Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    Imam uste eden test zemeno :D samo kje izdrzam do nedela i togas kje go napravam za da ne se macam so vidot hahah

На MG3 и Angella7 им се допаѓа ова.
  2. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    Fala ti milickaa :l::l::l: Sekogas si pre pozitivna i vlevas nadez kaj lugjeto, sekoja cest! Dajboze da se izraduvam i ti posakuvam na tebe sto poskoro i kaj sekoja clenka

На DragonA420, QweenSM и sani99 им се допаѓа ова.
  3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.732
    Мили мои ајде ве молам просветлите ме :angel:
    Вака циклусот ми касне 3 дена, на денот на добивање тестот ми беше негативен, еве сега се враќам од генеколог мислев дека имам некоја циста ама нема циста, има убаво здебелен ендометриум а за бременост е рано да се каже
    Што би можело да биде? Дали па овој месец така ми касни или па има нешто?
    Рече да почекаме 5-6 дена за циклусот па пак да одам ако не добијам

На MG3, ANAMARIO и sani99 им се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.732
    Фала ти мила моја на убавите зборови , само убави работи да ни се случуваат на сите :inlove::inlove:

На blablaabla му/ѝ се допаѓа ова.
  5. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.153
    Допаѓања:
    13.942
    Зошто не провериш преку крв да не си ја мачиш душичката?

На Angella7 и QweenSM им се допаѓа ова.
  6. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    245
    Не ми се јасни твоите калкулации дека ден после менструација ти бил плоден?

7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Да не чекаш, бета да правиш одма:l:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  8. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    6.013
    Ајде и двете правете преку крв, денес е празник Господ ќе помогне(fingers)

На Angella7 и QweenSM им се допаѓа ова.
  9. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Прави бета и те чекаме со убави вести.
    :sun:

10. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    1.381
    Ајде оди и направи бета, те чекаме со убави вести :l:

11. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.538
    Допаѓања:
    8.915
    Темава ја отворам поради тебе секој месец откако јас се префрлив во другите и можноста да имаш добри вести ептен ме израдува, направи една бета да не израдуваш сите :inlove::inlove::inlove::inlove: знам дека срце нема да ти издржи уште 5 денови чекање стресови

На MG3 и QweenSM им се допаѓа ова.
  12. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    A koj test go pravese ?? A da go zemes na livsane toj dosta senzitiven e ako ne ti se prai beta ...ajde da sw raxuvameee♡♡♡♡♡♡

13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.732
    Девојчиња да не ве тагнувам сите посебно , си знаете кои сте :l:

Фала ви за цела ваша позитива , ама мене искрено не ми е верно да има нешто. Обично кога правам тест на денот на добивање секогаш е точен, така да негативниот верувам дека си е негативен, најверојатно за друго ми касни, Бог знае од што. Ете циста не е видовме, тестот неќни негативен па преостанува да чекам, и да ќе гледам да направам бета овие денови :hug:

Позитивна сум па ајде нека се случи некое чудо за брзо, ако не овој пат барем другиот месец :angel: Голем празник е денеска, бев во црква и се помолив и за сите вас кои сте во исчекување мили мои :hug:

На Madam S, _budaletinka*, IronLady и 9 други им се допаѓа ова.
  14. terestrias

terestrias Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    39
    Sum bila 5 dena pred ovulacija

15. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.728
    Девојки, јас само да ве поздравам и да ви кажам дека ќе морам да паузирам со обиди барем во следните неколку месеци заради други здравствени проблеми кои се воспостави дека ги имам, за жал. Морам да го средам сето тоа пред да останам бремена. Криво ми е што не можам уште сега, ама да знаете ќе ве пратам во темиве за бременост и навивам за вас!!! :l: Се надевам наскоро ќе ви се придружам!!
    Најголема желба ми е да станам мајка.
    Се надевав дека барем за тоа нема да морам да се борам како за се друго во животов до сега, дека ќе се деси некако спонтано, ама еве по се изгледа ќе морам да се борам за да си ја остварам најголемата желба.
    Некако сите во моја околина како од шала остануваат трудни, и планирано па и непланирано, сите со бебенца, цел инстаграм ми е со трудници и бебиња, какви приказни слушам од девојки што од прва останале трудни.. :D некако имав впечаток дека за сите е лесно и се осеќав лошо зошто за мене не е така…. АМА искрено кога почнав да ве читам и кога видов колку многу од вас се борат за да станат мајки, низ какви работи имате поминато, сфатив дека не треба да се осеќам така и да се разочарувам. Нашето време ќе си дојде. Барем така бирам да мислам. Ви праќам многу љубов и поддршка и ве читам да знаете!!:l::l::l:
    Ви посакувам на сите што побрзо да ги видите тие фамозни две цртки и да си држите бебче во раце :sun::f:

