Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. little.doll

little.doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    23
    Девојки дали смеам да пијам витамини во кои има јод, а при тоа имам проблем со тироидната и земам еутирокс од 75 мг?

2. little.doll

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    23
    И кај мене е истиот случај како кај тебе. А дали имаш некакви знаци за бременост? Јас немам засега :(
    Ако сакаш напиши што ти кажале на доктор, некако и мене ми влеа надеж :D

3. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Мила ништо не направив, сестрата погрешен термин ми дала, ме запишала за 27ми, а мене ми рече на 28ми. И не ме примија ми рече чекај измеѓу некоја пацинетка ако може да те прегледа, но немав време чекав 40мин и морав за на работа да дојдам. Инаку немав никакви симптоми освен што постојано имам некој проѕирен секерет, цело време сум мокра. И како што реков почнаа градите да ме болат, но секогаш ме болат кога треба да добијам ама баш секогаш. Вие испитувавте ли бета.

На little.doll му/ѝ се допаѓа ова.
  4. little.doll

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    23
    Не, немам испитувано. Само направив тест и беше негативен. Сега ќе почекам да видам можеби ќе ми дојде менструација. Ако не уште еден тест ќе направам.

5. MikaV

MikaV Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2020
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    134
    Девојки, што направивте? Чекате уште? Ја имам уште негативни тестови. Се јавив кај гинекологот ми рекоа да продолжам понатаму да правам тестови и ако не добијам до крај на наредната недела и сеуште нема позитивен тест за бременост да закажам термин за преглед.

На Oxsana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Чекам уште. Мене сестрата ми рече штом ме болеле градите пред добивање да почекам уште 10 дена и ако не добијам, а имам негативен тест да закажам за преглед.

На MikaV му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MikaV

MikaV Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2020
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    134
    Јас добив сабајлево

8. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Изгледа јас последна останав ќе ве известам што ќе биде со мене.

На MikaV и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  9. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    952
    Допаѓања:
    1.911
    Ајде позитивен тест да добиеш (fingers)

На MikaV и Oxsana им се допаѓа ова.
  10. MikaV

MikaV Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2020
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    134
    Се надевам позитивен тест

11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    33.746
    Ме примате пак назад во темава?:sun:

Денес добив, па здравје ќе почнеме кога ќе ми помини(fingers), само имам една мака, ако останам бремена овој месец пак термин ми се паѓа декември:(, сега зборам во случај да се фати на прв обид па да бидне пак исто ама не ми се верува тоа, штознам

Ајде што биде нека биде, кога сака нека биде само овој пат да истерам до крај, се надевам .

Сѐ осеќам дека како цела вечност тука, како само јас да останав тука од тие женски што бевме:(, на некој начин мило ми е што си заминале девојките од темава, а на друг многу осамена сум тука некако:( друштво има некоја феминка да ми прави и што побрзо да одеме во труднички?:inlove:

На Viktorijaaa5, IronLady, MikaV и 4 други им се допаѓа ова.
  12. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    952
    Допаѓања:
    1.911
    Еве јас :hai: и не си сама затоа сме тука за меѓусебна поддршка и се надевам нема долго да сме тука (fingers) и во име на овај празник да те потсетам дека ние жените сме неуморни и ниедна пречка нема да не измори доволно за да се откажеме :D можеме да поднесеме повеќе одколку што мислиме затоа со нови сили верувам овај пат ќе биде се како што треба. Те гушкам :inlove::hug:

На MikaV, Sunrise!!!, Ceneva и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    845
    Допаѓања:
    778
    И јас припаѓам во групава, 4 dpo, датум за недобивање 20.03. Многу долго време сум со сите вас, пред да направам профил, речиси цела категорија ми е исчитана.
    Не знам како да се воздржам себеси од негативни мисли наместо да мислам дека ќе биде, јас некако цело време на негативната страна, дека нема да биде... повеќе аргументи имам дека не се фатило наместо обратно. Overthinking ме убива

На MikaV му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.591
    Допаѓања:
    7.848
    Ajde ajde malku pozitiva na ovoj den. Nie zeni sme ili sto sme. Najjaki, pojaki nema. Mazite mozat samo na malo prste da ni se fatat.
    Site ke gi docekate tie dve crtki jas veruvam vo toa. Samo poopustena psihata, ne da pravite bebinja tuku da uzivate i vodite ljubov. I ve cekam site vo trudnicki do edna daj boze sto pobrzo, drugite maki da si gi spodeluvame ... Ubavite i ponekogas macnite. Ve guskam site i vi pustam baby dust od moja strana i mojot bebus koj so netrpenie go cekam vo ptegratki. I sreken 8 mi mart :inlove:

На Viktorijaaa5, WhiteCat33, MikaV и 3 други им се допаѓа ова.
  15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    33.746
    Ве гушкааааамммм:l::l:!

На WhiteCat33 и Ceneva им се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.591
    Допаѓања:
    7.848
    Mila dur si ja tupev glavata dali sega ke fati, folikulometrii, bazalni temp uste so ne pravev za da si gi detektiram koga mi se ovulaciite, ne odese i ne se fakase. I sekoj mesec razocaruvanje. Otidov na odmor mesecot pred toa ciklusot pak mi se imase poremeteno i mi dojde na 19,20 den. Na odmor odam pak mi porani na 20 ti den. I samo si rekov dzabe se sto pijam i pravam a so vakov ciklus kade, od 20-46 dena varirase. I frliv i toplomer, prestanav so merenje bazalna i krenav race ama bukvalno. Bese 17 ti avgust. I od togas ne spomnav pravenje bebe nitu gledav kakov mi e sekretot, nitu forsirav odnosi. Tuku koga si sakavme togas si imavme intimnosti. I op na 19 septemvri si gi dobiv moite dve crtki. Ne ni ocekuvav da bidam iskrena. Bev sokirana. E toa e mojata prikazna. Znaev deka psihata e najgolema kocnica sekogas go velev toa i smo se dokaza toa na kraj. Zatoa pozitiva, najdi si izduven ventil vo nesto i sami ke si se naredat kockite.

На WhiteCat33, Anomis11, MikaV и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    481
    И јас ви се придружувам. Само јас имав two months wait додека да се врати маж ми од пат. :D После биохемиската од декемвриски циклус, од овој месец нови обиди.

На WhiteCat33, MikaV, QweenSM и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    И јас сум уште тука со многу доцнење овој месец со 2 негативни теста сепак имав надеж ..но еве пред малку имам некој бледо розев исцедок сигурно до сабајле ќе пробие и ќе ми дојде :(
    Така да ќе се обидуваме. Само едно прашање на лекар имам закажано во вторник, дали да презакажам или да си отидам до тогаш ќе ми заврши менструацијата.

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.547
    Допаѓања:
    8.925
    Со исти мисли се јадам и јас, лани на 09.03 имав 2 цртки, па спонтан па биохемиска...ама не се откажувам се молам во недела да не добијам и да видам 2 цртки...
    Силни сме ние, ќе бидеме добро

На QweenSM и Oxsana им се допаѓа ова.
  20. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.099
    Јас ви се восхитувам на сите кој подолг период сте во овој процес и се борите ❤️ Јас од прв пат што се решивме да пробаме се преокупирав со секакви мисли, се и сешто читам, па не можам да дочекам да дојде денот за тест и слично (facepalm) А всушност сигурна сум дека за ова треба само да се препуштиш и ќе биде тогаш кога е вистинскиот момент за нас :inlove: Ви посакувам на сите бебче што поскоро :l:

На MikaV, Joanna28, Fenix05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.