Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.267
    Допаѓања:
    1.892
    Честитки срцка да си ја износиш со лесно до крај.
    Баш ме израдува,гали мешко.
    :l::l::l::l:

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Честитки со лесно :l:

3. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.320
    Допаѓања:
    11.778
    Нааааајголема среќа праќам на СИТЕ до ЕДНА деф да се чиниме сите една по една од темава на душа да ни лекне на тоа поле. :hug::hug::hug::hug::hug:

Ја не знам ова шо е у неверување сум уште, па сеа триста филмови у глава арно нели е не ли е, на место ли е, зошто вакви црти на ден доцнење, едно друго.... петто.

Еве ја сум со ниско тсх во моментов, покачен пролактин, пцос.. Значи можелооооо... Е сеа натаму шо ќе биди здравје не е у моја моќ, битно е дека бивало и можело и тоа треба да е утеха за секој :l::l::l:

На kikiritkaTa, Flooora96, Campanula и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.037
    Допаѓања:
    8.524
    Lele kolku se raduvam .... Bravo. I cestitki mila moja. Ete uste eden primer bez pravila. Te guskam i so lesno neka ti e :hug::l:

5. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    За првата бременост бев мн напната не си дадов време воопшто . Кога не фати на третиот месец од обиди веднаш направив ХСГ ,хормони испитав ,сопругот спермограм .. пак пробувавме 2 месеца не бидна и веднаш инсеминација направив . На докторот кажав дека имаме обиди една година за да не ме испудат од ординација оти секако со оглед дека резултатите беа супер а и со сопругот сме млади ни велеа да си дадеме време сма јас напната и нестрплива .. И сега си имам од успешна инсеминација 2,5 год ќерка .
    Пред 8 месеци се одлучивме да пробуваме за второ .
    Седум месеци не фати и се договоривме со сопругот дека ако не бидне до хануари кога малата полни 3 год дека ќе отидеме повторно до докторот што ја направи инсеминацијата . Не се ни оптоварувавме ниту трудевме нешто посебно околу планот за второ дете и месецов благодарение на обврските и ред други околности имавме еден единствен однос на 2ри август . Не полагав никаква надеж дека би можела да останам бремена овој циклус ,кога ми задоцни два дена а секогаш циклусот ми е точен до ден . Имав грчеви како за добивање мислев дека ќе добијам ама грчевите престанаа а јас циклус не добив . Земав еден тест за секој случај ама не се надевав на позитивен резултат и мислев секој момент ќе пробие ,кога за чудо две јасно видливи црти се појавија :D
    Еве како што кажа ти ,можеби тоа што си дадовме рок кога да побараме помош па бевме опуштени ни помогна да останам бремена :)
    На секоја една од вас ви посакувам вакво изненадување . Јас која сум контролфрик и никогаш не се надевав дека еве баш тоа фамозно ОПУШТИ СЕ и води љубов не делува,се уверив во спротивното . 1602DBFF-D70E-4E30-A3C8-A759BB172245.jpeg

Последна измена: 21 август 2022
    На Sunrise!!!, sheis, Ouravanture и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.797
    Допаѓања:
    3.366
    Јупииии :party::party::party: Ете го, бидна :inlove:
    Оди кај овие што ти рекоа дека немаш овулација плис :D

На Suze18992, Bejb15 и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.037
    Допаѓања:
    8.524
    Cestitki. Skolska bremenost da si imas!

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.936
    Допаѓања:
    17.510
    @DaisyDoo епа многу се радувам!!!! Ај сега опушти се те молам, не преиспитувај веќе, уживај во секој момент. Еј, бидна! :l::*

9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.470
    Допаѓања:
    120.121
    Кога ќе видам лабоквик тест позитивен колку убаво ми е, ме потсеќа на бременоста со моето второ сонце :inlove::l:

На TheGoldenPeach, DaisyDoo, Bella_Stella и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    1.605
    Честитки , лесна бременост и на пролет да те огрее мало :sun:

11. AnnaUnique

AnnaUnique Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2019
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    13
    Kaj koj doktor pravese inseminacija? Jas treba da pravam pa neznam kade

12. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Владимир Трајковски во Њуборн . Преголем професионалец . Благодарение на него имам ќерка ,да не останев бремена природно ќе отидев повторно кај него без двоумење. Секоја препорака и со среќа !

