Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    IMG_20220726_203301.jpg

На Viktorijaaa5, Bejb15, kikiritkaTa и 5 други им се допаѓа ова.
  2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    35.104
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
  4. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Isto.. placham sekoj pat koga ke go procitam.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.019
    13дпо, Недела е ден за НЕдобивање :sweat:
    Овие дена имам менструални болки по сто пати се провервам, си мислам во секој момент ке добијам.. Пред малку на бришење имав светло кафеав исцедок незнам веќе шо да мислам…:|

6. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Може е имплантациско! (fingers)

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.019
    Камо да беше, добив сега :headbang:

8. girl2

girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    243
    18ti juli odnosi.. na 19ti plodni denovi.. posle 5 dena na 23ti koga se izbrisav imase bela sluz ligava i so edna mala tocka krv bukvalno kako (konec) tolku slabo.. i posle toa vtoro brisenje nemase apsolutno nishto .... e sega 4 dena do NEdobivanje neznam so bi mozelo da znaci .. aa i imam gasovi nemam bas tvrda stolica ne me bolat gradi .. mi se pojavi mozolce (kako i sekogas pred dobivanje) ama se nadevam ke iscezni i ke vidam dve crtki ..
    A i kako grcevi imam vo stomakot vo jajnicite kako bockanje veke 2 dena osekam taka .. mislenje? :inlove::l::*

9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Жал ми е…

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    635
    Здраво жени, јас уште сум тука и ве читам. Минатиот месец требаше на 22ри на 26 ми дојде, значи ма 36ти ден од циклус. Еве овој месец мислев на 26ти ама уште ја нема а 34ти ден ми е. Минатата недела имав цела недела дијареа и гадење. Може беше некој вирус, буквално вода пијам и право у тоалет. Сеа осеќам благи болки менструални. Може ке ми дое ама градиве пак не ме болат, незнам на шо се должи тоа, и минатиот месец не ме болеа. Си изназимав фолна метилирана, омега 3,витамин ц од 1000.овој месец ке одам јако.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. irencule1980

irencule1980 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2017
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    370
    Ако може едно прашање, вчера 9 ден од циклус , на бишење слуз измешано со малку кафеаво, после тоа и денес нема ништо. Мерев со ленти за овулација вчера бледа црта. Што може да биде?
    Инаку циклуси околу 26 дена и со ленти секој месец имам овулација, но до бременост не доаѓа.
    Дали можеби некој имал вакво искуство? Ве молам за одговор.

12. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.519
    Ако е бледа, тек ќе настапи овулацијата. Имате се испитано?

На irencule1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    338
    2 дена пред НЕдобивање.
    Последниве неколку дена имам болки во долниот дел на стомакот, болни и осетливи гради, многу брзо се заморувам, ми се спие цело време а кога легнувам да спијам тешко заспивам. Неколку пати во текот на ноќта се будам.

Денес одиме на продолжен викенд надвор од градов со маж ми, и додека се спремав после сиве симптоми се решив некако да направам тест. И guess what? Негативен.

На 30ти јули полниме една година откако му престана срценцето на бебушот мој. Мислев Господ ќе ме израдува овој месец.

Душата ме боли. :u:

Извинете што ви ширам негативна енергија. Морав негде да се изразам.

На Vinyl и Dr.Zzz им се допаѓа ова.
  14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    35.104
    Слободно пиши си што ти лежи на душа, затоа е и форумов, да си се искажиме и да ни олесни. И јас мислам дека некогаш сум досадна кога пишувам за бебенцето што го изгубив ама ете, нека ми простат девојките ако навистина го тупам ама кога ме боли душава, пишењето овде ми е само лекот.

Многу убаво те разбирам миличка. Жал ми е што поминало толку време од загубата, а ти сеуште не си забременила. Ама верувај дека ќе биде. Како што е Бог, никој не е.
    Одете со маж ти, одморете се и пак одново со нови сили. :hug:

Те гушкам силно и имај на ум дека сѐ ќе биде во ред:inlove:, и еден ден ќе ни раскажуваш тука како си гугате со бебуш. :inlove:

На Dr.Zzz и Dzoka им се допаѓа ова.
  15. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    338
    Ќе одиме, ама знам дека и на него ќе му го расипам викендот. Досега сум се држела цврсто, ама веќе паѓам…физички, психички и емоционално.

Господ нека ни е на помош, на мене, на тебе и на сите што имаме иста мака.
    Се надевам ќе не израдува што побрзо.

Те гушкам и јас тебе :hug:

На Vinyl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    3.351
    Еве и јас да си кажам. Вчера ми беше термин за пораѓај. Едвај чекав да завршам со обврски и да дојдам дома да си поплачам. Го мислев денот, ми тежеше, ме болеше. Сликичето од последното ехо не го гледам зошто и онака стално ми е пред очи. Си порикав едно 2-3 саати, ме дружеше и маж ми малку. Денес нов ден, нова надеж. Кога станав капациве како со пластелин да сум ги направила. Бумбар. Си ставив маска да ублажи отоци, фустанче, шише вода и кај мајка на кафе. Ќе го рипнам делот кога си ја заклучив колата со се клучевите внатре. :rofl: Се пакував, одиме вечер на одмор, 20 дена (poolparty) Живот иде даље. Тоа е жениии, мора да бидеме јаки. Стално ви го пишувам ова ама морам и јас да си го повторувам :)

@QweenSM почнувате со обиди месецов нели? (fingers)(fingers)(fingers)

На Vinyl, Ceneva, MinnieM и 5 други им се допаѓа ова.
  17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    35.104
    Колку си само за восхит бре жено, жениште! Оваа година ептен не се погоди за тебе, ама ти не се предаваш. Ќе плачеш, ќе тажиш и пак ќе дојдеш тука со мотивирачки пост.:bow:И да знаеш дека ќе се исплати ова :inlove:, и убаво да си поминете на одмор, да се изнауживате максимално.:hug:

Инаку да Ангелче, сега за некои 10тина дена треба да добијам и имам зелено светло за обиди.
    Ама ајде кажете ми вака што е попаметно - да почекам да видам што ќе бидне со резултатите за тромбофилија и хормони па после тоа да почнеме со обиди или да почнеме без разлика дали се готови резултатите?

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    3.351
    :l::l::l: Ќе се исплати оваа борба кај сите нас.

Јас нормално, мислам да почнете :rofl: 10 дена до добивање и уште толку до овулација да речеме.. до тогаш би требало да имаш резултати веќе. А и да треба да примаш нешто тоа ќе биде после позитивен тест.

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    35.104
    После позитивен тест? Значи ние може слободно да си почнеме месецов што иде? :inlove:
    Тропам сеа - еве да испадне дека имам некоја мутација, метилирана фолна, б12, клексани, што и да ми препишат, се пијат и ставаат после позитивен тест така?
    Срам не срам си прашувам, врска немам за овие работи:D, а и друг немам кој да прашам без да се објаснувам што-како.

На Vinyl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    3.179
    Метилирана фолна уште сега можеш да си земеш, од неа штета нема. А клексани, аспирини, ако има потреба, тоа ќе треба да почнеш од позитивен тест. Така да можете да си пробувате и држам среќа (fingers)

На Angella7, Suze18992 и QweenSM им се допаѓа ова.