Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Фала ти!

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Јас веднаш после киретажата останав трудна после првиот циклус мила дај боже и ти за бзро да се радуваш те гушкам :hug::l:

3. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    236
    Девојки имам една дилема. Денес имав бледо розева крв на бришење.Никогаш до сега не сум имала. Според календарот би требало да ми е овулација, но уште кога ми заврши менструацијата го имав оној исцедок според кој се водам дека сум во овулација и ми беше многу чудно што го има толку рано ама не обрнав многу внимание. Последните неколку ноќи станувам по 3 пати за мочање (извинете на израз), а и онака многу зачестено одам во вц и имам болки како во секој момент да ќе добијам. Знам дека е многу рано било што да се каже, но ова да го сметам за овулација или да си дадам надеж дека се е можно?

4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.660
    Допаѓања:
    7.945
    Koj den od ciklus ti e ? Koga treba da ne dobies?

5. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    236
    Рано е, 15ти ден, ама ми доаѓа на 25-26ти ден. Логично повеќе би било да е овулација, но симптомите за овулација ми беа пред повеќе од недела дена. Се ми е измешано некако .

6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.660
    Допаѓања:
    7.945
    E nemozes da znaes so sigurnost. Ako te kopka pojdi na ginikolog ke vidat dali imas izliv od ovulacija ili cekaj si da ne dobies. Druga opcija i nemas. Se nadevam ke imas pozitiven ishod (fingers):l:

На Campanula му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    3.158
    Како течеше бременоста, си беше се во ред? И јас бев со киретажа и ми кажаа 3-4 циклуси пред да пробувам пак и без испитувања никако. Еве не сум се нафатила уште да почнам со тоа

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.580
    Допаѓања:
    104.217
    За имплантација треба да се симне во матка, а во матка се симнува после 4 недели, значи овулациско е. Имплантациско е светла крв, розеникава, како точки, не е крварење.

9. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Одлично одеше ставав утрогестан како превентива заради абортусот и аспирин 100ка пиев не направив никкви испитувања.

10. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    236
    Па е такво розеникаво, на бришење има само. Ама може и овулација да е.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.580
    Допаѓања:
    104.217
    Па според временските интервали овулација е, не е имплантациско. За имплантациско треба да помине време. Јас бев на 4 недели и 4 дена на преглед немав ништо во матката, на следниот преглед на полни 5 недели веќе имав сакус. А ти според циклус сега си едвај 2 недели ако си трудна.

12. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    236
    Секако ништо не може да се види. Знам дека дека оплодена јајце клетка се вгнездува во матката 8-9 дена откако е оплодена. Мене ми беше дилема дали е можно да е имплантација бидејќи секретот што го имам за време на овулација го имав веднаш откако ми заврши менструацијата. Сега немам секрет. Имам болки во стомакот и мокрам почесто ама си ги препишувам тие симптоми на настинка, може ете ме фатило ладно како и да е, времето ќе каже што е. Не сакам да се надевам па ќе го препишам крварењето дека е овулација.

13. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.261
    Допаѓања:
    20.516
    Имплантацијата не се случува после 4 недели, туку отприлика 10 до 14 дена по зачнувањето. Затоа знае да се поклопи со добивање менструација. Тебе ти е прерано за да е имплантација, и ептен рана овулација да си имала мислам дека е многу рано. За да бидеш сигурна можеш да одиш на ехо и таму ќе се види дали имаш излив.

На Angella7 и Ceneva им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.580
    Допаѓања:
    104.217
    Отприлика, 4 недели од претходен циклус, не 4 недели од овулација. Да не се разбереме лошо. И да, се поклапа со следниот циклус и нели доколку ти доцни правиш тест, е ние што си имаме бубачки па прерано праиме тестови друго е. Додуша досега не сум праела мислам тест без да ми задоцни, со судни маки ама издржувам да не направам тест.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.261
    Допаѓања:
    20.516
    Е тоа веќе е друго, да. Од пуста желба мислам станавме поупатени од одредени доктори, ама тоа е. Ќе си дојде сѐ на место кај секого, само да се склопат коцките. :)

На Ceneva и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  16. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Девојки, јас да се пријавам. Вчера бев ма преглед, докторката виде задоволителен сакус со жолто ќесе, беше изненадена за големината и неделата која сум, рече не ја исклучувам можноста фека може ќе се изненадиме со близнаци. Ми даде Дабростон да примам 3х1 за сега.

Но сега имам друга мака… Синоќа како да видов блњдо кафеав исцедок. Сега утрово пак и тоа малку повеќе од синоќа. Успаничена скроз и се јавив на докторката ми рече да лежам и наеднаш 4 апчиња да сњ напијам.

Не сакам да ве замарам тука со оваа тематика, но морав да споделам. Ќе се префрлам во труднички да ме советуваат за ова…

На Tsukinory, MinnieM и Ceneva им се допаѓа ова.
  17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.660
    Допаѓања:
    7.945
    So lesno mila. Se ke bide vo red miruvaj doma sega. I uzivaj vo bremenosta i gali mesence pa posle polni race so najgolemata ljubov sto postoi:hug::l:

18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    18.022
    Многу ми е тешко мислам дека ако си ги кажам мислите и чуствата тука полесно ќе ми биде и ќе добијам совет од вас девојки, некои членки ми го знаат случајот .имам пишано во темата поддршка. еве на кратко да напишам и тука два абортуси па испитувања правев кариотипот не беше добар и заради тоа биле абортусите па документи за ивф испаднав хепатит ц позитивна ( веќе го излечив) па па останав трудна се беше во ред со бебето сега има две години. пролетоска пак останв трудна пак абортус му престана срцето. и на мажот ми му викам кога ќе се решиме да пробаме пак да не ми кажува кога ќе сврши за да сум опуштена да не мислам на бебе и некна сврши во мене. не ми кажа од после ми кажа јас опуштена максимално. ама сега ме фаќа паника со тоа што сум или-или сега треба да не добијам на 19 8дпо сум и ќе полудам од мисли ако се фати што ќе биде дали ќе успее дали ќе биде здраво и силно како ќерками или ќе одам пак на киретажа ;( не можам да издржам веќе. немам сили.

19. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.836
    Мораш позитивно да размислуваш. Знам колку ти е тешко ама жена се ќе издржи. Имаш едно здраво право ќе дојде и второ сигурно. Верба и трпение само, друг совет немам :hug:

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.660
    Допаѓања:
    7.945
    Neznam kako se cuvstvivas, samo mozam da predpostavam kolkava ti e bolkata. Imas edno uzivaj vo nego, uzivaj vo partnerot. Fokusot stavi go na ubavite nesta sto gi imas. Zelbata za vtoro znam deka ti e mnogu golema, kako i na mnogu od nas, koja za prvo, koja za vtoro, koja za treto. Ama samo hrabro napred, gospod e golem. Nie zenite sme borci, jaki, a ovde i sploteni. Te pozdravuvam i se nadevam deka se ke ima pozitiven ishod ponatamu:hug::l:(fingers)

На AnaAnaBanana, Veki4kaa, Angella7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.