Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    3.359
    Сакам да ви кажам една работа што по трет пат ми го раздрма животов во само една година. Откако останав вториот пат трудна маж ми се промени. Прво тој, па по него и јас. Сето тоа допринесе во мојата одлука да престанам со обиди. После кажани многу болни зборови од негова страна решив да се разведам. Како ми е и како ќе биде не знам, пола живот бев со него. Само знам дека не сакам таков маж, уште помалку таков татко на моите деца. Знам и дека има среќа и за мене некаде, ќе ме стигне.
    Се разведува и моја блиска, фамилијарно сме во хаос. Ко преживи причаче. Гушкај те и галете ги децата, мешињата. Ве поздравувам до некои подобри времиња :l:

На Vinyl, kikikikirika, Cherry blossom89 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ме потресе:u: Ти беше најголемата позитива тука, секогаш одеше напред без оглед на сè ама секако, подобро да пресечеш навреме отколку да тргаш маки цел живот. Ти посакувам сè најубаво во животот од срце и остани позитивна и ведра личност како и досега! Нема сомнеж дека заслужуваш некој што ќе те вреднува и цени вистински:l::hug:

На elenaklasik, Freckles., Viktorijaaa5 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    3.212
    Ме потресе со ова. Те имам читано и знам што помина. Со оглед дека сум во брак од врска што трае исто пола живот можам да замислам како ти е. Јас во година ипол поминав низ доцен спонтан и биохемиска. Не смени тоа многу, кого не би сменило, ама за среќа не на полошо. Ако ти треба муабет слободно пиши ми. Заслужуваш некој според тебе, и верувај дека ќе си дојде. Вакви работи секогаш се случуваат со причина. Ако не се случеле може и полошо да било и повеќе да си се мачела. Праќам гушки :l:

На Vinyl, Freckles., Viktorijaaa5 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    21.431
    Многу ми е жал што после сѐ поминуваш и низ ова и верувам дека ти е претешко. И јас со маж ми сум пола живот заедно, а ситуацијата што ни се деси беше еден огромен тест за нашата врска. За среќа го поминавме тестот успешно и станавме посилни од било кога. Ама знај дека во твојот случај подобро е што маските се тргнати на време. Не сакам да звучам лошо, ама сѐ се случува со причина. Кога доаѓа до ситуација како нашите и на многу други, не се бара виновник, се бара решение, заедно, кој и да е ‘виновен’. Таков човек не ги заслужува твоите љубов и време. Со енергијата што ја имаш сигурна сум дека ќе го привлечеш вистинскиот до себе и заедно ќе ги водите битките на животот. Остани силна како до сега! ❤️

На Bejb15, elenaklasik, Freckles. и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    3.359
    Фала ви многу девојки :l:
    На 20ти овој месец лани дознав дека сум трудна, на 28ми декември со огромна физичка и психичка болка се разделив од ембрионот. Памтам почнав да китам дома и почна лудилото. Ај еден преглед, ај друг, ај трет, остана така ненакитено. Ставив само неколку лампиони на елката и ништо друго. Се тешев дека следната нова година ќе имаме бебе или ќе го чекаме бебето. Сега оваа ќе ја чекам и без него. Тој период осеќав како тек сега да започнува нашата љубов, а уствари започнал крајот. Му изнакажав гадни работи ама тие работи ги осеќам, душата така ми кажува. И ми е гајле.
    Си викам аман господе до кога? Уште колку борби имам? Немам грешено во животов, мора да се гревови од некои предци, некој сериозно не пазел што прави. Амаааа за инат, госпожа Овен има да биде најјака до сега. Имам за кого, имам родители што можам да му ги посакам на секое дете, еден ден сакам и јас да бидам таков родител. Имам сестра што ми е дадена само на мене. Па кога ќе стегнам еден јак дечко сега, има да се чуди село :rofl: Имам уште сила, не сум се мрднала. Ваљда :rofl:

Едит: Да не ме брзате само, да не утнам во изборот па да ебам пак 13 години (waiting) :rofl:
    Се шалам женски, знаете дека ми е пекол, поготово овој месец, декември, јануари... ми се повраќа кога ќе видам Дедо мраз, снешко, елка, црвена боја и слично.

Последна измена: 19 ноември 2022
    На WhiteCat33, Vinyl, Cherry blossom89 и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.017
    Допаѓања:
    8.500
    Duso prekrasna mnogu mi e zal niz toa sto pominuvas. Ama sekoe loso za nesto dobro. Ne slucajno gospod te stava pred site ovie iskusenija, toj gi stava samo najjakite na vakvi zivotni iskusenija. Ne e fer znam zosto bas tebe te odbral ama nikogas da ne se somnevas vo negovite odluki. Ke se pojavi vistinskata licnost sto ke zasluziva da stoj do tebe samo poleka i bez brzanje. Ti si prekrasna osoba. Bidi hrabra kako do sega mila. A nie sme tuka da te bodrime koga i da ti zatreba. Te guskam mila :hug::l:

На Angella7 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  7. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    6.584
    Ме расплака;(

8. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Se se slucuva so pricina, i podobro sega ova sto se slucilo nego pokasno koga bi imale i deca... posle nevremeto sekogas se pojavuva sonce i taka ke dojde kaj tebe, ama togas ti posakuvam zasekogas najsilno da sveti. Znam sto znaci oven da si, imam eden pokraj sebe, i veruvam deka ova kje go prebrodis, vie ovnite ste jaki :muscle::l:

