Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Rose21

Rose21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2022
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    110
    Nisto kaj mene nema zdravje sleden mesec so obidi(fingers)

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    33.879
    11дпо мили (tumbleweed)

Немам ама баш никакви симптоми, малку имав како грчеви во јајниците и тоа беше. Цело време си ги фаќам градите да видам дали ме болат ама јок бе нејќе:D. Минатата бременост уште 7 дена пред да ,,добијам” почнаа да ме болат и сега само туку чекам да го уловам пак тој симптом:lol: ама изгледа нејќе овој пат;(.

Како и да ееее, не сум разочарана воопшто милиии:l:. Додуша не ни очекувам оти ама ич не бевме активни ама ајде.

Аааииииии убавинаааа:inlove::inlove::inlove::inlove:!!
    Честитки уште еднаш лепото моја, од срце ти посакувам лесна бременост и живо и здраво бебенце во раце.:hug:

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  3. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    4.355

Фала милаа :l:
    Дај Боже што поскоро и ти да си ги видиш пак двете цртки и догодина со бебче во раце :inlove::hug:

4. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    236
    Јас добив денес, два дена пред датумот. Од задутре почнувам со испитување на хормони и се по ред натаму. Не сум разочарана, очекував дека ќе дојде и знам дека тоа што го чекам ќе се случи во скоро време. Имам надеж дека тоа што е пречка ќе се открие и ќе ја отстраниме многу брзо.

На Viktorijaaa5, elenaklasik, DaisyDoo и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    630
    Ништо и кај мене. Значи не е можно секој месец се некои нови симптоми лсжни тревоги. И сеа да испитам хормони во сабота треба а сабота не работат...
    А да пробаме од тоа арабескар чајот или прашок што е, м?

6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.267
    Допаѓања:
    20.535
    Работат и сабота и недела лабораториите. Не експериментирај до чаеви ако не знаеш во каква состојба ти се хормоните.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    236
    И кај мене е така. Секогаш е нешто различно. Се разочарував многу претходно. Сега не. Имам голема желба за бебе и нема да се откажам, ниту да паѓам во депресија.

На Viktorijaaa5, Kikikikiri0405 и Flooora96 им се допаѓа ова.
  8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    33.879
    Девојчиња најмили @Flooora96 @Campanula ❤️ ве тагнувам вас дека сега пишавте вие последно, а ова се однесува и до другите девојки кои подолго време се без успех.

Не чекајте и тргните си од основните испитувања ама исто така и вашиот партнер да си направи спермограм и спермокултура. И ќе ве замолам, направете си и испитување на тромбофилија. Јас што ако останав бремена за брзо време, па неможев да го задржам поради други причини. Не дозволувајте и вие да сте како мене и да мислете дека се е розово. Пак ќе кажам, фала му на Бога за форумов и за вас девојките што ме советувавте на тоа, а најпосебна благодарност за мојата единствена @Iris-1234 ❤️. Никој не сака да му се случи нешто неубаво, фала Богу, ама реалноста е таа, сега живееме во многу брзо и нездраво време што на некој/а мора нешто да ни фали или за нешто да ни треба плус терапија. Не кај сите, кај повеќето. Се надевам ме сфативте што сакам да кажам.

Видете што е проблемот и не се откажувајте. Како што сега е брзо време, на позитивната страна ни е тоа што сега за сѐ имаме решение. Ќе станете мајки, ви обеќам тоа. Сите ќе станеме и ќе си гушнеме здрави и живи бебушки во раце, само за жал некогаш патот до успехот е трнлив, ама не и неостварлив! ❤️

На Campanula, Iris-1234, malaprinceza и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    630
    Не можам да ви опишам колку сум тажна и колку ми е жал. До сеа шо правев испитувања се ми е во ред, на мм сперморгам во нормала. Спеемокултура нема направено. Сите околу мене се бремени, сите чекаат на мене, знам колку сакаат да ме прашаат за тоа ама не знаат како. На сите собиранки, која со бебе која бремена. Јас и мм ништо. Пишам и плачам. Знам дека има и полошо, знам дека на сите ви е тешко. Го гледам и мм не сака да ми искаже ме теши, ама знам колку му е криво. Секој месец на ум 300 идеи за изненадувања а и нова голтота. Скиснато ми е ама не се откажувам, сакам да одам негде да се изнаплачам и да се изнавикам. Ве гушкам, ке идам на викенд сеа, ке пробам да си ги средам мисливе.

