Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.589
    Допаѓања:
    7.845
    Nema da smeta nezastiteniot odnos voopsto.

2. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Во ред. Се надевам нема да има некаков голем негативен ефект. Сепак после терапијата треба хормони да ми испитуваат. Инаку тазе земени сме и прв обид ни беше за бебе т.е само еден месец пробавме, и веднаш некоја компликација излезе. Не ми е јасно зошто не дозволи по природен пат да добијам менс туку мораше со апчиња.

3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.589
    Допаѓања:
    7.845
    Seksualnite odnosi ne moze da ti gi poremetat hormonite vo nikakov slucaj... A sto apcinja ti dade? Primolut nor ? Ili nesto drugo

4. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Мислев апчињата да не ми пореметат нешто. Да примолут нор ми даде
    Еве го извештајот. Јас имав некое кафеаво крварење за кое мислев дека е менструација но докторот рече дека не е менструално.

Прикачени фајлови:

5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.589
    Допаѓања:
    7.845
    Primolut nor gi davaat obicno koga izostanuva ciklus, ili ima cisti koj ne mozat da puknat sami od sebe... Ti spomna deka imas neprsnat folikul ama ne e vo prasanje vodena cista tuku najverovatno cokoladna zatoa ti ima dadeno primolut nor i da se javis koga ke dobies za da te prati da ispitas hormoni.
    Pravi kako sto ti kazal doktorot i se ke se sredi

6. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Значи тоа што тој ми го кажа дека е фоликул застанат во развој е всушност циста, а не фоликул кој треба да прсне. Ти благодарам малку ми ја разјасни работава, се нервирав и мислев зошто ми ги даде апчињата кога можеше да се почека да прсне фоликулот ( што всушност не било тоа). Тогаш ќе си терам по ред како што ми рече па за 2 недели ќе ви пишам повторно какви резултати сум добила. Само уште ова кога ќе престанам да ги пијам за 2 дена ќе добијам а што ако не добијам, треба да го известам или да чекам.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.589
    Допаѓања:
    7.845
    Ako ti kazal da mu se javis ke mu se javis. Ama obicno tolku od prekin na apcinjata po dva do pet dena doaga ciklus. Jas taka znam. Ne gi imam pieno jas radi cista, tuku da mi go izreguliraat ciklusot i toa bese na fakultetski denovi. I ne se sekavam bas kako mi idese po prekin.

8. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    1.682
    Da jas gi imam pieno za pukanje na cista. Za zal mojata ne pukna ama posle 2 3 dena idi menstruacija. Barem kaj mene taka bese i i malce me zdebelija iskreno ama jas gi piev 3 meseci

9. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Јас не знам зошто не ми кажа дека имам циста. А го прашав да не е во прашање циста.Ми рече се е во ред а сепак ме праќа да испитам хормони бидејќи сме биле во почетна фаза да имаме бебе.
    Ви благодарам на одговорите ме смиривте малку.

10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.589
    Допаѓања:
    7.845
    Ne sekogas se opasni cistite, mozebi ne sakal da te zagrzi, dur da proveri se. Sto ne opravduvam. Sepak treba da se kazat rabotite otvoreno.

11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    1.682
    Tocno ete jas so vodena cista sum veke 2 god od ko doznav a prilicno golema ama ne mi pravi nikakov problem. Menstruacija tocna obicno krvarenje ni bolki ni niss. Samo so ednas pravev punkcija no pak porasna

12. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    Krenav race i mesecov si vikam nisto..pa ajde uste 1 da napravam da smoram psiha i sega vaka....oviee bledi frustriracki sekni me vadat od takt(facepalm)

Прикачени фајлови:

13. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Мене изгледа ме виде докторот преплашена па затоа не сакал уште повеќе да ми ствара паника додека не провери се. Прв пат одам кај овој доктор.
    Наредниот преглед сигурно по детално ќе ми објасни. И ова во извештајот што пишува DO - potencirana stroma.
    По интернет не ми отвара што точно значи, а не убави работи пишува како почеток на некоја болест.

14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.589
    Допаѓања:
    7.845
    Ne citaj mnogu po net ... Jas takva greska napraviv koga od eden izvestaj citav sto znaci toa i si nabiv vo glavata deka imam ozbilen problem i deka e nevozmozno da ostanam bremena. A toa samo znacelo deka vo momentot sum imala hormonalna slika nepovolni za bremenost. A hormonite se menivaat, ne sekogas se isti. Ete me 30+1 nedela sum i si go cekam moeto sonce da se rodi.

Последна измена: 16 март 2023
    На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Негативен е тестот. Кога има линија, колку и да е бледа, јасно се гледа.
    Ако треба да го вртиш, па да го гледаш под светло, па на потемно, па да го сликаш со ефекти за да видиш дали има линија, верувај дека нема и фрли го да не се измачуваш.

На ANAMARIO му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    845
    Допаѓања:
    778
    13dpo. Вчера на 12ти ден имав светло розево и после во текот на денот уште сосема малку кафеаво. Сабајлево нема ништо. Се превозбудив од помисла дека може да е имплантациско :) ако не е, се надевам бар цистите што ги имав од кломифенот се доисчистиле. Само да не е вештерката три дена порано, таман ми се оправи циклусот да ми доаѓа на 25/26 дена. Други симптоми ама баш ништо. Среќно на сите <3

На La-loca му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    1.682
    A dali cistite se cistat od klomifen? Imam vodena obicna ama ne puka a ne sakam da ja operiram a vcera pocnav prv pat so klomifen

18. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    Vo pravo si :(:$znam deka e taka...pusta nadez :u:
    A pravese test?

19. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    845
    Допаѓања:
    778
    Имам тестови дома, но не правам. Се глупирав претходните месеци така пред да ми задоцни правев, па се разочарував. Сега не правам до датумот на (не)добивање. Така барем се надевам хахах

На ANAMARIO му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Така најдобро за да не се рљзочаруваш..сите држиме среќа да не дојде, а да имаш 2 цртички :inlove:

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.