Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.210
    :D:D
    Мислам дека нема простор за грижи. Чим си пиела Примолут Нор и не сте пробувале,бремена не си,така да биохемиска не е.Секретот знае да биде таков за време на плодни. Некогаш премногу си го анализираме телото и си ствараме дополнителен стрес.Јас цел јануари крварев т.е два пати имав менструација и тоа баш крварење,се извадив од памет,матичната ме виде на ехо се е супер,вика можно е да е хормонално. Сега скоро испитував хормони,супер беа. Си го наслушнуваме телото и паничиме. И да свршил во тебе,да ј Биже да се фати. Ние мислиме темпирани сме,овој месец не,другиот да биде.Ќе биде кога треба да биде. Жени сме,хормони де у прашање,не сме исти преку целиот месец,промени се во прашање,организам е во прашање. Си имача биохемиска,два месеца не си добила,плус си почнала со контрацептив. Ако ти е шубе оди во понеделник нека те види,чисто да смириш глава. :l:

2. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.279
    Допаѓања:
    1.210
    Примолут нор пиев јуни од 6ти ддо 16ти и прелинав на 18јуни добив и сега на 28ми бев на контрола рече супер е се и затоа викам да небидам напорна. Чим рече дека се е во ред да добијам и овој месец сама без хормонска терапија за добивање и да почнеме со обиди, а дај боже да се фати од ова вчера што се занесовме и биде се во ред :hug::hug: фала ти на мислење се посмирив малку мене паметот на најлошо ми појде ..;(

3. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.210
    Не бе какво најлошо. Оди гушни се со јуар мен :D Преоптеретени сме сите. Јас по цел ден гуглам симптоми :whew::D

4. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.279
    Допаѓања:
    1.210
    Богами изгоре тел. од читање се и сешто

5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.734
    Идни мами, како сте мииии? :hug:

Не сум пишала одамна. :|
    Не дека не сакам да пишувам туку немам нешто позитивно да кажам.
    Циклус ден 9, овулација пишува за околу 1 недела, ден за (не)добивање 31 Јули.

Многу далеку ми се гледа, секој месец иста прича.
    Амаааа, овој месец како што сме тргнати редовни охооо, ајде се надевам ќе го погодиме моментот, пошо некако лабави бевме предходните месеци :D Не дека има нешто врска тоа, кога сака да биде ќе биде ама колку си поредовен, толку поголеми шанси за бременост, нели? :$
    Веќе уште како нема да си го излажам мозокот :D

Ајде ќе дојде и нашето време, само чекањето убиваа.:doh::hug:

На Vinyl, LiquidLuna, medena147 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.279
    Допаѓања:
    1.210
    Женчиња јас пред некој ден до некаде на кратко објаснив што ми се случи сега и јас ви се придружувам во овие исчекувања со последниот однос што се занесовме и заборавивме а требаше по препорака на матичната со ободи после овој циклус но господ е голем и дајбоже да недојде а да видиме || цртки само овој пат успешно до крај !! Ајде ова лето да го завршиме сите со позитивни тестчиња :inlove::hug:

На Miss666, WhiteCat33, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.695
    Денеска ми е денот за недобивање, но имав касна овулација на 02. 07.
    Утрово правев тест, линија имаше ко да немаше, не знам. Да направам денеска уште еден тест,(може ли со дневна урина) или да почекам два три дена? Ако е доцна овулација, тогаш после 14 дена треба да се тестирам, така? Гинеколог во моментов не ми е опција, живеам во место кај што без термин не влагаш, а термин зкаажуваат за месец дена.

8. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    На гинеколог и да отидеш нема што да направи, мн е рано. Можеш преку крв на приватно да испиташ или евентуално почекај утре со утринска или во сабота сабајле.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.106
    Ако ти била овулацијата на 02.07. не ти е денес ден за недобивање, туку недела/понеделник. Повтори тест за ден два.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.695
    Последните два месеци добивав на 13-ти. Циклусот ми трае околу 30дена, помалку или повеќе затоа помислив дека денеска е денот Д :)

11. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.106
    Од денот на овулација до добивање во принцип треба да поминат 14 дена. Има случаи и со помалку денови, за тоа да го знаеш сигурно треба да ја пратиш овулацијата некој период. Ја секогаш добивам после 14 дена од овулација, ама знам точно секој месец кога ми е, ја осеќам.

