Форумџика на годината

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    479
    И јас исто како тебе се чувствувам. 11+3 дена по менструација, а по големина на плод неколку дена повеќе го рачуна. Следна недела сум за Приска и ехо исто на државна па ќе видиме што ќе кажат.

На Oxsana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Мене ми рекоа дека во државна ќе ми кажат точно..инаку по меструација денеска сум 11+3дена, а по голенина на плод 9+3дена
    Ајде очекувам да ми пишеш како ќе поминеш со тестот. Јас за 2 недели треба да одам

3. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.903
    Ти благодарам :l::hug::hug:

На MG3 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Twinkle.

Twinkle. Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2023
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    139
    Мила имам 3 бледи позитивни тестови, ви пишав и тука. Во понеделник ќе одам на доктор да ми потврдат. Стискајте ми палци за среќа!!!

На WhiteCat33, MG3, MinnieM и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    3.130
    Колку време ти доцни?

6. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    1.208
    Здраво женски со мм пробуваме повторно за бебенце после 2 рани спонтани. Односи на 18, 25, 27 и 29 октомври во плодни денови треба да добијам од 12ти до 15 ноември. Неколку дена имам нелагодност во десна страна од време на време грчеви, од вчера отечени гради, болки во кичма, често мокрам, имам вчера и денес како дијареа, и имам желба голема за кисело, од вчера вагинален бел исцедок и сега сабајле приметив како белиот исцедок да е кремаст со малку кафенко и свеза крв неколку точки. Претходните два пати немав вака дали е можно да е ова имплантациско? Ви благодарам :inlove::hug:

На QweenSM и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  7. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.284
    Ти имаше биохемиски, далеку од ран спонтан, на твоја среќа. Инаку да, може да е имплантациско. Со среќа (fingers)

8. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    1.208
    Ме водат како ран спонтан. Ме плашат само овие нелагодности во десна страна од време на време како топлина како пецкање. Дали ако е ова имплантациско утре би покажало на домашен тест со прва утриска ?

9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.729
    Мене ова ми личи на имплантациско и мислам дека ќе си трудничко.:inlove:
    Уште малку имаш за до тест, со среќа да ми ти е мила и Бог да е со тебе и да ти ја исполни најголемата желба, со цело срце ти посакувам(fingers):hug:!

На MG3 и _budaletinka* им се допаѓа ова.
  10. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    1.208
    Дај божее да биде такаа мила само се плашам со нелагодностиве да не е недај боже нешто вон ;(;( такви мисли ми се вртат. И знам дека бременост ствара запек а не дијареа јаа денес од 10 станата имам 3-4 пати дијареа.. ајде и кај тебе да се израдувамее :hug::hug: кога си на ехо пак?

На WhiteCat33 и QweenSM им се допаѓа ова.
  11. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    701
    Мислам дека нема врска.Ја мн често имам запек пред менструација па и сега моментално.Последната менстрација исто имав,никаков симптом за добивање,последниот ден пред менст.ми се слоши од риба па повраќав па сепак наредниот ден ми дојде.Мислам дека доцненњето е е прв симптом со другите веќе долго јас не се замарам

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.729
    Ти го разбирам стравот верувај и јас сум за жал со еден спонтан и знам дека кога ќе останам бремена нонстоп ќе мислам дали ќе биди се во ред, ама мора да бидеме силни и да си кажеме самите на себе дека многу девојки поминале низ спонтани па на крај си родиле живи и здрави бебчиња, значи и кај нас така ќе биде, ќе видеш, само позитивно треба, колку и да звучи тоа тешко:hug:
    Јас мислам дека ќе се израдуваш овој пат и нас многу ќе не израдуваш!!:inlove::inlove:

Немам менструација сеуште, а осеќам болки како да ќе ми дојде во секој момент. 41ви ден од циклис е веќе, од вторник ќе ги почнам Дабростон за да добијам, видов во упатството пишува дека се и за да добиеш а и многу од членките ми го кажаа истото. Јас мислев инаку се викаа апчињата за да добиеш ама и овие ги давале, човек се учи додека е жив :)
    Ми рече 5 дена да ги пијам па после треба да добијам, е веќе ако не добијам и откако ќе ги испијам, освен да се случило некое чудо од бременост во меѓувреме, друго нема :D Ама верувам дека ќе добијам и ќе одеме со нови сили. :)

13. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    1.208
    Дали пробувавте од кога беше на ехо со тој фолекул?? Јас би ти рекла да не ги пиеш апчињата ако сте пробувале сега да не се фатило бидејќи тој фолекул пука на 23-24мм. Со среќа мила држам среќичка и за тебе ајде да се израдуваме :hug::hug::hug:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  14. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    1.208
    Незнам што да мислам малку сум во паника со нелагодностиве на десна страна .. дали некој имал такви нелагодности пецкање и топлина од време на време, а да биде трудна и да биде се во ред?

15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.729
    Пробуваме мила да откако бев на ехо, ама докторката исто така ми кажа дека и да се случи бременост, Дабростонот нема да направи ништо штета, напротив дека имав спонтан може само да служи и како поддршка.
    Не ми се грижи, ќе биди во ред и да се случило нешто во меѓувреме :hug:

16. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.538
    Допаѓања:
    8.910
    Извини што ќе се замешам ама дали правеше бхцг па матичната утврди дека не е 100% бременост? Бидејќи рана бременост не се гледа на ехо уште ништо освен задебелен ендометриум па да не си подоцна останата ? Чудна ситуација за доцнење без видлива причина, не знам бар кај мене никогаш не се случило па затоа ти пишувам да не е подобро утре второ мислење пред да ги почнеш дабрастонот? Тие се даваат и за поддршка на бременост секако мислам не прават проблем.
    Навистина ти посакувам што побрзо да си дочекаш успешна бременост

На QweenSM и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.729
    Миличка, матичната на една недела доцнење виде дека во матка нема ништо, тогаш барем точкиче нели треба да се види? Знам така ми беше минатиот пат. Направив и тест баш таа ден кога бев, тоа веќе беше 39 ден од циклус, негативен.
    И мене ми е многу чудна ситуацијата дека до сега вака не ми се случило и стварно незнам што да правам.
    Јас менструација чекам а имав фоликул од 19мм на 39ден од циклус, ептен се ми се побркало.

18. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.538
    Допаѓања:
    8.910
    Е да...ајде дај боже да се случила овулација после тој преглед па да се фатило (fingers):inlove:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    701
    Се надевам ќе добиеш позитивен тест.Јас имам боцкање во десниот јајник пред да добијам.Ама кај секој се различни симптомите.Можеби кај тебе се знак за бременост.

На _budaletinka* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Мила кај мене со 12 дена доцнење и еден тест со бледа линија докторката не виде ништо ми рече жал ми е но не можам да потврдам бременост. Веднаш испитав бета ми беше 236 значи мн рана бременост затоа не се гледаше ништо. За 10 дена од првиот преглед веќе имаше мала точка. Не губи надеж.