Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Рано е за тест… и јас треба да добијам 05.09/06.09. Планирам тест викендот да правам…

2. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    4.355

Фала ти,да ти се враќаат само убави работи :inlove:
    Иначе симптоми ми почнаа неколку дена по инсеминацијата нонстоп телото како да ми гореше,болки во кичмата и запек,и толку,мислев ке добијам зошто ништо не ми се случуваше,тек негде накај 11,12ден од инсеминацијата почна градите по мааалку да ме болат дури незнаев ни дали ме болат или си замислувам. Ама почнаа секој ден се повеке и повеке да ме болат па после неколку дена почнаа и брадавиците страшно да болат. И имав повремени благи грчеви во матката и во јајниците наизменично. Кичмата уште ме боли и сега. А градите ке ми пукнат од болка мислам,ми смета и маица што носам.
    Инаку никогаш претходно не ме болеле и градите и брадавиците заедно и кичмата пред добивање.

На Campanula и Homme им се допаѓа ова.
  3. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    4.654
    Јас имав исти вакви болки точно една недела пред да треба да добијам и една недела после ризичен однос. Овие болки ми беа најголем сомнеж за бременост со оглед на тоа што таква тапа болка во јајници имам само во овулација. Тест направив после три дена од болките и испадна позитивен. Земав тест за детектирање рана бременост.

На Campanula му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    59
    Буквално во истата ситуација се наоѓам, една недела по ризичниот однос и една недела пред да добијам. Вакви болки најчесто сум имала за период на овулација и затоа ми е чудно што ги имам во моментот. Дали можеш да ми дадеш насока со кој тест се тестираше 2-3 дена по овие болки??

5. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    4.654
    Не сум во МК, јас земав ClearBlue. Обичните тестови ми дадоа позитивен на 2 дена пред да треба да добијам.

6. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    59
    Не ни преостанува ништо друго освен да чекаме нестрпливо. А препорака со кој тест би се тестирала ти??

7. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Јас минатиот пат се тестирав со self clear на 2/3 дена пред датум за добивање, и добив позитивен, неколку членки ми сугерираа после тоа дека имало примери со лажно позитивни тестови, но кај мене беше точен… следниот ден се тестирав со оние обичните laboquick и тој даде позитивен. Така овој пат само со тие, не фрлам пари на скапи тестови пошо планирам да купам поголема количина :D

8. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    630
    Девојки, вака сеа јас се возбудив некако, срцево ке ми изрипа. На бришење имав крвце, дали ке ми дојде или е имплантација не знам. Се потресив ми се слоши од возбуда. Морав да ви пишам за да не му кажам на мм. Дај боже да е убаво. :inlove:

На Ceneva и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.583
    Допаѓања:
    104.238
    A ти доцни? Оти ако има имплантација треба веќе да ти доцни и можеш да направиш тест.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    630
    На 1ви ми дојде минатиот месец, и или е порано ден два или подоцна ден два..

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.583
    Допаѓања:
    104.238
    Најдобро направи тест зошто ако веќе се случува имплантација тогаш и тестот ќе биде позитивен. Сум ти била во кожа, знам како ти е.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Девојки да ве прашам, за испитување преку крв, ќе даде нешто или рано е? Уште не ми доцни, треба да добијам 05.09 -06.09…

Сабајле напраив еден тест од ефтините и ко да беше ноогу бледа втората линија кога се исуши…
    Толку сум уплашена од таа биохемиската шо не знам што да праам.

се слушнав со докторот од систина, да не треба да зеам клексани или нешто одговорот му беше НЕ, се разбира….

знам дека е рано за тест ама неможам да издржам од пусти страв….

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.836
    И да направиш преку крв и да има нешто може многу мала вредност да ти излезе и пак да се мислиш да не знаеш на што си. Знам дека си нетрпелива ама почекај бар до 4, 5 па направи тест или бета. За биохемиска, не е до клексаните. Велат доктори едноставно селекција е. И јас имав биохемиска во април, после 3 месеци останав бремена пак. Знам дека е тешко ама трпение бар уште некој ден.

На Homme му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Rose21

Rose21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2022
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    110
    Zdravo devojki i od mene i jas sum TWW deneska sum 12dpo, pred nekoj den na toaletot imav bledo rozeva krv dve tri kapki, nemam simptomi za dobivanje, no imam siptomi za bremenost imam bolni gradi, celo vreme sum umorna pospana, na momenti i mi se gadi deneska ke odam da kupam testovi i se nadevam deka ke pokaze dve jaki crveni crtki :inlove::inlove::inlove::hug:

На sheis, Ceneva, MinnieM и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Оф девојче ми даваш сега спокој… и кан мене исто, мај месец имав биохемиска еве сабајле после три месеци ептен ептен бледа втора црта дури не знам дали е вистинита… Сега секој ден ќе се тестирам да видам дали ќе потемнува….
    Твојата бременост после биохемиската беше супер и се како шо треба?

16. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.836
    Моментално сум трудна, 9+2 г.н.
    Се надевам овој пат ќе биде во ред. Немаш потреба секој ден да се тестираш и да си правиш стресови. Направи еден на 4ти и ако има втора линија направи бета. Јас дента кога требаше да добијам направив тест, беше позитивен, нареден ден проверив бета и кога стигнаа резултати дека е 500 и нешто бетата купив одма клексани и почнав да се боцкам. Останатата терапија витаминска уште претходно си ја пиев па само ја продолжив.

На Homme му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.971
    Допаѓања:
    90.367
    :inlove::inlove::inlove:
    Честитки и со лесно до крај:hug:
    Влечи не и нас што чекаме вакви тестови:lol:

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  18. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    4.355
    Фалаа мила,за брзо и вие ке си дочекате. Ве влечааам сите до една :l::hug:

На Makimaki93 и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  19. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.957
    Допаѓања:
    4.839
    Јас не гледам

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.662
    Допаѓања:
    7.951
    Ajde daj boze so poveke na broj da ve ima so pozitivni testovi i da odime vo poubavi temi :) i da ne fati majata site. Ajde vlecete noga ;)(fingers):D

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.