Најдобро на 14 ден од денот на инсеминација се прави тест или преку мокрача или преку крв и до тогаш се пија терапијата ако ви имаат дадено, ако е позитивен се продолжува со терапија ако е негативен се прекинува.
Па мн си избрзала... Почекај има време не кај секој се добива позитивен тест пред датум за добивање, како што има толку рано што фатиле така има и некои кај што се случило и на 11 ден каснење првпат да добијат позитивен тест ..
Од денес ми почнува мојот 2 weeks wait, којј ќе издржии. Јас сакав овој месец со тестови за овулација ама не успеав да пратам, по календарот ми беше вчера. Ќе бидеме активни до крајот на неделава ако не се фати овој месец ќе имам 2 months waiting додека маж ми се врати од пат. Затоа цела надеж ми е за сега, многу сакам да се фати.
И кај мене е почната 2ww, според тестовите за овулација претпоставувам дека овулацијата се случила вчера или неќна. Бевме вредни па ќе видиме по мое би требало на 5ти да добијам, а мој календар вели 8ми па ќе си чекам до тогаш за тест . Не планирам порано да правам да не се разочарам со среќа на сите што ме дружат
И кај мене според апликација е почнато 2ww, 4дпо ми дава дека сум денеска. Бевме вредни, па ќе видеме. Си купив и тест, па ајде Боже поможи. Пуштам среќа за сите што сме во исчекување, ве гушкам.
I mene me ceka istoto ako sledniov mesec ne se fati ,sega ke cekam vesterkava da si otide pa da pocneme
Немам никакви симптоми јас ниту за добивање. Што ќе сликам мила се гледа од авион првата цртичка жар црвена, другото се е чисто бело.
Вака девојки ве читам и имам само едно да ви кажам на 155.9 бета hcg едвај да се познава линијата така да не трошете пари на тестови од аптека зашто врска немаат само стрес си правите, 850 ден е преку крв јас се исптав на 13ден после инсеминација Пс смотана сум незнам како се става слика за да ви ја пратам
Zenculinja kako ste sto pravite ??? Na 22 se prijaviv deka dobiv i se pomiriv so toa ,ama nesto chudno mi e ciklusov samo 2 dena traese,epten so mal intezitet iako bese od svezo crvena do temno kafena znaci 22 ,23 24 denes nisto nisto bukvalno ,vcera edvaj 2 vloski i toa so po mn malku....obicno trosam okulu paketce ipol od golemite air fit najgolemite sega bukvalno so sekojdnevna da mozev ke pominam ....sto e rabotava neznam...da napomenam deka ciklusot mi e okulu 4 5 dena ama bukvalno so ful krvarenje ....neznam so bese ova sega
Мене последниот ми беше така 27 и 28 нормално свежа крв 29ти многу малку и толку. Е потоа на бришење ќе имав розево или кафеаво ама тоа еднаш или двапати во денот и толку. Е сега се молам уште да не дојде и да не ми бил точен тестот, рано да е направен