На sani99, Madam S, _budaletinka* и 7 други им се допаѓа ова.
  16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.732
    Многу ми е жал што ќе закочиш за бебенце мила, дај Боже што побрзо да си го решиш другиот здравствен проблем, ние сме тука секогаш за тебе и дај Боже дирекно да ни дојдеш во труднички :inlove:.

И мене фб и инста ми се само бебиња, ама на никој не му ја знаеме маката позади тие слики и тоа не си го ставај на душа , ќе дојде и нашето време и нашите слики :l:

Немој никако да се разочаруваш те молам, Господ е голем и ќе ни дозволи на сите да станеме мајки, само на некој патот не е трнлив на некој е многу, ама тоа е живот, ќе се бориме и ќе надминеме сѐ!

Пиши ни кога ќе можеш да ни кажеш за другиот проблем дали се реши миличка и нѐ заборавај на нас :hug::sun:!

На WhiteCat33, eli25, MG3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.728
    Фала ти најмногу за поддршката, ми значи:l::l: Ја сум тука, ќе ве читам секој ден. 8)Чекам убави вести од сите!! :sun:

18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Мила не верувам и јас дека не е точен тестот ми покажувале точно и некој ден пред циклус.
    Ми доцни и мене 8-9 дена , имам циста, но матичната исто ми виде задебелен ендометриум, ми рече знак е дека ќе добиеш по дебелината ми рече за недела дена. Така да верувам и кај тебе е исто.
    Среди се , па да бидеш тип топ мама :inlove:
    Јас го минав тешкиот пат и еве две сонца имам до мене . И дека се заборава се, не се заборава за жал

На MG3 и QweenSM им се допаѓа ова.
  19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.732
    Те гушкамеее!:hug::hug::hug::hug::hug:
    Па така некако како тебе исто мислам и јас мила, ќе почекам да добијам друго и онака не ми преостанува. Пред малце гуглав па прочитав дека задебелен ендометриум е и знак за пред менструација и тој 1% надеж што го имав го снема:D. Искрено не знаев за ова, ама ете јбг човек уче додека е жив :)

Би сакала некогаш повеќе да слушнам за твојот пат до сонцата што сега ги имаш, ако некогаш си слободна сакам да споделиш тука со нас твојата приказна :l: нормално ако и ти сакаш.
    Може некогаш си ја кажала извини, ама дека не сме се обидувале во исто време не сум те читала мила :|

Верувам многу од нас девојките би ни дошло убаво на душичката да слушнеме такви мотивирачки приказни како твојата, трнлива ама сепак со голем успех:inlove::sun::f::l:.

На sani99, eli25 и MG3 им се допаѓа ова.
  20. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    I jas da se prijavam.deka uste ne dobiv i ve citam.postojano i na sekoe izvestuvanje koga go dobivam ocekuvam.da otvorqm.slika i da vidam.kako nekoj postiral 2 najubavi crti na svetot ...bolki simtomi kako da ke kapne u sekoj moment eve denes 28 ja nema vesteekava i vcera napraviv 2 labo eden po drug beli staklo koga se podisusija ja vakvo nemam videno tolku testovi napraviv vo zivot vaka nikogas ne mi bile...vekje kako sto pisav i zavcera krenav race i ke imame pauza do mart najverojatno ....

Прикачени фајлови:

На MG3 му/ѝ се допаѓа ова.