Јас да ве поздравам само сите до една и да не губите надеж! Моја пријателка 4,5 години се намачи за бебче толку испитувања доктори смени. По пат на ин витро успеа и си има бебе. Е сега бебево и направи прв роденден а таа е бремена со второ 5месец. И тоа природно. Неочекувано. Зошто сите доктори и рекле да ти е живо и здраво ова едно, едно. Тоа е. Веќе не можеш да имаш друго дете. Ама Господ е голем.
Многу сум горда на себе дека овој пат не правев без потреба и прерано тестови од возбуда. Доста полабаво си го терав чекањево. И помалку стрес и помалку пари фрлени. Ама ќе лажам ако не кажам дека не се понадевав денес. Доста слаби симптоми имав и се си велев, ајде, можда биднало. На крајот попуштив. И еве ја, си дојде на време. Немам сили веќе. Се кршам. Ајде девојки ве чекам да не израдувате. Минативе недели имаше позитива.
Здраво девојки. Јас завршив со преглед. Според докторката овулацијата најверојатно поминала. Рече ако добиеш тоа би било за отприлика 12 дена, по тоа што го виде на ехо. Наводно имам излив од овулација, ама некако беше позади и како да не беше баш сигурна, не знам. Ај поискусните ѕирнете ја сликава и кажете ми што мислите. Ова заокруженото е наводно изливот.
Девојчиња, знаете дека имав спонтан во Мај, па сакам да ве прашам нешто. Неќни испитав тромбофилија, да добијам па ќе испитам хормони и планирам уште пап и брис. И нормално да ме види на ехо. Уште нешто друго треба да се испита пред да почнам со обиди?
Прв пат во живот ваков исцедок за овулација. Е тек сега ќе пукнам што не можеме да пробаме. Само тоа дојдов да кажам. Пробав да ставам спојлер ама не сака.
Мила јас цело време го имам овој исцедок. Не му се секирај дека неможете сега, ќе бидне пак и овој пат ќе си имаме најслатки виножитца
Девојки имала некоја овулациско крварење? Какво е, кога се јавува, колку трае? Јас скоро почнав да добивам и уште не ми е среден циклусот, во хаос сум. Додека чекам да (не) добијам и правам тестови (негативни, најнегативни) на 36ти ден од циклус почнав исцедок како белка од јајце да имам за 2 дена покасно, односно сега ноќва во време невреме имам светлоцрвена крв на бришење, некоја точка. Имплантациско не е, речиси сум сигурна.
Jas predhodniot mesec imav ovulacisko krvarenje ama samo ednas na brisenje sabajleto kako crvenko niz vodeniot sekret. I tolku. Znam deka bese ovulacisko zosto po dva dena bev na eho i vide deka imam izliv.
Дали сум единствената која никогаш до сега немала овулациско крварење? Хахаха... Меѓутоа затоа имам болки во јајниците кога ми доаѓаат тие денови, слични како менструални па среќа така се убедувам дека доаѓа овулација
Прв пат во животот имав спотинг и само со овулациско крварење можам да го поврзам ради секретот, ама ни јас не сум сигурна шо е.
Па и јас така го поврзав затоа што вчера добив после 10 дена каснење. Иначе до сега не сум имала. Јас мислев дека пробива менструација уште од минатата недела.