Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Сосема нормално е така да се осеќаш и мене со првата бременост термин ми беше во декември, многу ми беше тешко и сега дури ми е кога гледам дека сите што бевме во тој период бремени нивните бебиња полнат годинка и замислувам каков би бил нејзиниот роденден.
    Секогаш ќе ни биде тешко овој период дури и кога ќе гушкаме дечиња во раце , нашите ангелчиња нема да ги заборавиме , затоа сме мајки нели ?
    Дај боже уште нареден циклус да се израдува и ти и ние тука со две цртички.:hug:

На QweenSM и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.211
    Допаѓања:
    20.378
    За жал повеќе од нормално е. Јас моето бебе го изгубив во Април на Велики Четврток. Сум пишувала за тоа колку сега имам аверзија кон празникот Велигден и кон месецот... Сега после скоро 2 години со ова бебенце терминот ми е пак во Април… Господова работа што да речам… Се надевам дека овој пат ќе донесе среќа наместо тага. Ама дека ќе остане дел од мене што тажи во тој месец, секако ќе остане.. Биди силна и позитивна, зад облаците секогаш се крие сонце. ❤️

На WhiteCat33, Bejb15, LiquidLuna и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.614
    Допаѓања:
    7.888
    Mila, neznam kakva e taa bolka, ama mozam samo da predpostavam kolku te boli dusata, sega bremena jas gi osekam grizite okolu cedoto sto se nosi i go cekam so seta nadez vo pregratki. Toa angelce sto si go izgubila te cuva od neboto i ke ti prati blagoslov ke vidis, i ke ve cuva potoa tebe i bebeto vo tebe sto ke dojde. Nie sme zeni lavici i ne sme svesni sto se moze da izdrzime. I normalno deka ke se boris i nema da se otkazes. A koga i da ti e macno nie sme tuka mila da se podrzime. Jas ovaa tema si ja sakam najmnogu, tuka i vo poddrska pocna mojata borba i ako dojdov do dvete crtki ovaa tema nema da ja napustam. Znam licno mene kolku mi znacese sto me bodrea. Te guskam mila moja i ke dojde i tvojata ruza na krajot od ovoj trnliv pat sto se odi. :inlove::l:

На Suze18992 и QweenSM им се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    33.860
    Едни и единствени сте, секогаш сте тука да ме направите посреќна и знам дека никогаш не сум сама во ништо.

Благодарам за сѐ мили девојчиња мои, еден ден ќе ви пуштам слика од мене и бебушка :inlove:, па и се надевам заедно ќе ни трчкаат сите во парк:l:

На sani99, Dzoka, Bella_Stella и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    169
    Ќе биде мила, кога најмалку очекуваме. Ќе грее :sun: и за нас (fingers)

Update од мене: нели ми каснеше, направив тест беше негативен. Утредента имав кафеав исцедок и мислев добив. Поминаа 2 дена и веќе немам ништо. Јас веќе стварно не знам што се случува со моето тело. Отсекогаш сум добила на 28 евентуално на 29 дена. Денес ми е 33 ден. За бременост веќе не се ни сомневам, а од друга страна преку глава ми е пак да почнам по доктори, испитувања….

6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.614
    Допаѓања:
    7.888
    A da napravis sepak pak test. Da ne e bilo lazno negativno. Ima slucaevi. Iscedokot celo vreme go imase tie dva dena ili samo na brisenje.

7. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    169
    Не верувам дека е имплантациска крв пошо е касно за тоа, нели треба пред да добиеш да се имплантира. И теоријата за касна овулација паѓа во вода затоа што примав овитреле и најверојатно кога примаш стоп инекција се знае дека овулураш тие денови.

Иначе мила првиот пат забележав кога се избришав имав кафеаво на тоалетната а и имав и менструални болки и мислев дека добив и ставив влошка. Откако ставив влошка имав само еднаш како точка лигаво светло кафеаво, и после само чат-пат на бришење. Сега немам ништо, ни на бришење, ниту на влошка, ниту болки, само с’клет, главоболка.
    Инаку после овитреле пиев и естрофем за ендометриумот, пошо ми беше малце тенок (нели после хистероскопија претходниот месец) и докторот ми кажа неколку дена да пијам естрофем. Сега се мислам да не влијаело и тоа.

