Знам мила дека е рано, ама од пуста желба за бебе сѐ и сешто скенираш, пазиш.. дај Боже да се од бременост, само тоа ни преостанува да се надеваме. Морам да те пофалам мила, бремена си, имаш други занимации, ама сепак наоѓаш време тука нас да нè посоветуваш, свака ти част! Ќе кажиш сега дека и ти го одеше овој пат и ти ја знам приказната, ама сепак фала ти што не си нѐ заборавила, без разлика твојата желба ти се оствари.
Mila jas tuka pocnav so borbata ova sekogas ke mi bide omilena tema, i sekogas podrska ke imate od moja strana. Sega od koga ostanav bremena gledam kolku pozitivnata misla treba da ni e najprisutna. Ke dojdat i vasite 5 minuti. Samo hrabro i so otvoreno srce napred kon celta.
Еден ден цела вечност ми е, обично наоѓав други занимации сега немам фокус на ништо друго. Ќе си се држиме заедноооо уште малце остана
Zdravo denes mi e 6 den od primanje na ovitrelle inekcija a 5 den od ko imavme odnosi. Sega pocnav da osekam cudna bolka od desna strana kako pred dobivanje a treba da dobijam duri 15. Od sto mozi da e?
Држам најголема среќичка за овој месец да биде ваш мила ! Уште цели 5 дена до тест, ќе заулавам , можам и порано да го направам ама нејќам Колку и да имам други занимации, на крајот на денот таму директ ми оди умот.
Вчера на 11ти ден, фоликул 13мм, ендометриум 7мм. Всушност, се гледаа два фоликула речиси исти, ама како слепени, не знам како да објаснам... нормално мојата матична не беше сигурна дали се фоликули или не. Може вика цисти да се, а може и не вели. Ги измери едното 11мм другиот 13мм. По календар овулацијата треба да ми биде утре. Денес скоро позитивен тест. Прашањето ми е, дали навистина може да не се разликува фоликул од циста. Не ме прашувајте зошто не сум сменила матична кога сум со недоверба. Ја користам за упати, брисеви итн.
Избери си лекар што ќе му веруваш за водење бременост. И што знае да разликува, зошто истите овие што не разликуваат утре ќе те убедуваат скрининг да правиш кај нив а појма си немаат од животот
Лекар кој си ја знае добро работата ќе знае дали е циста или фоликул преку ехото. Но и мој совет е ако не му веруваш оди кај друг и јас исто сум во план бидејќи точно 24 дена како на секое бришење имам крв и со дневна влошка сум нон стоп на која секогаш имам крв и тој ми вели се е во ред и со хормони и со вагонално ехо, за брисеви нема потреба, а јас искрено Веќе памет немам.
@Brpbrp @Oxsana во право сте потполно, ама јас се уште не се одлучив да сменам, баш од таа причина што секогаш има слободно место и брзо завршувам работа. Ми даде сега упат на Гак па се надевам таму се постручни и ќе ме водат понатаму.. @Oxsana девојко ова со нон стоп крварење некако не звучи добро. Да не те плашам но треба да се доиспита секако.
Кај мене овој месец ништо, требаше пред 3 дена да ми дојде ама ми касни. Имав такво чувство и викам ајде ќе земам тест, ама негативен е Не знам веќе што да кажам, знам само дека времево врви, а уште долго ќе биде дур ги направиме другите испитувања па да знаеме како и на што сме.
Конечно денови кои се бројат на 1 рака (петок е денот ) Иако не се чувствувам воопшто трудно се надевам дека ќе се изненадам позитивно
Пуштам среќа И јас сум во последни денови само не сакам месецов да си правам толкав притисок, за да не се разочарам на крај.. Од симптоми ништо посебно освен градите што ме болат, пред некој ден бодежи во долниот дел од стомакот кој траеа еден ден, и нешто во неделата и денес што имам некој кафеаво розев исцедок, ама зошто горе доле слични симптоми се ќе видиме на крај што ќе биде
Фала што ме помисли мила Денеска ми беше ден да добијам и за жал добив, немав ни шанса за тест, ама подобро така неголи да се разочарам на негативен. Следен месец е наш ! Вие до каде сте девојки?
Времето врви да ама вие не престаревте или пак не сте на трка да ви течат последи саати па да нема време Ај малку позитивно,уживајте овие години и денови нема да се вратат назад за да ги проживееме пак. Има време за се и ќе биде ќе се радуваме сите што чекаме.Луѓе со години се борат па не се откажуваат ,да гледаме пример од таквите. Добив и јас и кај мене нема ништо,ама една ден ќе има знам !
И од мене ништо месецов, вчера од настинката кренав 39 температура, утрово пред да почнам со 1000 апчиња направив тест 2 дена порано и е негативен така што ќе се дружиме сите заедно и понатаму во темава ...