Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    756
    Допаѓања:
    629
    Не не сум јадела ниту цвекло ни па имам инфекција.. Да не е од овулација? Да не уринирав у чашката немаше да знам дека е така. На бришење ништо..

2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.616
    Допаѓања:
    7.889
    Ako na brisenje nemas nisto mene poveke mi lici deka krvarenjeto idi od mocnite kanali. Mila napravi si urinokultura obavezno. Toa e moe mislenje.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.424
    Допаѓања:
    103.425
    Да не си стискала долго или не си пиела вода долго? Мене на дехидрираност ми личи.

4. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    756
    Допаѓања:
    629
    Денес цел ден сум на нога, работевме по дворот и плус на работа, можно е од тоа да е.. Ама се исплашив ко видов. Да секако четврток закажав на гинеколог, нов, ке ја менувам старата.

На blablaabla и Ceneva им се допаѓа ова.
  5. Tblagica.11

Tblagica.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    225
    Zdravo dali nekoja imala ovulacija na8 den od ciklus denes bev na kontrola 17 mm e a obicno imam na 17 den ovulacija i sega me buni kako i sto

6. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.258
    Допаѓања:
    3.153
    Почнува мојот 2 weeks wait. ме дружи некоја? :)

7. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    3.957
    Исто ми се случи и мене, па докторот рече веројатно порано е настаната овулацијата месецов.
    Ама јас имав трансфер претходниот месец, па ми доцнеше циклусот и можеби затоа ми се поремети и овулацијата.

Инаку ние сме со идиопатски стерилитет. 4 неуспешни инсеминации во 2019 и 1 успешно ивф во 2020 година со 2 смрзнати бластоцисти.

Претходниот месец имав имав неуспешен трансфер со едното замрзнато, па месецов кога бев на консултација се договоривме со докторот месецов да пробаме (полу)природно - пошто нели немаме утврдено никакоб проблем.

Е сега за 6 дена треба да добијам, па ако не испадне ништо, декември го враќаме последното ескимче (fingers)

На Tblagica.11 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    33.861
    Девојки, на денот кога требаше да добијам направив тест и беше негативен, еве ми доцни 2 дена, имам ли уште шанси да сум бремена? :(

9. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Какви ти се циклусите во смисла на редовност , ако се редовни јас мислам има шанси, направи уште еден тест.(fingers)

10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    33.861
    На 27-28 ден добивам последните циклуси мила, незнам дали да се надевам

11. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Никогаш не ја губи надежта, ништо не губиш собери храброст земи направи уште еден тест и дај боже да се израдуваш.:)

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    33.861
    @Suze18992 мила, фала ти на одговорот и поддршката, но сабајле пак направив тест на 3 дена доцнење и од што беше негативен, ме ослепе..
    сега само сакам што побрзо да добијам за да можеме да си продолжиме со обиди, вака само ќе се тапка во место:(, а и настината сум, па најверојатно поради тоа е доцнењето

13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.616
    Допаѓања:
    7.889
    Mila samo hrabro napred, razocaruvanjeto na strana da go frlis i so pozitiven duh napred. Kolku vreme se obiduvate?

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    33.861
    Многу ми значи поддршката мила, фала од срце :l:, во врска со обидувањето, овој е 3 месец. Знам не е многу, ама после спонтаниот уште толку сакам бебенце и мислев дека ќе бидне побрзо дека циклусите редовни, ама ете грешка сум била, ќе си почекам уште малку :(.

15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.616
    Допаѓања:
    7.889
    Jas ke si kazam za mene, 2 i pol godini probuvanje, so edna godina pauza izmegu obidite poradi operativen zafat na zolcka. Mozam da kazam deka bev opsednata, na eho pratevme folikuli, pocnav da meram bazalna temperatura, tempirani odnosi, razocaruvanje na sekoj negativen test, ama stanuvav odma i prodolzuvav so mojata opsesija. I letovo odime na odmor i samo si rekov koga ke bide ke bide so sila ne biduva. I frliv i toplomer, prestanav da zboram za bebe, na partnerot ne mu ni spomnav ajde da pravime bebe. Kako se vrativme od odmor fokusot go udriv na drugo mesto i imavme odnosi koga ni se sakase. Ni gledav sekreti ni broev denovi. I op ostanav bremena. Sekogas velev deka psihickata sostojba ima mnogu golem udel, a sega trvrdam i najgolem. Zatoa e bitno sekoj da si najde izduven ventil da se trgne fokusot od toa bebe pravenje bebe. Taka ne si opusten. Teloto cuvstvuva. Toa e najteskiot del ama neophoden, da se opustis.
    Ke si dojdat i tvoite 5 min mila. Samo napred so pozitivna misla.

На Campanula, Flooora96, BayernKa и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Ајде дај боже ќе биде како кај мене на четврти месец обиди и дупла среќа. Само опуштено и без разочарување.:hug:

На BayernKa, Ceneva, QweenSM и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    33.861
    Секогаш сте тука за да ме охрабрите да продолжам напред, иако на моменти си велам дека моите 5 минути нема да дојдат така лесно..
    Фала вииии!!!!!:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:
    Ме расположивте и ми го направивте денот многу поубав, па се надевам следен месец ќе ви кажам убави вести, дај Боже!!(fingers):inlove:

На Ouravanture, plava.90, BayernKa и 2 други им се допаѓа ова.
  18. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.106
    И кај мене ништо и овај месец, втор после спонтан.
    Инаку во врска со опуштањето вистина има врска, jaс после скоро две години обиди баш месецот кога се фокусирав на други работи и си реков упм кога сака нека биде и ако сака нека биде, животот не е само тоа, во меѓувреме има и други сфери од животот мој ќе се фокусирам и на нив, тогаш фати но за жал имав спонтан.
    Сега се надевам дека нема уште толку да чекам :(

19. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    23
    Devojki dali posle ovulacija nastanuva toj izliv koj sto gledaat na eho pregledot ili pred ovulacija nastanuva. I dali ako nema izliv znaci deka se uste ne se slucila ovulacija ili moze da se sluci I bez da ima izliv

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.616
    Допаѓања:
    7.889
    Izliv ima samo edno dva tri dena po ovulacija vidlivo na eho, potoa se gubi toj izliv. Izlivot e znak deka nastanala ovulacija mila.

На Pavlinka123 му/ѝ се допаѓа ова.