Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    Kaj tebe ima uste nades ajde pravi uste eden test da sw izraduvame (fingers)(fingers):l:

2. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    Тогаш најверојатно било циклус. Сум имала и јас такви кратки. Се дешава....

3. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    479
    Jas znam deka ne mozam da izdrzam da ne napravam test do 1vi juni koga treba da mi dojde.
    Iako kje bide rano ovie denovi mora eden da potrosam. Inaku vo januari sto mi se sluci isto go ispracav mazot na pat i napraviv toj den test vikam ajde da se izrqduvame zaedno ako e pozitiven. Bese negativen. Potoa mi docnese pravam test pozitiven. Od togas pocnav so femina forum gi citav site temi i iskustva. Na zalost biohemiska posle 10 dena docnenje mi dojde. Sega se nadevam kje bide slicno no so pozitiven ishod do kraj.

Gledam i drugite devojki ne mozat da izdrzat do docnenje, nekoj sovet koga najrano da napravam test?

4. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Нема совет мила. Јас од искуства тука што читав сватив дека кај сите е различно. Некоја 3 дена пред мм има негативен, а после 11дена доцнење позитивен, некој пред мм има позитивен тест. Баш различни искуства има кај сите. Ако не можеш да издржиш прави смири си ја совеста, но не дај боже ако е негативем ќе се разочараш.

5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.001
    Допаѓања:
    33.735
    Дами :inlove:

Од 7дпо и до денес 9дпо, имам многу грчеви во јајниците, малку поблаги неголи тие пред добивање
    Внатре во себе некако многу сум радосна да не се симптоми од имплантациско, ама во исто време нејќам да си давам надеж :lol:

Ми се прави тест, не ми се чека ич;(, ах овие 2 недели чекање ич не ги сакам;(
    Кој знае дали ќе издржам додека ми задоцни или порано ќе направам.:$

На sweetie 981, medena147, ANAMARIO и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    1.679
    I jas imam od pred 3 dena. Kako bodezi od desna strana nekogas malce pointenzivni gradi ne me bolat. Treba na 7 da mi dojde ama pravev prva inseminacija ovaj mesec. Mislis mozno e da se implantaciski? Jas pa mislev da ne dobijam porano.

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    Никакви симптоми немам ништо не осеќам. Околу 6 дпо. Овој месец некако полабаво се осеќам сеа за сеа, некако прифатив дека нема да биде јас кога ќе сакам ( сега и одма од како сум решила :lol:) . Се надевам до крја ќе ме држи вака да не полудам последните денови пред добивање. Рамка за не добивање овој месец е од 5 до 8.06. не планирам тестови пред 8ми да правам. Па ќе видиме... :whew: среќно на сите што сакаме позитивен резултат :hug:

На Sunrise!!!, Nipi, QweenSM и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    479
    Мене рамката за недобивање ми е 01.06-04.06 баш и во период кога ќе ми е годишница од свадба. Би било добро еден ваков подарок.

Инаку правев еден тест негативен ама стварно е рано и не се разочарав. Како сум преоптеретена со оваа мислам дека секој ден би правела тест, ама да не бидам опсесивна како онаа членка што објавува тестови нон стоп и и се привидува втора цртка.

Од симптоми како да ме болат градите и ми се вртка нешто низ стомак ама пак можеби си замислувам нешто.

На Vinyl, LiquidLuna, Brpbrp и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    479
    Какоо одии девојкиии? Нешто тишина на темава. :sun::sun::sun:

Кај мене опсесивност владее, само тука ми се мислите. Денес пак правев тест 3-4 дена до денот кога треба да ми дојде менструација. Знам дека е рано, ама знам и дека ме разбирате кога не можеш да чекаш.

Еве го подолу ми изгледа како негативен ама ми се привидува и некоја сенка. Ај ќе видиме кој знае уште колку ќе направам

Од симптоми си имам некои нежни болки кај јајници секојдневно, се будам во сред ноќ и често одам во тоалет.

Прикачени фајлови:

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.131
    Вака изгледа на негативен, но сепак е рано направен, почекај еве до сабота наутро за поточно да биде. Се надевам на позитивен тест :)

На Sunrise!!! му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    Jas gledam isto sto i ti...aj slikni go od nekoj poubav agol

12. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    479
    Koj kje ceka sabota utrinska rutina po eden test mi e :D

13. Believer27

Believer27 Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Zdravo zenski, dali mislite deka ovaa e pozitiven test za ovulacija? Deneska mi e 11 den od ciklus.

Прикачени фајлови:

• Test.jpg
      Test.jpg
      Големина на фајлот:
      407,2 KB
      Прегледи:
      68
    На Sunrise!!! и ANAMARIO им се допаѓа ова.
  14. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    Da(fingers):l:

15. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.696
    Почнаа моите 2 weeks weit
    Се надевам на позитивни резултати

На QweenSM, Konstrakta, Sunrise!!! и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    479
    Јас мислам дека секој момент ќе ми дојде, така да ништо од овој месец. Ајде летните месеци можеби ќе бидат поубави за мене.

17. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    Не сакам да се надевам воопшто... За да не се разочарам, и постојано си велам не сум нема ништо не се надевај нема шанси хаха , чекање уште најмалку до понеделник најкасно до четврток. (facepalm) ама мала рамка хаха, јас по овулација сметам дека понеделник треба да добијам ако добивам ама оставам простор и за по календарот. Па за тест најрано петок следна недела ако не добијам до тогаш (fingers) како и секогаш си велам нема да мислам не се замарам, ама како се приближуваат деновите се повеќе се замислувам:drunk::drunk::drunk:(poolparty) ајде барем некоја од нас да се израдува месецов една по една сите да не снема од темава :hug:

На MinnieM, Brpbrp, Joanna28 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    И јас мислам дека секој момент ќе ми дојде..иако ми доцни 3 дена, сепак ќе чекам бидејќи ми е пореметен циклусот овие месеци. Иако од вчера почна како некој јајник да ме боцка. Вчера после односот на тоалет имав точка крв баш црвена свежа крв многу малку го прашав мм да не имаше кај него нешто тој рече не.

19. Vinyl

Vinyl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    129
    Почнаа и моите две недели !!!
    Ајмооооо месецов МОРА да бидне!!!
    Сите со лесно и со две жар цртички. И после да плачеме дека сме ненаспани и така. :D:muscle:

На QweenSM, Miss666, Joanna28 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    1.679
    I jas posle napravena 1 inseminacija iako duri na 7 treba da mi dojde sepak mislam deka neuspesno bilo radi nekoi simptomi. Petok pravam test. Daj boze do septemvri site 2 crtki da vidime. Neli leto ubaj meseci idat.

На ANAMARIO, QweenSM, Miss666 и 3 други им се допаѓа ова.