Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    1.670
    Па околу 5 6 дрна има помина од овулацаија и денес баѓи бело и како белка дури викам сега шо ми биде...ми се чини се сме со секрети

На Ma4ence11 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ma4ence11

Ma4ence11 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    104
    Треба да е добар знак по тоа што имам читано, јас ја користам и Flo апликацијата и таму вика дека доколку има фертилизиција ќе има зголемен секрет.

3. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    1.670
    Дај боже , и минатиот месец триста симп ми се птичинуваа и воден секрет па ми дојде...дај боже да ср израдуваме сите што очекуваме

На Ma4ence11 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    822
    Здраво девојки, пред 2 месеци дознав дека сум бремена непланирано се шокирав дека воопшто не планирав дете по многу тешка морална борба со себе одлучив да го абортирам. Од тој ден се променив јас која одсекогаш мразев деца кога ќе видев и сакав само на кариера да се фокусирам неможам да прекинам да мислам на дете се каам премногу, сега најмногу од се сакам да останам пак бремена.. Денес ми доцни веќе 2 дена ќе почекам уште некое време за тест. Дали некој имал вакво искуство..бременост после абортус.

5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    Направи тест зошто да чекаш? Ако има нешто ќе покаже

6. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    Nemoj da se kaes, psihata kaj nas lugjeto e najzlobnata rabota. Vo toj moment taka si mislela deka e najpametno i veruvaj se se slucuva so pricina i mozebi taka bilo najpametno. Bidejki imas abortirano i sega si pravis cuvstvo na vina. Eden den kje uvidis deka ne bilo togas pravilnoto vreme. Kje bides povtorno vo pravo vreme. Bog za site nas ima najdobar plan ne se sekjiraj :l:

На dead.flower23 и Ma4ence11 им се допаѓа ова.
  7. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    1.670
    Се е можно, направи си тест и ке си сигурна

8. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    479
    Утре ми е денот за недобивањеее, ќе чекам цел ден ќе се надевам да не ми дојде па задутре да правам тест ако има потреба.
    Ќе се вооружам со тестовии

Немам никакви симптоми сега за сега.

Има ли уште некој што чека

Последна измена: 10 септември 2023
    На sani99 и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  9. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    1.670
    Јас чекам, имам уште една недела фо денот... од симп имам само одвррме на време менс грчеви...

10. dead.flower23

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    822
    Mene mi docni 5 dena Ali znae da bide neredovna zatoa ke pocekam uste edna nedela

11. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    По просечно пресметано од апликацијата треба да добијам на 14ти но како што ми шета на пр претходен месец на 24 дена ми дојде, пред тоа на 26 пред 4 5 месеци на 30 ]:) така да незнам како да рачунам :?: и ќе си чекам до 28 сигурно ако евентуално не добијам (fingers) па тогаш тест.

12. dead.flower23

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    822
    За тие со нередовно менструација најубаво е да се направи тест 19дена после овулацијата.

13. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    Е а ако незнаеш кога била точно како ќе сметаш? Не праат сите тестови секој месец.

14. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    1.670
    И мене ми е така 27 28 29 па 25 .. во просек земам посчедните 2 3 несеци како иди па одптилика сметав овулација...два пати на 27 ден иди минатиот на 28ми , овулација осетив на 13ти ден...

15. dead.flower23

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    822
    19 dena od odnos mislev greska

16. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Јас треба до крајот на неделата да не добијам. Не знам кога ми била овулација бидејќи пореметен ми е циклусот. Претходниот месец на 16ти добив 4/5 дена ми траеше и до 1ви месецов пробувавме со мм, па тој отиде на пат.
    Немам надеж дека сум ги фатила плодните денови но сепак очекувам да не дојде :sweat:

17. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    28, 30, 25,25,26,24, овој месец појма неам кога ми била овулација, веќе ни на сопствените очи и тело не си верувам :rofl: за симптоми ако почнам да мислам одма и симптоми почнуваат :?: затоа ќе оставам барем 28 дена пред да почнам да се надевам ако воопшто стасам до таму без да добијам де :drunk: бев на гинеколог вака на преглед се е во ред, пап, хпв,брисеви, се е во ред, хормоните добри, п до нова год ако не биде плус испитувања ќе се прават. :whew:

18. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    Аха, тоа е веќе друго. Мада и на 14-5 д од последен однос би требало да покаже. Мене не дека ми прерипа месеци ама не е точно секој месец на ист временски период, варира 5-6 дена горе долу, па неможе да си 100% сиг кога овулираш.

19. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    1.670
    Togas 28 den maksimum.. po ova izgleda inas i ti rana ovulacuja....ajde daj bize da se uzraduvame dvete... imas li grcevi kako menstrualni ?

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    Оф леле хаха осеќам на моменти некои грчеви да, ама и минатиот месец осеќав па добив хахахах затоа не сакам да анализирам и да си барам симптоми, еве на пример месецов градите скоро воопшто да не ме болат, а обично ми отекуваат многу и ме болат ненормално, сега минимално. Тоа е така поразлично што чувствувам, а немора ништо да значи. Ти имаш ли нешто симптоми?