Денови после овулација = two weeks wait

Discussion in 'Бременост' started by *Лаванда*, Oct 26, 2021.

1. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Пред 3 дена осетив буцкање у матката не у јајниците. Од синоќа почнаа градиве минимааално да ме болат и брадавиците. Друго ништо.

Luminary likes this.
  2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Емоцииве ми се :yawn: |( ништо не ми се прави деновиве, едвај се терам да работам (facepalm) ај да добијам и да ми олесни, па да повторам Пап и брисеви, ме чекаат трчканици како и секогаш |(

Сончева Сабота грлс :sun:

fana and Flooora96 like this.
  3. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

6 дпо а и два дена пред денес осеќам тапа болка во јајници некоја подуеност и тегнење а и болка во кичма. Не ми се верува да сме го трефнале од прва. За првото ни требаше 2 год. Вака не ме болело пред мензис олку рано.:?:

4. girl2

girl2 Истакнат член

Neznam so da recam mene za dva dena treba da ne mi dojdi vcera pravev test 10 dena posle nezastiteniot odnos.. ali negativen ... pak ima nadez ..ali trebase dasi pocekam dami kasni .. ke vidime ...
    Vcera osekav nekoja bolka dolu vo stomakot ko da ke mi dojdi ... denes ja nemam taa bolka .. ali nikogass ne me boli stomak pred da dobijam .. me boli vtoriot den koke dobijam i tretiot itoa nenormalni bolki ...
    Obicno pred .... gradite me bolat ovoj pat bradavicite kako damise po osetlivi samo ... drug simptom nema mada seuste e rano .. toa e ostanuva dasi pocekam uste dva dena
    :):wasntme:

Tsukinory likes this.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Sekogas ima nadez mila. Pustam sreka , ama pocekaj da ti zadocni. Toa ti e sovet od mene. (fingers):hug::l:

girl2 likes this.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Tuuu a bas se nadevav deka ke ima nesto. Ama ke bide vo skoro vreme veruvam i te blagoslovuvam :hug::l:

girl2 and Angella7 like this.
  7. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Девојки, на 1ви ми дојде минатиот циклус. Градиве почнаа да ме болат од некни, брадавиците ме болат. Се туширав сега не беше ни жешка толку водата колку шо ми сметаше на градите. Синоќа имав кисели а денес некако ми тежи главата, осеќам тежина некоја, жештина, и како да ми стое да повратам, не убаво ич.. Многу е рано симптоми да барам нели?

8. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Jas mislam deka e rano za simptomi, se nadevam i ti posakuvam da si vidis dve crticki, voedno simptomite za dobivanje i bremenost se slicni taka daa nadez mora da ima :l:

Flooora96 likes this.
  9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Како сте ми, девојчиња? :hug:

Има една новост што направив; си купив тест за бременост:$. Собрав сили и си купив.. е сега кога ќе го искористам, незнам. Недела ми е ден за (не)добивање, тест може да направам ден пред добивање или пак самата ден - ќе видам :$(fingers):sun::sun:
    Малку се понатажив кога пак почна истиот ритуал од пред неколку месеци, де тестови, де дпо, де ова-она.. сѐ по тешко ми е како ми се ближи терминот што ми беше, во Декември.
    Ама ајдееее, овде сме за да се подржиме една со друга и заедно да стигниме до двете жар цртички:inlove::inlove:!

@Cherry blossom89 @Angella7 @Tsukinory @Luminary како сте ми, млади дами?:inlove::inlove: До кај сте, имате ли уште некој симптом?(fingers)

GirlRose, Flooora96, Luminary and 9 others like this.
  10. Angella7

Angella7 Истакнат член

Охоо јас добив, 5ти ден денес. Сакам да закажам едно ехо накај 12 ден да видам фоликули зошто овој месец ми беше сомнителна овулацијата. А и веќе два месеци не ми брцнале сонда, почна да ми фали :rofl:
    Одам на дерматолог за ботокс, легнувам на столот во ординација и се чудам зошто сум облечена :rofl::rofl::rofl: Кога ми текна како луда се смеев.

11. fana

fana Форумски идол

УРЛАМ !
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

12. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Умирам од тебе:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Rose21, Angella7 and fana like this.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

:D:rofl: Carica si zimi se. :l:

Rose21, Suze18992 and Angella7 like this.
  14. Angella7

Angella7 Истакнат член

Замислете да тргнев да се соблакам :rofl::rofl::rofl: Лапај си гратис ботоксче :makeup:

15. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

@Angella7 навика... :D

Со првата бременост толку компликации нема кој не ме прегледа и не брцна рака. Се осеќав ко крава пред телење. :lol:

Јас 9ти ден по овулација. Некоја вицкаста болка во јајници која се истакнува повеќе со замор. На спиење се здрвувам како со ластик да ми се оптегнати. Вака ме болело на ден на добивање. Чудно, или сме успешни во мисијата или успешно од сам старт забегав со паметот. :?:

Bebence29 and Angella7 like this.
  16. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Само да ве информирам дека денес 14 дпиуи - негативен тест.

17. Bebence29

Bebence29 Популарен член

и мене ми е недела ден за недобивање,тест ќе си купам во понеделник после работа имам болки во стомакот ќе чекам да видам дали ќе ме скокне

18. Cherry blossom89

"Омилениот" збор > добив (facepalm) |( 3ти ден ми е денес :|
    А како сум..па како да би била, очајно :x си продолжувам со доктори и разно разни испитувања |( и го чекам денот кога ќе ме огрее и мене сонце, ако воопшто дојде тој ден :sun:

19. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Како тоа воопшто ако дојде ??? Секако дека ќе дојде нема разочарување знам колку е тежок патот али нема откажување!!! Направи ги сите потребни испитувања па и непотребни ако треба и ти и маж и вашето сонце ќе изгрее.

Cherry blossom89 likes this.
  20. Cherry blossom89

Фала мила на убавите зборови, се трудам и јас мах што можам да сум и позитивна и борбена ама ете, после толку години си имам периоди на падови :( што е до мене, се ќе направам, па ќе видиме резултат..
    Ги почнав смоквите во маслиново, на почетокот гаднички ама ги навикнав, сеа нормално си ги јадам, само нека вродат со резултат :sun:

Гушки мама до тебе и сонцата :hug:

Suze18992 likes this.