На WhiteCat33, Viktorijaaa5, Campanula и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.267
    Допаѓања:
    20.535
    Скоро сите сме минале низ твоето. Во моментот кога бев бремена првиот пат паралелно со мене 3 другарки беа бремени. Јас моето бебе го изгубив, а другите бебенца се родија живи и здрави. Нема потреба да ти опишувам каков хорор беше тоа. Нема потреба да кажувам како секое утро се будев отечена од плачење, како ми се кинеше душата на секоја средба со бебе/дете. Додека они се радуваа на прво гугање, прво запче јас седев дома со празни раце и празна душа. До ден денес боли и ќе боли, ама што можам.. Требало да поминам низ тој пат. Кога дознав за новава бременост во исто време плачев од тага и среќа. Плачев што него го нема и дур пишувам сега идат солзи, секогаш кога помислувам на него идат, ама ги бришам и продолжувам. Кај мене дојде нова причина за да продолжам напред. Болката нема да се намали, ама јас секој ден растам околу неа. Знам дека ти е тешко, ама сама ако не се кренеш никој нема да ти помогне. Не мисли на другите, мисли на себе и на партнерот, во оваа борба вие сте најважни. Ќе дојде и вашето бебе, прашање на време е.

На Ouravanture, LilyRose, Homme и 23 други им се допаѓа ова.
  11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.834
    Допаѓања:
    11.788
    :l::l::l::l::l::l::l::l:

12. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    59
    Девојки повторно јас. Пустото не можам да издржам па да ве прашам што мислите, денес ми е 11 дпо иии веќе се обезбедив со лабоквик тестчиња па дали да направам сега или во најмала рака да дочекам утре од сабајле?? Добиеното е закажано за 05.09 ии знам дека е рано но тестовите ме копкаат :sweat:

13. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Можеш да направиш еден утре со утринска има шанси да покаже ако има доволно висока бета.

На Hilari899 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. babymaybe123

babymaybe123 Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    41
    Cestitki i so lesno da si go iznosis.Jas denes ja napraviv prvata inseminacija i sum skepticna mnogu zatoa sto sme so maski faktor me interesira vie so koj faktor bevte?

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BelataMasai

BelataMasai Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2019
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.083
    I jas sum so ist datum
    7 napraviv ;(

16. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    236
    Фала ти многу на поддршката ❤️ секако почнувам од почеток се. Имам среќа што докторот е позитивен и се труди многу да помогне и да ме насочи. Утре испитувам хормони. После тоа проодност на канали, во меѓувреме спермограм. И се што треба понатаму.

17. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    59
    Девојки тестот направен и по негативен не можеше. Дали мислите дека можеби е рано и имам надеж?? Да не се секирам пред време... ии совет за колку дена да направам тест пак со оглед дека 05 кога е закажана госпоѓата е Понеделник. Чудната болка во јајницитр која никогаш не сум ја почуствувала на една недела по овулација и една недела пред добивање ми беше нај надежниот симптом. :(

18. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    1.669
    Направи Недела, можно е толку рано да не покажува, мене 2 ден пред добивање ми беше едвај видлива и тоа со најсензитивен тест.

19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.661
    Допаѓања:
    7.951
    Pocekaj da ti zakasni eve sega e 5 ti... Strpi se uste nekolku dena. I ako ne dobies napravi pak testm Najtesko e znam cekanjeto. Ama mora da se ceka nema druga opcija.

20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.971
    Допаѓања:
    90.367
    @Flooora96 ај опушти се, најди начин и релаксирај се тргни мисли барем малку од се.(тешко е ама труди се)
    Сите кои сме овде сме поминувале или поминиваме низ таков период и разочарување.
    Се брзаме за некаде?
    Некој не брка дека треба да е месецот? Млади здрави прави ете нема и пречка никаква велиш, ќе биде што не било пак оваа.
    Ако не нареден понареден месец,уживај,опушти се не рачунај се,не планирај, има време жено не сме по 50+ години па да гори под нозе, ќе видиш дека за брзо ќе се израдуваме и јас и ти и сите кои чекаме.

Не си единствена што се чуствува така верувај,ама давај си надеж сама и туркај се напред.Уживајте со маж ти,препуштете се еден на друг,шетајте,тргни малку мисли :hug:

На Flooora96, Kikikikiri0405, Campanula и 3 други им се допаѓа ова.