Денови после овулација = two weeks wait

Discussion in 'Бременост' started by *Лаванда*, Oct 26, 2021.

1. Angella7

Angella7 Истакнат член

Смеам од овој месец, трет ми е. Се било во ред.

DaisyDoo and elenaklasik like this.
  2. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Браво. Имам негде читано дека по моларна, цела година се чекало. Или ти да не кажа така.
    Ама штом сѐ си е во ред, полека, кога ќе ти се присака. Без форсирање.

Angella7 likes this.
  3. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Не питај како иде. :D
    -0 дпо сум пошо не овулирам.
    Совет мој, батали ленти за овулација овој циклус бар, имај си односи и не се форсирај уште прв месец нешто да биде. Одма за работа да се фатиш ти па, уживај малку, радувај се што помина се' во најдобар ред. Не си давај tasks одма. Ќе биде, плодна си ехеее и сега таман ќе бидеш покриена со се' од старт. :sun:

Забораивме секс да имаме од деца праење.

Ceneva, Viktorijaaa5, Bejb15 and 4 others like this.
  4. Angella7

Angella7 Истакнат член

Да така пишува секаде ама имало 300 други работи од што зависи се. Има видови на моларна, се следи крвна слика и најважно како паѓа хцг. Мене ми падна одма. Година се чекало ако не дај боже се направи во тумор и мора да се прима хемотерапија.

Freckles. and elenaklasik like this.
  5. Angella7

Angella7 Истакнат член

Убаво ми кажувате девојки и јас би сакала така ама овенот во мене вика сега и одма и се да е под моја контрола. Акција, адреналин, неможам мирна да седам. Тоа е, спас од самата себе немам.

Ти реши кај кој специјалист ќе одиш? Ќе се најде решение, во тоа не се сомневам.

6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Како сте ми, девојчиња? Јас сум добра, фала му на Бога.

Дојдов само да ви кажам дека ми стасаа и резултатите од хормони, сѐ е во ред. Со испитувања завршив, фала му на Бога и сега официјално да ви кажам дека почнуваме со обиди месецов :inlove:
    Ги дочекав и тие 3 месеци, а сега само ќе се молам што побрзо да се израдувам и да биди сѐ во најдобар ред, ве гушкам.:hug:

7. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Кај Димитров Ремедика. Со надеж дека успешно ќе ме сервисира. :headbang:

Iris-1234 likes this.
  8. Angella7

Angella7 Истакнат член

Ич да не му ја мислиш. Мора да биде успешно. Клише муабет ама стварно мора да биде успешно, не е колку само да речам така за утеха. :l:

DaisyDoo likes this.
  9. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Ќе видиш дека ќе биде успешно(fingers) На оваа медицина денеска, сè е возможно. Може се работи за некоја банална работа што никој не ти ја кажал, некогаш лекот е 5 пари ама треба да ти го каже некој. Ќе биде во ред:l::l::l:

10. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Nemoj da cekas golem vpecatok od prvata sredba so nego (ako ti e prva). Mnogu ovie naucnicite znaat da bidat nezgodni vo muhabetott. Dimitrov ti dava precustvo deka ne e zainteresiran za nisto. Ama za mene e car. Mnogu dobar doktor e

Campanula, DaisyDoo and IRBBB like this.
  11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Леле, истото сакав да ти го кажам @Kolumna шо веќе ти го пишала.
    Димитров е многу сериозен чоек, не зборува многу, краток и конкретен е. Ама да знаеш дека сѐ шо ќе ти каже, така е.
    Те чекаме со убави вести. :hug:

Viktorijaaa5, Campanula and DaisyDoo like this.
  12. ladystardust

ladystardust Популарен член

Ова сериозен и незгоден ама ич не ми влага во глава :) Од прва средба со него до ден денес не поминал преглед да не биде насмеан, све со зафрканции, со гушкања, тапшања по рамо. 6 години од тој прв преглед поминаа, за тие 6 години му се имам илјади пати качено на глава. Единствено кога гледа на ехо и размислува сака да е апсолутна тишина и никој не смее да писне, ама тоа што ќе го каже, тоа е тоа.

@DaisyDoo за состојби поврзани со матка и јајници верувај дека нема подобар. Интервенција нема да предложи ако верува дека проблемот може да се реши на помалку инвазивен начин. Патем, дијагностичка хистероскопија лани кога правев кај него беше 25.000 ден., оперативна (доколку нешто се отстранува) е повеќе, зависи што се отстранува и колку е захтевна операцијата. Ова чисто да имаш инфо.

Кај мене беше комбинирана лапаро-хистероскопија на матка, јајници и јајцеводи, нема доктор што ме гледал на ехо после тоа да не искоментира колку добро била сработена операцијата.

Ceneva, Campanula, DaisyDoo and 4 others like this.
  13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Можеби моето искуство е такво. Додуша не дека е многу големо. Само еднаш бев и тоа на консултација, со тон резултати од испитувања. Тој само ги гледаше резултатите и ми даде мислење. Можеби тогаш се погоди да му е таков денот, ама ете јас таков впечаток добив. :wasntme:

На крајот на денот поважно е да е стручен и да знае што прави, отколку да ни се смешка.

DaisyDoo and ladystardust like this.
  14. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Фала девојки шо ниедна не ми направи дилема околу др. Димитров. Ми олесна многу што ве има толку задоволни, тоа најмногу ми зборува.
    За првпат имам чувство дека сум направила добар избор за доктор, скоро секое искуство до сега го земав со резерва оти читнеш едно, читнеш друго искуство и знаете и сами како знае да делува во кревки моменти.

Фала богу секој со искуството.

Ќе имам на ум. Ќе нападнам со прашања отпосле. :D

15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

И мене ми кажаа дека е ќутлив кога гледа на ехо ама јас како што ме дал Господ паничар преголем, не застанав со зборење: Што е докторе? Нешто страшно гледате? Кажете ми сакам да знам:rofl: Тој си ќутеше и ме игнорираше, кога заврши ми рече: Што е страшно за тебе? Викам немање деца, тоа е страшно за мене. Вика за тоа не сакам ни да разговарам, денес се е возможно и има решение за се:) Многу добро искуство имам со него иако и мене ми напоменаа дека може да е сериозен и незгоден.

16. AnnaUnique

AnnaUnique Истакнат член

A dali napravi hsg ili ne?

17. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Не , не стигнав да го направам.

AnnaUnique likes this.
  18. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Другарки дојдов тука прво да пишам како поддршка затоа што знам колку е тешка борбата што ја водиме, денес сум точно 6 недели бремена бев на преглед и погодете што не слушнавме едно срценце туку две . На мојата среќа и нема крај на денешен ден лани изгубив едно дете господ денес ми ја наполни душата со тие две срценца. Се молам само да издржат до крај и да ми дојдат живи здрави.
    Кога сака господ се е можно со ниско АМХ јас сум бремена со близнаци.
    НЕ СЕ ОТКАЖУВАЈТЕ НИКОГАШ.:l::l::l:

19. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

У-ба-ви-ни!
    Душичка, пуштам цела среќа на свет секој иден преглед да ти носи исто волку радост!
    ❤️ :hug:

Suze18992 likes this.
  20. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Леле колку убава вест! :l:
    Ти честитам,со лесно,и да бидат живи здрави двете да си ги земеш во раце :inlove:

Suze18992 likes this.