Форумџика на годината

Денови после овулација = two weeks wait

Discussion in 'Бременост' started by *Лаванда*, Oct 26, 2021.

1. Thinkerbell.

Thinkerbell. Популарен член

Одлично е според датумите мислам :hug:

Lina5 likes this.
  2. Lina5

Lina5 Истакнат член

Фала ти ❤️

Thinkerbell. likes this.
  3. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Vo red e. Cestitki mila... Za dve nedeli eho ;). Ubava i lesna bremenost da si imas :inlove:

Lina5 and Flooora96 like this.
  4. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Еве сум, уште ми ја нема. Немам никакви болки и сабајле на бришење имав светло кафен вагинален исцедок. Не ми проби и еве сеа на брошење пак светло кафен исцедок со линија црвенко значи ептен тенка линија црвенко. Не знам дали ми пробива ама воооопшто немам болки, за тоа ми е чудно.. Искуство со вакво нешто? Ке почекам до утре за тест. Може па ке пробие..
    Инаку и пред тоа ми правело вака малце ке има кафено и одма почнуваа болките и за еден саат ке дојди..

5. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Pocekaj do utre mila, i napravi test. Sama kaza deka znae i na 35 ti den da ti dojde a plus si imala i pokasna ovulacija. Jas pustam sreka da ne dobies i da se izraduvas. Ama i ako ne e toj slucajot, ti pustam sreka za nareden mesec. Borbata prodolzuva se do tie crtki koja sekoja zena gi posakuva :l::hug:

Flooora96 likes this.
  6. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

На мене ми е многу чудно луѓе и си сликав за доказ, дека еве на бришење само една точка крв со вагинална слуз кафенкаста. Кешки да не ми дојди до сабајле одма ке правам тест. Немам никакви болки. Ако имала некоја вакво крварење нека ми пиши, имам слика, да не ја пеокачувам тука малце ми е незгодно.. :$

7. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Mila ne mu ja mozgaj tolku, ima mnogu slucai taka nekolku kapki i prestanuva. Nekoj imat i po nekolku denovi oskudno krvarenje pa se bremeni. Pocekaj i utre napravi test i ke si bides na cisto dali si ili ne si. Sega opusti toa srce i odmori.

Flooora96 likes this.
  8. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Направи тест?

Flooora96 likes this.
  9. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Не стигнав, дојде вештеркава..е со ова дефинитивно сите можни симптоми сум ги имала хахах мм малце ме расположи сега и добра сум.
    Читав чај од нане било добро да се пие за тестостеронот. А и да ве прашам лх и фсх зависат од цел месец и дали нешто би било добро шо треба да се прави кога ке настспи менструација за подобрување на хормоните..?!

10. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Ни недела дена после овулација. Болка во јајник како за добивање. Уште 9 дена вика до циклус. Зачестено мокрење денес.
    Ама јајников ме откорна.

11. Dzoka

Dzoka Истакнат член

40ти ден од циклус.
    Освен кафеавиот исцедок што го имав сеуште немам добиено.
    Тестот за бременост негативен и по исцедокот.
    Денес случајно по дома ги најдов тестовиве за овулација и ај си реков да ги искористам
    Жени, дали мене ми се чини или позитивен тест е ова за овулација?? На 40ти ден?
    А што е најинтересно имам и исцедок како што обично го имам за време на овулација.

PS. Првиот (исушениот) е направен денес попладне), вториот е правен пред 30 мин.

Ве молам за одговор дали е можно да овулирам сега? Моево тело нешто ме зафркава….

Attached Files:

12. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Uuu da pozitiven, ama da bidam iskrena toa od moe iskustvo, mene nikogas ne mi pokazale tocno ama jas so pcos ne ni cudno sto mi pokazuvaa lazno pozitivno. Najdobro vie bidete vredni, pa na lekar vo ponedelnik da vidi situacija.

13. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Тестот е позитивен да, ама сам по себе не е сигурен знак дека ќе имаш овулација. Дали си проверила хормони некогаш?

14. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Ми закажа докторот за во четврток. Многу ми е мачно ова веќе, едвај чекам да одам и да слушнам што ќе каже

15. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Даа, од последниот абортус повеќе од 4 пати, и секогаш ми биле ок. Сега после интервенцијата во октомври уште немам проверено, ама планирав да испитам откако ќе добијам, ама никако да добијам.

16. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Овулацијата дефинитивно може да се подмести и може затоа не добиваш и после 40 дена. Најсигурен начин да дознаеш дали ќе имаш овулација е да одиш на ехо. Има девојки што имаат 2-3 менструации годишно па забременуват, 2+2 не е 4. :)

Izzy_0504 and Ceneva like this.
  17. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Мене вака ми се случуваше кога ми каснеше,исто 40ти ден вака имав и тестови за овулација напраено абе од 30ти до 40 ден све позитивни тестови за овулација. Е после на доктор коа бев коа почнав да се испитувам и хормони и се,излезе дека имам пцос и тогаш LH хормонот е повисок секогаш и може многу често да добиваш позитивни тестови за овулација а овулација да нема. Кај мене имаше овулација секој месец само неможеше да ја погодам зошто нонстоп ми беа позитивни тестовите.
    Не значи дека и ти имаш пцос туку како пример ти давам,а има жени што многу покасно имаат овулација и покасно добиваат,може и тоа да е.

Мој совет е да почекаш да добиеш и да испиташ хормони на 3ден од циклус.

18. Dzoka

Dzoka Истакнат член

:rofl::hai::hai::hai::hai:
    :whew:
    А можно ли е да сум имала пцос и докторот да не приметил при хистеро-лапароскопија? Никој никогаш не ми спомнал за можноста да имам пцос.
    Пред имтервенцијата циклусот ми бил како швајцарски саат, на 28 ден, и секогаш сум знаела кога овулирам.
    Ова ми е прв пат вака да ми касни, ама изгледа хормоните да ми се пореметени скроз.
    Јас па наивна, очекував дека по интервенцијата одма ќе затруднам, а којзнае колку време ќе ми треба сега хормоните да ги средам. ;(

19. Saba08

Saba08 Популарен член

Или овулираш или ПЦОС имаш или ќе добиеш скоро или си трудна.
    Кога го правеше тестот за бременост? Ај направи пак.

20. medena147

medena147 Популарен член

А да направиш тест за бременост,оти некогаш знаат тестовите за овулација да дадат позитивен тест а да си бремена,не е секогаш така ама има случаеви.

Anomis11 likes this.