На Miss666 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  12. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Испитај си преку крв. Бидејќи ниту докторот нема да види ако си останала бремена.

13. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    479
    Едвај чекам да ви се приклучам во темава, го чекам маж ми со душа

Во меѓувреме можеби ќе треба да правам хистероскопија поради полип, не знам колку време после тоа се почнува со обиди. Ќе видиме што ме чека.
    Среќно на сите што се во исчекувањее

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Првиот пат кога ми кажа докторката да чекам две недели и да направам тест, ја открив темава и еве денес три месеци од тогаш ја завршувам со читање :D

Здраво на сите, ќе ви се придружам ама надежно само на кратко :wasntme:

Се обидуваме за бебе малку повеќе од две години. Јас со нередовен циклус, па де имам полицистични па де немам. :^) Пиев два месеци кломифен, имав овулација ама бременост не настана. Еве овој месец, прам пауза од кломифенот, имав овулација, бевме вредни и денес сум 9 ДПО. Разликата е овој пат што почнав да пијам фолиномел. Има 20 ќесички, имам испиено пола. Се консултирав со матичната, ми рече штета не можи да има од нив, па ајде да му дам шанса. Иначе да, даваат некое убо чувство, наспана сум и со по некој чуден сон. Ама многу сум некако опуштена од нив, ваљда и то му е целта.

Многу се распишував. Тест тек за една недела. Ми се смачи од негативни тестови, па мислење да не беше рано па да не не го напрајв правилно и затоа ќе напрам кога ќе ми касни барем еден ден.

Пуштам среќичка за сите и пишувајте почесто па и побрзо ќе ни врви времето за чекање :sun:

На Vinyl, Miss666, La-loca и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Три години обиди, една биохемиска и еден спонтан. Пиев два месеци фолиномел веќе два не го пијам (мислам дека, решив да не се замарам :) ) Вчера позитивен тест, утрово уште еден правев зашо не ми се верува. Имав и погоре пишано. Пробај да се опуштиш колку и да е тешко, да не мислиш на тестови и не си прај филмови во глава и се ќе биде. Јас моментот коа ќе "кренам раце " останувам бремена.
    П.С. и со кломифен стимулирана јас не останував.

На BayernKa, Fluffy^-^ и La-loca им се допаѓа ова.
  16. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.131
    Јас ти и @Nipi, се израдувавме скоро во исто време, после фијаското во јануари

На Nipi и Ivana 8 им се допаѓа ова.
  17. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Има време за мене дур да се радувам уште ништо не се знае. Со резерва некако сум. А Јануари посебна приказна беше. :)

18. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Сите го советуваат истото, да не се оптоваруваме со то. И искрено не сум толку опседната, само знаев дека штом не фаќа подолго време, значи дека имаме проблем и се обидуваме да го решиме.

Стискам палци за тебе да биди се во ред овај пат!!! :*

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    За се има решение. За секаков проблем. Мене еден доктор во чаир ми имаше речено " Денес деца неможеш да имаш само ако ти е извадена матката, толку е напредна медицината што има решение за се ". :)
    Фала ти јас ти ја пуштам среќата да се радуваш што побрзо <3

На Vinyl, Fluffy^-^ и Joanna28 им се допаѓа ова.
  20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.734
    Денеска според апликација сум 6дпо, ама овие денови нешто претерано ми се спие а не сум спанка никогаш, а забележувам еве дека почнаа градите да ме болат.:^)
    Лани кога останав бремена градите баш почнале да ме болат некаде 6-7дпо, ама сега некако нејќам пред време да се радувам, а од друга страна како да не се радувам кога се истите симптоми? :inlove:

Стварно сме вредни овој месец па се надевам на позитивен тест, а дури една цела недела треба да чекам за тест ;(

Стискам палци и за мене и за сите што сме во темава милички, ајде конечно да се префрлиме во поубавите :sun:!

На SunnyHoney, Miss666, Joanna28 и 3 други им се допаѓа ова.