На Bejb15, Campanula и AnnaUnique им се допаѓа ова.
  13. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    242
    Честитки и лесна бременост ❤️ ептен инспиративна приказна, дава надеж :inlove:
    Инаку и мене ми го имаа пофалено Др. Владимир Трајковски од Њу борн.

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.778
    Допаѓања:
    21.521
    Иако не верував во муабетот опушти се, стварно некогаш испаѓа така. Слично и јас како Дејзи, на 24ти ден од циклус бев на преглед чисто да видам до кај сум и да се договорам за следни чекори. Докторката не беше сигурна дека имам излив, зборевме дури за Хсг, повторување спермограм, се тоа после Нова година, ако до тогаш не биде. Се договоривме да одморам летово, да помине одморот и Септември нова доза Кломифен. Она ми вика ај па знаеш колку ми се вратиле од одмор бремени, дај Боже и ти да ми се вратиш.

Месецот кога забременив не можам да кажам дека не помислував на тоа, ама деновите околу кои требаше да добијам јас бев надвор од државата на неколку дена, со турбо агенда. Сменив неколку летови, трчав по аеродроми, ама буквално трчав. Одев илјадници чекори дневно, возев тротинети, точаци, абе што ли не правев и бидна. Тогаш сакало и тогаш бидна. И јас можам да кажам како борец со долг стаж на темава.. сите што нетрпеливо чекате, верувајте ќе дојде и вашиот момент! ❤️

@DaisyDoo пресреќна сум! Конечно ќе си правиме муабет на повесела тема! :sun:

На Sunrise!!!, Viktorijaaa5, Kaja991 и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.936
    Допаѓања:
    17.510
    @Bella_Stella whaaaat? Јас сум те пропуштила тебе! Честитки, леле шо убави вести! Со лесно и уживај! :l:

На Bella_Stella, DaisyDoo и Ceneva им се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.778
    Допаѓања:
    21.521
    Фала ти! ❤️

17. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Lugjenca moi, pred pola godina bev dosta aktivna vo grupava no nekako tolku se razocarav sto nigde i so nikoj nesakav da komuniciram pa skros isceznav, ve pratev cat pat no sakav malku da gi otrgnam mislite i da ne mislam na problemite sto gi imav. Nakratko, posle 2 godini borba po trista doktori za bremenost, eden kanal neprooden, problem so pcos i uste trista drugi problemi, apcinja kolku piev da ne kazuvam, klomifen nikogas ne mi pomogna po 3 obidi so dvojni dozi i so uste ne.. posledno doktorot mi kaza deka moram da pravam operacija (dupcenje na jajnici) zatoa sto vaka tesko deka kje ostanam trudna. Jas razocarana rekov dobro no sakav malku da se opustam letovo i si rekov ako nisto ne bidne od septemvri kje se pripremam za toa cudo. I taman sega koga pocnav da ja pripremam psihata za operaciii pa mozebi i invitra se desi CUDO.... Seuste nemozam da si veruvam na ocive sto gledam. Najmili samo kje vi kazam nikogas ne gubite nadez bidejki koga najmalku ocekuvame gospod kje ne nagradi..... Vi posakuvammmmm na site da vidite vakov test kako sto jas sega go gledam :l::l::l::l::l:

Прикачени фајлови:

На Sunrise!!!, TheGoldenPeach, sheis и 34 други им се допаѓа ова.
  18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Честитки и со лесно, чуда се случуваат:sun::l:

На Girlbtz, Campanula и blablaabla им се допаѓа ова.
  19. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.320
    Допаѓања:
    11.778
    Со лесно мила, нека остане сѐ зад тебе :sun:

На blablaabla му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.037
    Допаѓања:
    8.524
    Ete uste edno nepisano pravilo. Sepak treba psihata da si ja opustime. Nema toa nie koga sakame tuku koga treba da bide. Cestitki mila i so lesno. Skolska bremenost da si imas. Neka se desavaat sto poveke vakvi cuda kako tvoeto. Pozdrav i guski

На Campanula и blablaabla им се допаѓа ова.