На Angella7 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.182
    Ме скрши со постот, солзите ми беа на очи.. баш ми е жал, те читав секогаш и ми беше еден вид на инспирација со твоите приказни кои добро ги знаеме и искрено ти се восхитував како после сѐ ти пак продолжуваше напред со исправена глава, браво мила!
    Ангелче, само едно ќе ти кажам, ако бракот те прави повеќе несреќна од среќна, таму повеќе не вреди да се биди. Ако ти мислиш дека си ја донела вистинската одлука, тогаш ние сме тука да те поддржиме.
    Те молам остани силна како што беше, те гушкам најсилно! ❤️

На sani99, elenaklasik, Freckles. и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    3.359
    :l:
    Многу многу многу ви фала за секој збор :l::l::l:

На sani99, Iris-1234 и La-loca им се допаѓа ова.
  11. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    4.143
    Редовно ве читам на темава и ги знам сите твои борби. На секој удар, возвратена позитива. Енергијата и преку пишан збор ти се осеќа, само напред и без брзање, коцките сами ќе си се склопат во вистинско време со вистинската личност. :l::hug:

На sani99, QweenSM, blablaabla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.182
    Мили мои, добро ви утро:inlove:

Абе, јас ни збор не сум шкртнала тука овој месец, зошто така? :?: Сум заборавила скроз изгледа, ама еве сега ќе се поправам :wasntme:.

11/12 дпо незнам точно - градите ќе ми испукат, тоа ми беше прв најран симптом кога останав бремена пролетта (fingers), незнам дали да се радувам, може ќе ме зафркни овој пат симптомот оти нормално и веќе да има нешто добро знаеме дека не е исто од една до друга бременост:mm:.

Во врска со тест, решив да не правам и готово, но не сте свесни само колку ми се правеееее :drunk:, ама нема ме фати инат од тие минатите евапорациски линии и не правам, ќе правам или ден пред да добијам сабајле, или денот на добивање исто така сабајле, пааа wish me luck. :sun:

Чекаме ли некоја друга девојка? :sun:
    Да се јави одма на касааа :call:!

На sheis, sani99, Starchild и 16 други им се допаѓа ова.
  13. babymaybe123

babymaybe123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    85
    Jasss...8dena do nedobivanje ,

14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.297
    Допаѓања:
    92.028
    @Angella7 секоја чест на храброста и решителноста,силна си ќе го поминеш и оваа и ќе стоиш исправено.
    Што и да треба макар и обичен муабет не имаш нас овде во секое време!
    Оваа го кажувам во име на сите девојки кои пишуваат овде затоа што знам дека исто осеќаат и тука се за било каква подршка.(fingers)

На duffi, Freckles., Angella7 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    @Angella7 каков борец само си, која позитива! Пола од твојата сила да ја имаме, доста ни е!
    :hug::hug::hug:

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    3.359
    Немам зборови што можат да ви кажат фала женишта :l::l::l: Стварно ми значите. Сакам сите да сте силни ама ниедна да нема вакви работи во животот. Да ме прашаше некој пред една година ќе кажев имам совршен живот, а сега тотална контра. Ваква тешкотија. Ако, за мене била и ќе си ја носам гордо.

Ја наполнив темава со тема што не е за тука ама извинете, матична тема ми беше па морав овде да споделам. А си ја отварам "Бременост" мислам дека уште припаѓам тука (facepalm)

На Cherry blossom89, sani99, Luminary и 4 други им се допаѓа ова.
  17. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.964
    Допаѓања:
    12.265
    @Angella7 девојко херојко, нѐ остави без здив.
    Да знаеш колку те очекував, после тие два животни предизвика, се радував наскоро за трета среќа.

Искрено, ми е криво што вака се одвиваат настаните, имав впечаток дека сте заедно борбен пар, позитивен, еден за друг.
    Направи ја одлуката што мислиш и чувствуваш дека е за тебе.
    Зборови се кажуваат, и во афект и свесно, и верувам никому не му е лесно.
    Дали ќе ти е во ред да продолжиш со тој човек, дали гледаш иднина, само срцето твое знае дали можете да пребродите.

Многу предизвици за една година, затоа и партнерот постои до нас како поддршка и грб и ветер за напред. Затоа и сме во добро и лошо. Веројатно ова како најголем испит ви бил, на кој не сте успеале.
    Барем сега да се решат тие проблеми, отколку подоцна да излезат на видело.
    А после сѐ, ќе си најдеш партнер кој ќе те почитува и ќе ти е рамен на твоите потреби и нарав. :hug: :l:

На Freckles., MinnieM, Bebence29 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    635
    Жени, правам тестови за овулација, и дека во чашка урина,и ај да направам, мокрачата црвена, како измешана со крв,имам болки у јајници, и половината ме боли,за тоа мислев да не овулирам. Некој искуство? Безвеза ми е да звонам по доктори за тоа. Мислев да не е од некое брунче ама се бришев и нема ништо на тоалетот. Извинете шо пишам вака гадно..

19. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Da nemas nekoja urinarna infekcija?

20. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    3.359
    Да не си јадела цвекло или нешто слично?