Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Сите ги имаме тие падови нормално е , затоа постојат форумските другарки да не кренат. Праќам тројна гушка :hug::hug::hug:

На ivance.., Makimaki93, Cherry blossom89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.664
    Допаѓања:
    45.286
    И мене недела ми е ден за (не)добивање. Тест не планирам да правам ако не ми задоцни, да не се стресирам однапред. :lol:
    Од симптоми, градите ме болат сеуште, но не толку силно како пред неколку дена. Стомакот ми е потечен, така ми е секогаш во пмс.
    Друго нема ништо, веќе ми заликуваат на нормални пмс симптоми така да не се надевам премногу. Ќе видиме, ќе си дојде се во свое време. :sun:

На QweenSM и Bebence29 им се допаѓа ова.
  3. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Здраво друштво, јас сум уште во темава за жал, денес добив и наредниот месец пробуваме пак. :| Веќе е сигурно повеќе од година кај се обидуваме, добро, не баш секој месец, но тука некаде. Не ми е сеедно, не знам што да мислам и немам надеж, дури не се ни возбудувам во two weeks wait, некако сум убедена дека нема да биде. Ве читам одвреме-навреме ама немам ни мотив да пишам. Но, што е тука е, праќам поздрав до сите верни чекачки. :inlove:

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.660
    Допаѓања:
    7.945
    Znam deka ti e tesko go minuvav toj pat do skoro. A ova sto ke go napisam go imam pisuvano. Tezok e ovoj pat trnliv ke krvaris ama na krajo od pato sekogas ima ruza. Ne gubi nadez mila. Jas iskreno ovoj mesec ne se ni nadevav deka ke vidam dve crtki. Nekako ama ic ne se zamarav, a pred toa pratev bazalna gledav sekreti, a ovoj mesec nisto cak zabusavav so pienjeto picositol. I op bidna. Najdi nekoj izduven ventil da ne ti se tolku mislite tamu i da vidis deka se ke si dojde mila. Ti pustam sila i te blagoslovuvam vo brzo da si gi vidis dvete crticki.:hug::l:

На Flooora96 и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    33.879
    Иако не пишуваш често тука, цело време чекам некоја твоја порака, цело време си ми во мисли до каде си. Ме трогна кога пиша дека веќе не те возбудува two weeks wait периодот, ама со право..
    Знам дека ти е тешко, ама верувај дека ќе биде. Може веќе тие зборови ти звучат клише, ама со сигурност ќе станеш мама:hug:!!
    Знаеш и сама дека сега за сѐ има решение, ќе има и за тебе. Направи си ги сите испитувања кои треба мила и ќе видеш дека за брзо ќе блеснат твоите 2 цртки тука :inlove:
    .
    .
    13дпо женски|-)
    Имам некои благи пецкања кај јајниците, градите не ме болат толку сега:emo:.
    Ми се прави тест!!:D Како ми се смешка со денови:wasntme:, и сега криво ми е што купив само 1, да имав повеќе ќе направев денеска со утринска урина, ама ќе се стрпам барем до сабота сабајле :sun:

На Luminary, Peanut Butter, Ceneva и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    629
    И мене ми е недела за недобивање. Многу болки имсм во крстот. Ама често ги иам тие. Градиве мн болат, брадавиците исто. Дали оти мислат многу, некни си ги сонував градите, со вени цели и викам ете гледаш се полнат со млеко трудна сум. Сношти сонував количка за бебе гледав..уф

На Homme, Bebence29 и Tsukinory им се допаѓа ова.
  7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.660
    Допаѓања:
    7.945
    Dami moi denes e mnogu ubav praznik. Vera, Nadez i Ljubov! Zatoa imajte verba vo boga, golema nadez da se ispolnat zelbite na sekoja od vas ovde, i ljubov kon sebe, partnerot i site sto vi se znacajni. Ve pozdravuvam i sto poskoro edna po edna da ve vidam vo trudnicki :hug::l::inlove:

На Rose21, fana, QweenSM и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.664
    Допаѓања:
    45.286
    Девојки, има ли некакви новости? Како сте?
    @QweenSM те мислам денес од кога станав. :wasntme:

Јас денес сум ужасно емотивна. Нема ни 12 часот, а два пати се расплакав до сега (да напоменам, за глупости:!:).
    Дефинитивно ми личи на ПМС, ама ми е чудно што немам повеќе болка во градите и не сум потечена како секој месец (само неколку дена траеше и еве веќе не).

