Со среќа и што побрзо да се префрлиш во труднички Јас мислам за да не си правиш стресови,почекај уште некој ден барем за тест
Последна менструација 15.12 Односи 25.12, минатиот месец не успешно, надевам се дека вај месец ќе бидат две црти
Денес ми е ден за не добивање, менструалните болки ми престанаа пред 3-4 дена, обично ден пред да ми дојде имам како кафеаво, бледо розево на бришење. Овој пат не е така. Не знам дали да правам тест, последниот однос беше на 17ти, ако рачунам од тогаш, сеуште е рано и може да ми покаже повторно негативен, а да има нешто.
Не знам кога ми е овулација. Односите беа на 29.11 и 17.12. Пред една недела направив 2 теста и беа негативни, не можев да дочекам. Денес ми е ден за не добивање ама некако ми е страв да направам. Болките во гради и менструални болки ми престанаа.
На 30-34 дена, секој месец добивам. Понекогаш чувствувам менструална болка во јајници некаде на средина на месец, овој месец таа болка ја почувствував на 17 и 18ти декември баш кога го имав односот. Ако е тоа овулацијата.
Ако не знаеш со сигурност кога ти била овулацијата не можеш да знаеш ни кога треба да добиеш. Велиш на 30-34 дена добиваш, кој ден од циклус ти е денес? Болка во еден јајник најчесто е знак за овулација, јас така ја чувствувам, а ако ти била на тие датуми тогаш ти е рано за добивање, 1,2 јануари дури, ако лутеалната фаза ти е 14 дена. А може и некој ден порано, петок, сабота...
Како што кажав, денес ми е ден за добивање, секој месец имам различно, некогаш ми иде на 31 ден, некогаш на 34. Овој месец почуствував болка во лев јајник на 17 и 18ти декември, тогаш ми беше и односот. Не знам кога точно ми е овулацијата бидејќи не добивам секој месец на исто дато.
Stom dobivas razlicno, pocekaj do 35 den od ciklus ako ne dobies pravi test. Nema potreba da se stresiras predhodno. I od moe iskustvo simptomite mi bea isti kako za dobivanje koga ostanav bremena. Mnogu ne analizirajte oti stvarno se zbunuvacki prvicnite znaci. Samo opustete se sto mozete poveke.
Srekna nova godina dragi moi, zeni borci, vi posakuvam ovaa godina sto poveke da dobiete po dve zar crveni crtki i da dojdete kaj nas vo trudnicki.
Многу позитивна душичка си ти секогаш спремна за помош и одговор, а и да посакаш среќа на нас борците, затоа ти посакувам само убавини и за брзо убави моменти со бебчето