8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.614
    Допаѓања:
    7.888
    Kafeav iscedok ne se javuva samo od implantacija. Ke si pojdes na lekar najubavo da te vidat na eho, mozebi pa i od toa da e sto si piela za zadebeluvanje na endometriumot, toa neznam kako deluva.

На Dzoka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.211
    Допаѓања:
    20.378
    Јас ќе ти кажам пример од моја другарка, без намера да ти давам лажна надеж, чисто да споделам искуство и да знаеш дека апсолутно секаков исход е можен. Она на ден за добивање “доби” и траеше еден ден, после и прекина и немаше цел следен ден. Третиот ден пак имаше и пак и прекина. Сега е пред крај на прво тромесечие. :) (fingers)

На Bitter-Sweet, Dzoka и Ceneva им се допаѓа ова.
  10. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    169
    Секако, не го спорам тоа, особено сега што цело време некако луѓето споделуваат со мене секакви искуства поврзано со бременост, слушам се и сешто. Свесна сум дека и чуда се случуваат.
    Дај Боже да ја имам и јас таа среќа, да се испорадувам овој месец и после негативниот тест пред неколку дена.
    Инаку двата пати кога сум останала бремена (немам живо родено) тестот ми покажал две линии уште пред да добијам и затоа сум малце песимистички настроена.

11. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.211
    Допаѓања:
    20.378
    Песимизмот е нормален после лоши искуства, ама мора да работиш на тоа и да не дозволиш да биде поголем од тебе и од желбата. Многу од нас одиме по потешкиот пат до дете, ама важно е дека сите ќе стигнеме, порано или покасно. Само верба и трпение, прашање на време е.

На Flooora96 и Ceneva им се допаѓа ова.
  12. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    756
    Допаѓања:
    629
    Здраво жени. На 16ти ден од циклус имав фоликул 16 мм, ми кажа докторкава ако е се ко шо треба за 2 3 дена би требало да пукне.Бевме активни се. Последниве месеци ми доаѓа точно или ден покасно. На 1ви или 2ри.Еве 4ти навршува, јас само некои нелагодности имам и ептен тапи болки вчера. Денес ништо. Градиве ме болат ама не толку многу, а и нафрлана сум брунки по лицево. За тест уште не сум спремна дека и ми има вака каснето.. Не осеќам буцкање, немам лошотии наутро и немам главоболка за да препишам на бременост да е...

13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.614
    Допаѓања:
    7.888
    Koj den od ciklus ti e denes ?

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    756
    Допаѓања:
    629
    33ти ден.Дека ми има доаѓано и ма 35 ден и не ми се праве тест. Инаку последните месеци на 31..32

15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.614
    Допаѓања:
    7.888
    Da ama ako ti e bila ovulacijata 18,19 ti den, denes ti e den za dobivanje,se uste ne ti kasni. Pocekaj sepak uste nekoj den. Daj boze da ne dobies :)(fingers)

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lina5

Lina5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    200
    Здраво девојки. На 1ви декември бета 40, денес 243. Во ред ли е?

17. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.287
    Допаѓања:
    2.827
    Се дуплира правилно според вредноста. Колку дпо си?

18. Lina5

Lina5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    200
    Според апп на 17ти сум имала овулација. Значи 18 дпо му иде, така?

19. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.287
    Допаѓања:
    2.827
    Редовно добиваш, на 28 дена? Според резултатов изгледа како покасна овулација да си имала а бетата убаво се дуплира. Консултирај се со доктор или за 2 дена во иста лабораторија испитај пак, ако е над 500 е супер, бар јас колку што знам :)

20. Lina5

Lina5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    200
    Не, обично добивам на 30,32,34 дена. Последен циклус 1.11. Прошлиот месец бев на 10ти кај матичната и немаше водечки фоликул, така што најверојатно е покасна овулација.

На Flooora96 и Thinkerbell. им се допаѓа ова.