na cista jas mislam deka nema tuku koga doaga do nejzino pukanje. Taka da bolkite sigurno ti se od ovulacija. Ti posakuvam sreka za dve zar crtki i da ne izraduvas ovde
Од цистата имав чувство како тегнење надолу, чувството одеше накај колк, нога и малку половина. Притисок осеќав на јајникот посебно во одредени лежечки положби. А кога се создала цистата, не сум осетила.
Lele e ova e ubavo da se procita. Cestitki mila.... Aaaa se mnozite so pozitivni vesti ajde i nas drugite da ne fati majata. Ubava i lesna bremenost da si imas