Денови после овулација = two weeks wait

Discussion in 'Бременост' started by *Лаванда*, Oct 26, 2021.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

@*Лаванда* @V.N.
    ми се свиѓаат вашите температури и тоа многу :inlove:
    ми мириска нешто на бебе :inlove:
    ајде в.н направи тест, не ти е рано мила за фрух, не се плаши, со тебе сме :hug:

*Лаванда* likes this.
  2. V.N.

V.N. Популарен член

Јас сега направив фрух и понегативен незнам дали можеше да биде.
    Е тек сега сум каша попара во глава...ме буни и температура, и слаби болки во гради, и повремени грчеви во стомак и се

*Лаванда* likes this.
  3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

многу ми е жал, ист и мојов беше таков ептен негативен и се разочарав скроз, ама знаеш што?
    не си сама, следен месец пак ќе чекаме заедно за нова надеж, нова радост и верувам дека Бог на сите ќе ни даде да станиме мајки, силни сме и ќе пребродиме се! :)
    нека ти биде тешко денес, утре, па се додека ти дојде, ама штом ти помине одиме со нови сили :inlove:
    те гушкам најсилно :hug:

*Лаванда* and V.N. like this.
  4. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Повтори го тестот пак. Утре или ако можеш да издржиш, почекај да ти доцни и направи тест после тоа. Можеби се работи за доцна имплантација. Никогаш не се знае(fingers)(fingers):hug:

V.N. likes this.
  5. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Денес:
    - 7 дпо
    - температура 36,8
    - осетливи гради
    - грчеви како сврдел долу во стомакот

Засега толку, ако има нешто до вечер, секако дека ќе пријавам.:$

6. V.N.

V.N. Популарен член

Секако дека ќе го повторам за 2-3 дена и ќе продолжам да мерам тт насабајле, ама некако стварно имав некое чувство дека тоа е тоа :)
    Благодарам за поддршката, навистина сте незаменливи

Freckles. and *Лаванда* like this.
  7. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Здраво девојки
    Во среда ми беше дата за добивање според апликација(но мене секогаш ми доцни).
    Во четврток направив тест беше негативен а тој ден беше 10 дена од последниот однос, не беа две недели поминати.
    Мене уште не ми дојде.
    Дали да правам уште еден тест?

8. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Можеш да правиш сабајле :)

9. medena147

medena147 Популарен член

7 дпо немам некој симтом,вчера завчера имав малку болки во стомакот,градите ми се нормални,температура 37.

10. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Денес::$

- 8 дпо
    - осетливи гради
    - температура 36,9

11. Freckles.

Freckles. Популарен член

12. V.N.

V.N. Популарен член

Кај мене мирно
    Уште немам добиено, а тт и синоќа мерев од радозналост беше 37, а сабајлево 36.9, не вајда да ќе паѓа :(

Freckles. and *Лаванда* like this.
  13. medena147

medena147 Популарен член

Денес почна да ме боли стомакот,градите ми се нормални малку ме потболуваат ништо поразлично,имам често мокрење,тоа е од мене,немам мерено температура.

14. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Фала ти што нѐ мислиш, ми значи ептен:$:l::l:!

Еве од денес:
    - 9 дпо;
    - температура 36,9;
    - слаби грчеви одвреме-навреме, ама не им давам многу на значење оти не се страшни баш;
    - градите се исти - осетливи;

Ако ти доцни, можеш да направиш било каков тест. А, ако не ти доцни и си најмалце 4 дена пред добивање - можеш да направиш Фрух тест. Мислам дека погоре рече оти ќе правиш за два-три дена. И целосно те поддржувам во одлуката, ама ако си нестрплива(waiting) и ако те “јаде црвче“ можеш да си направиш:lol:.
    Не се разочарвај од температурата, оти не ја мериме за да се разочаруваме, туку за да знаеме одприлика до каде сме со циклусот (што не значи дека не се радувам на екстремно висока температура:tmi:). Но, во секој случај најдобар показател е доцнење на циклусот и секако, позитивен тест. Сѐ останато се вреднува да:nod:, но не колку овие два параметри. Те гушкаммм:inlove::hug:

15. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Што убави симптоми, ова со мокрењето ептен ми се допаѓааа! Не знам дали е рано за ваков симптом, ама ако, нека го има:lol:.

Стискам палци за сите(fingers):inlove:

16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Вие што мерите температура, претходно кога сте мереле (а не сте биле бремени) пак ви била покачена или?
    Јас не мерам температура уште тоа ми фали на глава ама онака ме интересира.

Инаку, вчера требаше да добијам, градите ме болат премногу дури ме боцка нешто кај рамењата, желудникот и главата ќе ми пукнат, ненормални грчеви доле. Сите овие ми се знаци пред добивање, па така 99% сум сигурна дека ќе добијам и овој месец.
    Тест не правев, не можам да поднесам уште еден негативен.

Со среќа на сите.

17. Angella7

Angella7 Истакнат член

Цел септември мерев и највисока ми беше 36.62 (26 ден од циклус). Еден ден пред да добијам ми падна на 36.30.
    Октомври не мерев редовно, измерив само 3 пати. Три дена пред да треба да добијам ми беше 36.65, следниот ден 36.79 и направив тест кој излезе позитивен.

Jana06 likes this.
  18. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

На 19ти овој месец бев на преглед пап тест правев и имав доминантен фоликул 15 мм. 10 ден од циклус беше. Ми кажа 15 16 ден да сме активни. Според Flo у петокот ми кажа овулација а според My calendar вчера. Е сеа не знам, бевме ние активни нон стоп. Јас денес се подув.Иам некои глупи болки у јајници, и тежина. Ниту гради ме болат ништо. Расположението ми е еднакво со 0.Сеа у вц идам на гаќичките бел исцедок густ многу, ама бел ептен. Гуглав пипува инфекција може ако е придружено со чешање, но немам јас ништо ни пецкање ни чешање. За 13 дена треба да Не добијам(fingers)

19. V.N.

V.N. Популарен член

@Jana06 ова со температурата го немам јас нешто простудирано баш нај нај, ама минатата година ова време останав бремена и баш тогаш мерев температура и мислам ми беше некаде околу 36.8 и некако ми беше показател дека тоа е тоа и така испадна. После тоа тук таму сум мерела што ради ова пандемијава, што ради радозналост ама не било некој долг период и обично ми била 36,6. Затоа и сега се фатив за тт ко нешто ,,сигурно,,

@*Лаванда* веќе незнам ни јас искрено кога треба да добијам, се ми се измести. Според овулацијата која што ми беше некаде околу 14.11 логиката ми вика дека вчера-денес тебаше да добијам. Тестот од саботата беше негативен, решив да чекам до следната сабота, а не да сум нестрплива ми иде секој ден по 3 теста да правам ама ај да олабавам малце. Дај боже да биде кај сите па дали 2 дена порано или подоцна ќе дознаеме е најмал проблем :)
    Ти благодарам за грижата

Jana06 and *Лаванда* like this.
  20. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Фала што не мислиш :hug:
    Денес градите осетливи и болка во десен јајник неколку минути. Ништо посебни симптоми.
    Инаку уште не добив. Мене секогаш ми доцни, но од кога прележав корона еднаш се случи да ми доцни 14 денови.
    Правев тест, беше негативен но од последните два односи беа поминати околу 10 дена можеби беше рано направен.
    Ќе почекам уште некој ден, ако не добијам се мислев во среда да правам тест. Среда-среќно .
    Ти пиши твој апдејт :*

Freckles. likes this.