Форумџика на годината

Денови после овулација = two weeks wait

Discussion in 'Бременост' started by *Лаванда*, Oct 26, 2021.

1. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Cestitki daj boze ovoj pat se vo red da bide

Fenix05 likes this.
  2. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Ovie denovi se teski barem mene mn bavno mi vrvat ama ke bide. Nekako ovoj mesec ubav topol pa da si imame nadez.

ANAMARIO likes this.
  3. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

I ti si od denes na broenje (fingers):inlove:ajde da mislime ubavo samoo ubavo kaza ...topol mesec ubav mesec :l::l::l::l:da ni donese ubavi vesti....a denovive ohooooo ne minat :?:(hollest)

4. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Jas uste 3 dena imamvtornik bi trebalo da mi dojde a simptomive ne znam veke i mi se mesaat haha.

ANAMARIO likes this.
  5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Како се наближува денот за недобивање, кој треба да е утре задутре се повеќе осеќам возбуда и дум во исчекување... Еве сега лежам да одморам и таман да заспијам почнаа мислите ... И толку хаха не осеќам ништо, само за разлика од претходно што градите ме болеле исто уште од овулација до добивање ненормално многу сега осеќав минимална болка претходните денови денес почувствителни се ништо не мора да значи знам. И така ... да ми олесни си пишав хаха (fingers) (waiting)

6. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Ubava ideja da pisuvame ovde za da ni olesni. Jas treba da dobijam vtornik ednas mi ss cini ke dobijam dr pat ne. Od tolku vozbuda i mislenje iskreno veke pocnaja i simptomite da mi se mesaat a i nekogas sama gi sozdavam. Nikako da pominat ovie denovi, kazete ideja kako da ne mislime? Da napravam test ili da pocekam da mi zakasne iako 1 veke napraviv pred nekolku dena negativen? Mislam da gi zacestime molbite za uspeh ovie 2 dena samo toa ni ostanuva.

ANAMARIO and Snowflake92 like this.
  7. Snowflake92

Јас најрано би направила на денот за добивање и тогаш дали ќе покаже зависи од тестот и сензитивноста, пред тоа ретки се случаевите каде што се покажала втор алинија обично ако имале порана овулација или имплантација зошто тоа сепак не е фиксен период. А за како д апомине времето еве незнам јас претходниве денови се држев ама обврски наваму натаму полесно беше денес недела поспор ден па така идат мислите. Симптомите за бременост рани што се и добивање се туку речи исти за гадење повраќање и слично барем 6 недели треба да поминат многу ретко порано... Ајде држам среќа и да добиеме позитивни резултати сите што се надеваме. :hug:

Joanna28 and ANAMARIO like this.
  8. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Da ke si pocekam najdobro za test. Poduen stomak bolni gradi a i tapa bolka od desna strana na momenti sto se isti i za dobivanje taka da resiv da ne mislam mn na simptomi. Denes malku cistenje gotvenje nekoj film utre malce izleguvanje pa da vidime vtornik. Daj boze ovoj mesec da se izradvame i nie.

ANAMARIO and Snowflake92 like this.
  9. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Devojki a sto e so zestinata sto ja imam vcera i denes celo vreme pa mi se cini ke umram od zesko i celo vreme ispotena? Ne znam zosto vaka se osekam a ne sum bolna ness od grip nisto. Da ne e mozebi nekoj simptom ili pa izmisluvam?

10. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Јас сум 10dpo после прва инсеминација и за прв пат на утрогестан 200 вагинално. За два дена ми е датум за недобивање :wasntme: освен вчера некои чудни болки долу лево (фоликулот беше на десна страна). Друго ништо од симптоми.
    Јас не правам тест до 14 дена после инсеминација, така решив.
    Инаку да не се урочам ама најверојатно утрогестанот ми го решава проблемот со spotting. Немам ништо инаку 3-4дена пред добивање во последните 6 месеци имав spotting.
    Ајде Мај убав месец да се израдуваме :l:

ANAMARIO and Besbes24 like this.
  11. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Каде наоѓате утрогестан? Нема низ Скопје каде и да прашав...
    Дај боже да видите 2 јаки цртки (fingers)

12. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Јас најдов во Зегин Бутел. Во било која Зегин прашај системски да ти кажат каде има и да се јават да ти чуваат. Јас така направив.

Fenix05 likes this.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Во аптеката во Систина има, завчера донесле.

Fenix05 likes this.
  14. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Имам уште 5 дена до недобивање ама срце не издржа и правев тест нормално негативен. Не се разочарав знам дека е рано.
    Ноо, таман завршив со тестот гледам на бришење малку кафеав исцедок со крв ептен малку. Да видам да не добијам денес или можно е имплациско крварење. Не знам се израдував само немој порано да ми дојде ќе видам денес и утре каква е ситуацијата.

Vinyl likes this.
  15. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Daj boze da ne e menstruacija. Pisi sepak sto ke bide.

16. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Mislam deka e menstruacija nisto sleden mesec zdravje. Mi se izmesa dolzina na ciklus odkako imav biohemiska vo januari.

17. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Nisto ke se druzime i ovoj mesec. I jas izgleda ke dobijam,prege koga se brisev imav malku rozevo taka da sigurno utre zadutre ke dobijam.

18. Snowflake92

Јас направив утрово тест негативен испадна, по календар и по тоа што сметав дека ми беше овулацијата треба денес да добијам, меѓутоа сеуште ништо нема освен повремени болки минимални . Да добијам што побрзо и следниот месец планирам да пробам со тестови за овулација да ја фатам овулацијата :lol: ќе се дружиме и следниот месец очигледно

Sunrise!!! likes this.
  19. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

I jas sakam za sledniot mesec testovi za ovulacija koi planiras da gi zemes i kolku ni trebaat i ednas ili dva pati dnevno se pravat?

20. Snowflake92

Планиррам или Oviewv, или од Laboquick тој првиот има 5 теста 350 ден вториот се по два пакувани 140 ден , ми го пофалија во др група од лабоквик па ќе пробам најверојатно тие.