Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.382
    :inlove::l:

2. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    635
    Здраво девојки. 25 ден ми е од циклус, ми доаѓа на 32..33..34 дена. Минатиот месец немав болки у гради. Сеа еве ми почнаа, од вчера а и бодежи у матка.плус и мокрам многу. Да се надевам на убаво. Нели почнав да мерам со тестови за овулација ама не ми беа јасни и задоцнив ваљда ама бевме активни.. Ке видиме :inlove:

На Freckles., MinnieM, blablaabla и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Девојчиња здраво на сите (highfive)

Ве поздравувам сите. Не знам дали ќе се сетите на мене, бев тука еден период кога доживеав биохемиска и малку се дистамцирав оти ми беше тежок период после тоа… Но ете ме пак, во тешките денови за чекање…
    Праев тестови за овулација, ама не стигнав до пикот, на 12ти ден од циклус имав скоро иста боја што значи најверојатно на 13ти ден де случила овулацијата (обично ми е тогаш… но фатив стомачем вирус на 13ти ден и не бев во моќност да продолжам со тестовите покрај тоа повраќање). Односи имавме на 12тиот ден, па се надевам може има нешто, кој знае… симптоми имам, болни брадавици и доле како затегање и тапа болка… се плашам повторно заради таа биохемиска…
    Е сега во мисла ми е, дали смеам да возам точак периодов додека чекам? (Одам и се враќам од работа со него ништо претерано спортски)…
    Си правам филмови, немој да нема имплантација (ако се случило оплодување) ради возењето…

ваше мислење?

:inlove::inlove::inlove:

4. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    3.351
    Не си скратувај ништо додека си во обиди. Терај како да ништо не се случува. Ако решило да се фати, ќе се фати секако, ако не, и да лежиш 24 саати џабе ќе е. Без потреба не се оптеретувај.

На Ouravanture, Bejb15, Anomis11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494

Убаво ми доаѓа да слушнам совет од тебе, искрено. Ти си сила силосана и светла точка си ми..
    верувам и дека ми го разбираш стравот…

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.382
    Кажав и претходно, во периодот на 2 weeks wait месецот кога забременив јас бев поактивна од било кога. Возев точак и тоа брзо со група, не само за да стигнам од една до друга точка. Пешачев по жешко илјадници чекори дневно, трчав, ама буквално трчав 5+ киломентри низ аеродром за да се качам од еден на друг лет и пак се фати. Кога треба да биде ќе биде така да не се оптеретувај непотребно.

На Ceneva, Bejb15, Anomis11 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Јас со позитивен тест веќе 2 недели возам точак за на работа, некаде 20 км дневно ми се собираат со точак. Ако се чувствуваш ок нема потреба зошо да не возиш.

На Angella7 и Homme им се допаѓа ова.
  8. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494

Фала ви многу на советите девојчиња. Знаат да ме опседнат мисли сега да не правам нешто погрешно што ќе наштетит па ова па она… еее мислачки еден куп!

треба да не добијам околу 05/06 септември ако се има фатено, ама ќе правам порано тестови да фатам ако има нешто. Страв ми е поради таа биохемска, да не се повтори пак, за да знам да продолжам со испитувања…

На Bella_Stella и Makimaki93 им се допаѓа ова.
  9. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    205
    Исто значи како мене. Ме фати стомачниот на 3 дена пред овулација. Кај мене како да се одложи овулацијата за цела една недела. Ова според исцедокот зборувам, зашто си ги истрошив лентите пред да настапи овулацијата. Е сега ми доцни во моментов едно 4 дена (а очекувам да ми доцни една недела). Инаку не сум бремена, сабајлево правев тест. Ако продолжи да ми доцни повеќе од недела дена, пак ќе направам тест.

На Homme му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Ако ти била доцна овулација, покасно е зачнато… (fingers) ти пуштам среќа да не изненадиш со позитивен…

Се надевам кај мене не се одложи овулацијата… па оплодивме една јајце клетка со тој единствен однос на 12тиот ден :D

На Makimaki93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    205
    Тивки сте ми нешто денес. Ова како затишје пред бура. :lol:
    Јас сум за (не) добивање во понеделник. Има некој друг за понеделник, или тука некаде, да си се бодриме? :wasntme:

На Homme му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    237
    Јас треба за 5 дена да добијам. И почнувам од почеток со сите испитувања, па здравје се надевам еден ден ќе дочекам две црти

На Flooora96 и Makimaki93 им се допаѓа ова.
  13. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Здраво девојки, ве читам и ви се радувам и бодрам сите на темата бременост. Имам едно детуле скоро две години ќе пуни и полека но сигурно се спремам за второ. Ме фаќа бејби треска и се осеќам спремна. Со првото видовме малку мака додека да останам а и немав баш најлесна бременост, тоа е се зад мене и со нови сили ќе се подружиме со вас тука. :l:

На Lovebug01, DaisyDoo, Homme и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Ајде израдувај не денес си позотивен тест и завлечи нога…
    И јас чекам… треба да не добијам за една недела… (fingers):l:

На Makimaki93 и Campanula им се допаѓа ова.
  15. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Јас и ти сме тука некаде со исчекувањата… Ќе не огрее сонце силно се надевам (fingers)(fingers)(fingers)(fingers)

На Campanula му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    205
    Ви отстапувам место на вас за 2те цртки, јас официјално добив |(
    Сеа и така започнувам нова низа испитувања, па здравје.. Ајде скршете го мразот женски, ни фалат 2 цртки у групава :D:l:

17. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    237
    Мојава борба трае скоро 3 години. Не си давам надеж, зошто секогаш потоа многу се разочарував. Не сум многу активна тука, но постојано следам што се случува. Пред 7 месеци се преселив надвор од Македонија, па си реков сега ќе почнам со испитувања од почеток. Ново место, нови сили.
    Се надевам ти ќе ја разубавиш групата со две црти :inlove:

18. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    7560FDD1-2D17-4C04-AB31-80640F16700B.jpeg Здраво женски дојде денот да пишам и јас дека сум бремена. Вчера 16дена по прва инсеминација си ги видов најубавите цртки на светот и тоа на најубавиот празник! :inlove:
    Денес испитав бетата е 216.
    Ви посакувам ваква среќа на сите кои чекате а на тие кои веке сте бремени ви посакувам лесна и школска бременост :l:

На Sunrise!!!, Bebce ❤️❤️❤️, Ivana2111 и 40 други им се допаѓа ова.
  19. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    205
    Честитки мила и лесна бременост да си имаш. :inlove::l:Баш кога пишав некој да го скрши мразот :D. Многу се израдував навистина :hug::l:

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  20. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Фала ти мила,ти посакувам што побрзо и ти да си ги видиш двете цртички :l::hug:

На Makimaki93 му/ѝ се допаѓа ова.