Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    23
    Ti blagodaram mnogu. a izlivot e vidliv na matkata taka?

2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.616
    Допаѓања:
    7.889
    Vo abdomenalnata suplina de gleda toj izliv kolku sto sum zapoznaena. Ama ne me fakaj za zbor ne sum sto posto sigurna vo ova.

На Pavlinka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    6.421
    Во матката да, на ехо се гледа.

4. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    23
    Vi blagodaram bidejki jas prv pat bev otidena posle ovulacija I mi kazaa za takov izliv koj se gleda na matkata posle ovulacija I jas kako sto sum panicarka pa malku se isplasiv iako mi kazaa deka e normalno no sega se uveriv vo toa.

5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.616
    Допаѓања:
    7.889
    Nema zisto da se panicis, toa e ubav znak ;)

6. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    23
    A zoltoto telo toa koga se gleda na eho vednas po ovulacija ili posle nekoj den.

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.616
    Допаѓања:
    7.889
    @Pavlinka123 Vednas po ovulacija. Toa se stvara na mestoto na folikulot koj ja ima ispusteno jajce kletkata, i zoltoto telo laci progesteron. Zoltoto telo trae edno 10 dena i potoa propaga, a ako dojde do bremenost zoltoto telo trae prvite tri meseci od bremenosta se dodeka ne se oformi ubavo placentata i ne ja prevzeme 100 posto funkcijata za lacenje na progesteron. Se nadevam ubavo objasniv

На Suze18992 и Pavlinka123 им се допаѓа ова.
  8. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    23
    A dali zoltoto telo predizvikuva zdebeluvanje na endometriumot i kolku treba da bide normalnata debelina posle ovulacija zada moze da se oplodi jajce kletkata.

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.616
    Допаѓања:
    7.889
    Jajce kletkata se oploduva vo jajnikot, pa taa patuva edno 4 dena do matkata, pa edno 3-4 dena si kruzi vo matkata i si bara mesto za vgnezduvanje vo nea. Edometriumot se zadebeljva so samoto nastanuvanje na ovulacija, koe e potiknato od zgolemenoto nivo na progesteron i estrogen. E sega tocno kolku treba da bide zadebelen za da moze da ja primi oplodenata jajce kletka navistina neznam, kaj sekoj e razlicno sigurno. Minimalno mozebi treba da e 12mm, navistina neznam da ne te lazam. Mozebi nekoja druga clenka ja znae ovaa informacija.

10. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    23
    Ti blagodaram na informaciite kaj mene bese 14 mm, se nadevam deka e vo red.

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.616
    Допаѓања:
    7.889
    Da vo red e. Ti posakuvam da si vidis dve crtki za dve nedeli. I da ni spodelis ubavi vesti ovde.

12. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    23
    Ti blagodaram mnogu. Se nadevam ke bide I sakam da bide samo sto uste ne sum se obidela za bebe mlada sum imam 21 godina toa mi bese prv pat na ginekolog zatoa sto sakav da gi znam ovie raboti no sakam bebe sto pobrzo ali decko mi ne saka uste no sigurno eden den ke bide.

13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.616
    Допаѓања:
    7.889
    Da mlada si. Imas vreme za toa. I normalno i dvajcata koga ke se osetite spremni za toa. Sepak toa e odluka na dvajca. I e golema odgovornost, za koja treba i dvajcata da ste slozni. Pozdrav.

14. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    707
    Допаѓања:
    886
    Dali koga operirase zolcka im spomna deka sakas bremenost pa zatoa ti preporacaa pred bremenost ili ti taka sama odluci i jas treba da pravam no strav mi e planiram posle poragaj no i za togas se mislam

15. hola tora

hola tora Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    12
    во матка излив од овулација? дај ве молам не ширете дезинформации

16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.616
    Допаѓања:
    7.889
    Mene me sovetuvaa da ne ja vadam, vo stilot ne e ist zivotot bez nea. Ama koga kazav deka nemam ragano samo mi rekoa odma da odis da ja vadis. A jas i pred toa da mi go kazat imav odluceno da ja vadam. Tri i pol godini se macev kako gresen gavol so bolki. Inaku zolckata najmnogu pati za vreme na bremenost a jas veke imav problem so nea i toj
    rizik sekako nemase da go snosam. Ne sakam da te plasam ama odi operiraj se ic ne e strasna operacijata. Me operiraa denes utreto me pustija doma. Tolku bese cela maka.

На snowqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    23
    Tocno e da taka mi ima kazano I mene maticnata nastanuval od tecnosta na pukanje na folikulot kaj site e razlicno mozebi kaj nekoj go ima kaj nekoj ne..ne sum mnogu informirana

18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.952
    Допаѓања:
    177.748
    Не е прв пат ова да го пишеш и веќе не можам а да не ти искоментирам.
    Поима немаш од зачнување, сакаш што побрзо бебе и имаш дечко што не сака бебе. Дали сфаќаш колку е сериозно тоа што дечко ти не сака бебе? Дали сфаќаш колкава одговорност е бебе? Дали си способна, ментално, физички и материјално за тоа бебе? Или само сакаш да го задржиш дечкото да се омажиш па што биде биде?!
    Ај девојче оди учи нешто, или вработи се, информирај се, осамостои се па мисли на деца.

На joy1, babymaybe123, Anomis11 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    23
    Okej:(

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.424
    Допаѓања:
    103.418
    Она сака да го заглави дечкото, има пишувано и пред некој месец, намерно не се тргнала кога свршувал дечкото за да остане трудна, ама ни тогаш не и било успешно. После полни темите Брачни неверства и Семејно насилство, епа полни, после ќе бараме донации за пелени и млеко, епа ќе бараме. Место да се вработи да земе да се осамостои она праи глупости.

На Anomis11, Ivana2111, АнаМаријаД и 2 други им се допаѓа ова.