Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    1.682
    Iskreno pa mislev me mozi test i jas duri si kupiv klomifen za da pocnam cekam cekam da probie nikako. Ama nekako depresivna sum i veke gubam nadez. Gradite me bolea pred 5-6 dena isto i stomakot ama sega ne. Denes maticnata mi praj progesteronot ti e nizok sigurno a isto imam upat za hormoni samo da probie

2. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    Aj naprqvi si ti eden test pred bilo sto da pocnuvas ...od kade znaes ,mozebi ovoj pat bas nema da ti trebaat..napravi utre eden ,ti docni li?

3. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    1.682
    Bas ete na muabetot bev do wc i veke probi. Inace da mi kasnese 2 dena

На ANAMARIO му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    1.682
    Uste eden mesec za zal neuspesno ama to e

5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.590
    Допаѓања:
    7.846
    Dali klomifen ti e prepisan od lekar i dali ke bides pod lekarska kontrola od koga ke go ispies?

6. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    1.682
    Da denes bev zemav recept iako mi bese malku cudno sto mi go dava bidejki imam vodena cista od okolu 25 mm no mi rece deka e obicna nema gajle. Inace da se piele 5 dena po 2 apcinja pa posle treba da se dogovorime za pregled da vidime sto sme napravile

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.590
    Допаѓања:
    7.846
    Dali imas praveno drugi ispituvanja kako proodnost na jajcevodi? Mnogu e bitno da bides sigurna deka kanalite ti se proodni za da go primas toj lek. Ne mi e namerata da te plasam. No klomifenot gi trosi rezervite na jajce kletki i ne e preporaclivo da se pie dur ne se ispitat kanalite. Mene goa mi go posoci specijalist za neplodnost.

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    1.682
    Da imam ispitano i proodni mi se 2. Nemam nikakov problem osven edna vodena cista od 25mm. Ovulacija redovna duri i na toj jajnik sto e cistata ovulacija ima. E sea bidejki e rano za in vitro i takvi poteski terapii bidejki nema ni god seuste od spontaniot kako prva terapija klomifenot ispadna iako ne veruvam deka ke ima nekakov efekt

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.590
    Допаѓања:
    7.846
    Nemoj taka da razmisluvas, mnogu zeni imat ostanato so klomifen bremeni. Ti posakuvam sreka sto pobrzo da ostanes bremena. (fingers):hug:

10. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    1.682
    Ti blagodaram no malku stanuvam depresivna bidejki da imav nekakov problem aj ama vaka... malce potesko mi e

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.590
    Допаѓања:
    7.846
    Nie dve i pol godini se macevme, imam PCOS, ama sepak mislam deka pogolem problem bese mojata psiha i toa bese ogromna kocnica. I dojde denot koga rekov ma so saka neka bide koga treba togas neka se desi. Bukvalno dignav race. I op istiot mesec jas ostanav bremena, i sega si go cekame nasiot mal princ da dojde na svet i da ni go ispolni zivotot so sreka.
    Pozitivni misli i fokusot malku na drugo mesto. I ne pravete bebe tuku vodete si ljubov i koga najmalku ocekuvas ke se sluci.

На Viktorijaaa5 и Giovanna им се допаѓа ова.
  12. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    1.682
    Ti blagodaram ubav sovet a i veruvam deka mi e do psihata bidejki 1 pat koga ostanav imavme edna svadba i duri zaboraviv deka mi kasni po 3 dena mi tekna. Vo pravo si mozokot na pasenje pa so saka neka bide

13. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Сигурни ли сте дека менструација ви е. Бидејќи јас со такво кафеаво крварњње прво по малу па потоа почна повеќе да ми тече влошката ми ја полнеше но не како на менс. На ден да сменам 5 влошки туку така 1 влошка на ден еве денеска ми е 7ми ден со такво крварење. Бев на лекар и тој ме гледаше вагинално и ми рече ова не ти е менструално крварење. Но не ми рече зошто имам такво крварење ми објаснуваше како изгледа матката при менструално крварење. Ми даде апчиња да пијам 10 дена па потоа да ми дојде и да одам да испитам хормони. А и тоа ми рече едниот јајник има испуштен фоликул но застанал не е созреан за да пукне овие апчиња ќе ми помогнат. Јас баш ништо не разбрав.

14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    33.745
    Хелоу дами :l:

Отварам денес Flo и вака читам; you’ve just entered your fertile days:party:

Возбудена сум скроз, незнам зошто мислам дека овој пат брзо ќе се израдувам со 2 цртички :l:, но и да не биди одма нормално не се разочарувам, само вака некако горда сум на себе што после сѐ имам некоја позитива во себе дека нема многу да го чекаме бебулето :inlove:, ајде чул ме Бога и за мене и за сите вас дами кои одиме низ истиот пат :l:!

п.с - си купив вчера тест би сејф и ме фати многу возбуда и среќичка :inlove:

На WhiteCat33, LiquidLuna, Fenix05 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    1.682
    Da da veke e crvena krv sveza. Ete vcera maticnata mi rece ako sum imala takov iscedok znaci estrogenot nizok bil

16. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    1.682
    Ajde so sreka ovaj pat. Da zavrsi makata sto pobrzo

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Можеби кај мене е нешто такво. Ми е страв апчињава да ги пијам да не ми се пореметат хормоните, но сепак докторот ми ги препиша не се на своја рака земени.

18. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    1.682
    Sekako mislam deka znaat nesto cim davaat. I se so pieme sekako deka nesto ni poremetuva edno ness sredva dr rasipva ama to e mislam ko ke nemame dr izbor morame da se trueme so sekakvi apcinja

19. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Во право си мила друг избор немаме. Ајде ќе ја испијам терапијава после треба да ми дојде и да ми испитљат хормони. Само не разбрав дали смејам да имам незаштитен однос додека ги пијам бидејќи сепак ми рече апчињава се за да ти го созрее застанатиот фоликул.

20. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    1.682
    Epa cim se za toa bi trebalo odnosi da si imate. Moja pretpostavka e