Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Колку дена после позитивен тест за овулација правевте тест за бременост? :)

2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.591
    Допаѓања:
    7.848
    Koga dobivas pozitiven test za ovulacija toa ne znaci deka vo momentot se slucuva, tuku deka ke nastani vo narednite 24-36 casa. A test za bremenost se pravi po dve nedeli. Pustam sreka da imate pozitiven ishod. Rabotete na slucajot i denes i utre, ako ti e denes pozitiven za ovulacja (fingers)

3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Касна овулација имав негде на 18ти ден од добиено, рано е за тестирање :) Фала ти :l:

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.243
    Допаѓања:
    3.131
    Jas pravev 10 dena posle pozitiven test od ovulacija. Mi pokaza bremenost so pre pre bleda crta

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  5. little.doll

little.doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    23
    Девојки после колку дена од овулација треба да дојде менструација? Направив тест за овулација беше позитивен, менструалниот циклус обично ми трае 31 ден, денес е 34 ден и се понадевав дека сум бремена ама тестот излезе негативен. Менстурација сеуште нема и никакви знаци за менструација :?:

На MikaV и Ceci16 им се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.591
    Допаѓања:
    7.848
    Po nekoj medicinski istrazuvanja lutealna faza trae 14 dena. E sega dali to e vistina kaj site tolku ne mozam da kazam i tvrdam. Znaci 14 dena po nastanatata ovulacija treba da dobies ciklus. Na koj den od viklus imase pozitiven yest za ovulacija?

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  7. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.357
    Допаѓања:
    4.733
    Не сум за фалење, добив денес 1 ден порано :headbang:

На WhiteCat33 и Ceci16 им се допаѓа ова.
  8. MikaV

MikaV Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2020
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    134
    Исто и кај мене. Циклусот ми трае 29 дена. Денеска ми е 31 ден. Знаци за добивање никакви. Правев тестови последните три дена, се негативни.
    Ваљда треба уште некој ден да почекаме.

9. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.099
    Здраво на сите :) Нова сум на темава ама и општо во целиов овој процес. :D Сакав да прашам некој од поискусните ако може да ми даде мислење дали има простор за позитивен исход. Обично циклусот ми е на 28 дена и во просек ми трае 3-4 дена. Последниот циклус ми беше на 12ти месецов, првиот однос ми беше на 4ти ден после циклусот односно според My Calendar 2 дена пред плодните денови. На 26ти (денес) вика дека ми е денот на овулација, и денес имав исто така однос. Вчера имав стандардни болки во јајникот кои често ги имам во денови на овулација а денес при односот приметив и кафеав исцедок. Не знам дали сум ги утнала деновите или пак има простор да се надевам :lol:

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Исти случај тука. 34ти ден само на селф клиер ми покажа црта и тоа бледа бледа едвај се гледа очи да истераш. На 32ри ден прокрварев еднаш на бришење и толку, од тогаш само кафено чат пат. Само и тој е достапен моментано за најрано откривање. Го имаш во Зегин и 24часа аптека.

На little.doll и MikaV им се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.591
    Допаѓања:
    7.848
    Ako ti e redovna na 28 dena. Ovulacija bi trebalo da ti e na 14 ti den od ciklus t.e. denes plus minus nekoj den ne e sekogas tocna na 14 ti den. A kafeav iscedok moze da bide i ovulacisko krvarenje. Raboti na slucaj i utre i drugiden. I vi posakuvam pozitiven ishod (fingers)

На Kala22 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    952
    Допаѓања:
    1.911
    Ајде ќе се дружиме овај пат со нови сили (fingers):D

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.357
    Допаѓања:
    4.733
    Ќе се дружиме :)
    Јас месецов праќам маж за спермограм а јас ќе одам за следење на фоликули. Пред бременоста со син ми дури не следевме џабе беше, еднаш појдов темпиравме и бидна. Е сега дали е до тоа или друго нешто господ знае, а ние можиме само да се надеваме..

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. little.doll

little.doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    23
    На 17ти ден. Т.е на 9ти Февруари имав овулација и требаше да имам менструација на 23ти, но еве го денес 27ми нема ниту менструација ниту позитивен тест

15. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.099
    Фала ти мноогу ❤️ Се надевам и посакувам кај сите позитивен исход :inlove:

16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.591
    Допаѓања:
    7.848
    Ajde jas pustam baby dust da ni se pridruzite vo trudnicki sto poveke vo broj :inlove:

На WhiteCat33 и MikaV им се допаѓа ова.
  17. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Мене денес ми е 43ти ден од циклус :?:
    2 негативни теста..немав никакви симптоми до пред 2 дена, сега веќе почнаа градите да ме болат, но таков бол имам и пред добивање. Утре имам закажано преглед па ќе видам што ќе биде. Дај боже тестовите да не се точни и да има бременост :angel:

На WhiteCat33 и MikaV им се допаѓа ова.
  18. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.243
    Допаѓања:
    3.131
    A beta hcg ispita?

19. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    952
    Допаѓања:
    1.911
    Ние пред скоро започнавме со обиди :Dво моментов одлучивме само да имаме односи секој втор ден да не ја пропуштиме овулацијата а за друго не си правам за сега притисок, испитани се хормони и брисеви и се беше во ред, последен пат кога бев кај матичниот ми кажа дека сум имала излив и толку беше. Не се стресирам сега за сега оставам да видеме што ќе бидне

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Не. Искрено сакав имам лабараторија карши мене веднаш но После негативните тестови не се надевав дека има нешто. Затоа си закажав прво на лекар да не е нешто друго. Вчера прочитав некоја девојка пишала дека и доцни и имала два негативни теста, а сепак била бремена и малку добив некоја надеж.