Како и да е, само сакав да ве поздравам и да ви кажам дека мислам на вас. :hug:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    33.879
    Како најпрво, ти благодарам многу што ме помисли златна :l:
    Немам убави вести мила, сабајле рано кога станав немаше ништо, ама сега пред 2ч приметив дека сум добила. Очекував искрено, знаев дека нема да бидам толку среќлија за да се фати одма првиот месец:|, а таман си реков ајде утре конечно ќе направам тест со прва урина и ќе се израдувам, аха

Се надевам дека кај тебе нема да е ПМС, туку едно мало душиче кое ја прави мама малку тажничка :inlove:
    Чекам убави вести од тебе утре, се надевам дека ќе правиш тест?:wasntme:

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    33.879
    @Ceneva многу ми е мило за тебе мами :inlove:, прочитав дека си била на контрола, ајде за 10тина дена чекам да не израдуваш со најубавиот звук:sun:

@Flooora96 до каде си, мила? :hug:

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.660
    Допаѓања:
    7.945
    Fala ti mila. Zdravje na 15 ti ke si go slusnam kako bie moeto :sun:. I da si docekas sto poskoro i ti dve crtki :hug::l::inlove:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    629
    @QweenSM јас изгледа ништо и овој месец, почнав да имам менструални болки и ептен сум подуена, градите ме болат, а и не се чувствувам дека има нешто, нели се чувствува тоа у себе :^) ке видиме, на 01.09 последна, и дека овој месец беше 30 дена, ваљда утре..
    Повеќе среќа следниот месец на сите нас ;(:punch::l:

13. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    629
    @Ceneva мила честиткииии, :inlove:, од кога го пиеш пикозитол? И јас го почнав пред две недели..

14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.660
    Допаѓања:
    7.945
    Jas pred tri meseci pocnav elova ,piev eden mesec i posle smeniv za picositol i piev dva meseci i toa da si kazam vtoriot mesec ama bas zabusavav i op ete me. Dali bese do toa neznam, poveke mislam zatoa sto se opustiv skroz ic ne mislev na pravenje bebe. Tuku samo uzivav so partnerot. Pustam sreka site da si docekate dve crtki

15. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    23
    Zdravo devojki sakam da ve prasam nesto, dali posle ovulacija ako ste bile na eho vi kazale deka ima kako izlivce na matkata koj nastanuval od tecnosta od pukanjeto na folikulot. Sega kaj nekoj go imalo povke kaj nekogo pomalku a moze I da go nema. I potoa toa samoto telo go apsorbiralo I se gubelo so ciklusot. Isto taka se zabelezuva I malo zdebeluvanje na endometrium zavisno koj den od ciklusot e koj se spremal za da go prifati embrionot ako doslo do oploduvanje ako ne doaga ciklusot. Jas bidejki prv pat se desi da otidam posle ovulacija na ultrazlucen pregled zatoa malku mi e cudno I ete zatoa prasuvam.

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.553
    Допаѓања:
    104.114
    Ништо не се осеќа, после 2 бремености, ама баш ништо. Јас немав нит гради болни, нит ништо, симптоми за добивање на најниско пуштени, и два пати по ред имав позитивен тест. Се додека не добиеш или не направиш позитивен тест, ништо не се знае.

17. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.286
    Се што си пишала е точно, така треба да биде.

На Pavlinka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    23
    Blagodaram na odgovorot

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    nemojj taka da zboris mila, nisto ne se znae, jas bas kako tebe gi imav simptomite koga ostanav trudna, a ni na kraj pamet ne mi teknuvase deka moze da sum trudna, za zal bremenosta mi zavrsi so missed :( ama na tebe ti posakuvam dve najzarr crticki :inlove:(fingers)

20. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.664
    Допаѓања:
    45.286
    Која среќа сме и двете, и јас добив пред неколку часа.:nod::doh:
    Ама подобро што ми подрани еден ден, да не поминувам барем низ процесот на доцнење, па надеж, тестови и на крај да се разочарав.
    Тоа е тоа, одиме понатаму, вредни пак овој месец. :wasntme:
    :hug:

На QweenSM и Flooora96 им се допаѓа ова.