Дами само што се враќам од генеколог, менструацијата ми касне една недела, јас ја чекам да ми дојде во секој момент а на ехо видовме дека ми пораснал фоликул, моментално е 19мм и ендометриум ми е 13мм Цела сум прашалници сега, што е ова? Што се случи, ова првпат вака
Касна овулација?? како што знам јас фоликул пука на 23-24мм и тогаш е овулација нека ме поправи некој од поискусните. Што ти кажа гинекологот??
Појма немам што се случува мила Ми даде Добростон мислам дека се викаа, ми рече ако не добијам до понеделник да ги почнам, 5 дена да ги пијам, а после и од нив ако не добијам да одам пак кај неа
I mene mi se ima sluceno vaka, toa e rezultat na policisticni jajnici, kaj policisticnite jajnici nema pravilno moze da imas i mnogu docna ovulacija. Cim imas folikul taa golemina i endometriumot ti e top da si bidete vredni denovive so mazeto. Iskreno mislam da ne pies dabroston probajte si prirodno. Poslem 5 dena pojdi kaj nea i ako folikulot e puknat kje si cekas dve nedeli da ne dobies. So srekjaaa
Мила немам јас полицистични, секогаш ми била редовна цел живот, да имав до сега сигурно ќе се видеше ја мислам Фала ти многу на советот, ќе ви кажам што како ќе биди
И јас имам исто мислење затоа реков ајде уште некој да каже друго мислење. Така да мила @QweenSM фаќај се во акција сега секој 2-3ден добростонот јас знам дека е за задршка така да и јас имам исто мислење како @blablaabla чекамее позитивен исход држам среќаа
Се приклучувам на групава од денес иако редовно ве читам. Веќе 7 месеци пробуваме за жал неуспешно. Денес имав позитивен тест за овулација. Good luck на сите и со лесно
Супер сум јас, немам никакви потешкотии сега за сега, многу ретко од јадење знае да ми се згади но не повраќам, ништо не ме боли. Кај тебе како е мила која недела си. Јас имам за некоја недела закажано приска тест во државна. Инаку која недела и ден сум сеуште не ми прецизиираа точно. Трипати бев на преглед секогаш различно ми кажуваат според менструацијата и големината на плодот 2 недели разлика има.
Ova mi lici na Bojceva. Moze ova a moze i ona. Nas kako pacienti moze ne ni e dijagnoza i nisto ne ni znachi osven stres i vtor pregled vo privatna bolnica 4500 den.